Speltips: Vorskla – AIK 21/7 “AIK egentliga hemmalaget”

Speltips: Vorskla - AIK 21/7 "AIK egentliga hemmalaget"

JohanS

AIK ska lira Europa Conference League-kval och inleder mot ukrainska Vorskla. Givet rådande läge i Ukraina och att matchen inte flyttades till något närliggande land kommer AIK alltså få lyxen att spela i Stockholm. Dock på Tele2-arena.

Speltips

Vorskla kom på en femteplats ifjol i Ukrainska ligan en bra bit poängmässigt från den absoluta toppen. Lagets skyttekung under fjolåret Kulach med 15 pytsar är inte kvar i laget. På det några tapp till. Och på det har vi den uppenbara sportsliga fördel AIK har här av att Vorskla inte spelat tävlingsmatch sedan februari månad innan kriget inleddes. Två träningsmatcher har man fått ihop inför denna match mot gnaget och det säger ju sig självt att det blir otroligt svårt att då resa till Stockholm för att möta ett AIK mitt i sin säsong. Och plastgräs på det.

AIK har en något diffus, ja direkt småsvag, form och dras med problemet att man saknar ordentlig truppbredd liksom offensiv spets. Vi kan nog inte förvänta oss att en Guidetti-islossning är direkt runt hörnor utan att han kommer behöva mer tid. Men trots detta tror jag verkligen AIK ska kunna konsten att ta hem en knapp 1-0-seger här- likt man sist löste på Friends mot Kalmar.

Jag lirar AIK att vinna & under 3,5 mål till 2.05 hos Betway. Spelas med rätt hög insats.

Spela AIK att vinna & under 3,5 mål på Betway