Speltips: Villarreal – Liverpool 3/5 “Offensivare Villarreal på…

Speltips: Villarreal - Liverpool 3/5 "Offensivare Villarreal på…

Sanels Hörna

Villarreal tar ikväll emot Liverpool i returen av den första semifinalen i Champions League. Första mötet slutade 2-0 till Liverpool. En match som totalt dominerades av engelsmännen. Nu måste Villarreal satsa offensivt och hämta in två måls underläge. Jag tror att laget kommer att etablera ett visst tryck och att de löser över 4.5 hörnor till oddset 2.90 på Betway.

Villarreal har överraskat i år och tagit sig hela vägen till semi i CL. Fantastisk bedrift med tanke på vilka lag man slagit ut. Juventus och Bayern är några. Nu ställs man mot sin tuffaste utmaning hittills. Man måste besegra Liverpool med minst 2 mål för att ens nå en förlängning. Huruvida man lyckas med det låter jag vara osagt. Däremot tror jag att vi kommer att få se ett annat Villarreal på sin hemmaplan än det man såg borta i Liverpool. Hemmalaget måste gasa och gå för mål från minut 1 och kommer troligtvis behöva göra det matchen ut. Ett hemmalag som hejas fram av taggade fans bör ha energin och motivationen att etablera flertalet anfall och ge sig chansen till hörnsparkar. Liverpool å andra sidan bör inte vara rädda för hörnor då de är fysiskt starkare och kommer möjligtvis att “nöja” sig med hörnor emot sig i utsatta lägen. Att Villarreal är ett väldigt starkt hemmalag råder det heller ingen tvekan om. Man har i La Liga gjort flest mål av alla lag på sin hemmaplan. Mer än det dubbla mot vad de gjort på bortaplan. Det säger en del om lagets hemmakapacitet samt indikerar om att det bör bli en helt annan matchbild jämfört med första mötet.

Liverpool passade på att rotera i truppen i senaste ligamatchen vilket gör att de ikväll kan ställa upp en fräsch elva. Laget löste ett för deras del väldigt bra resultat på hemmaplan och kan nu spela på resultatet. Liverpool måste inte stå högt och pressa utan tjänar på att ligga lägre och kontra. Något de är livsfarliga på och det är så jag tror att Klopp tar sig an den här matchen. Villarreal bör tillåtas att ha det mesta av bollinnehavet vilket höjer sannolikheten för att de löser kvällens hörnspel. GL!

Spela Villarreal över 4.5 hörnor på Betway