Speltips: Watford – Sheffield United 1/8 “Ryggareken om Watford vs…

Speltips: Watford - Sheffield United 1/8 "Ryggareken om Watford vs…

Gameweek 1 av EPL säsongen 2022-23 avslutas med match på Vicarage Road med Watford som värd för Sheffield United. Watford som i folkmun kallas för Hornets siktar på att återvända till toppen av engelsk fotboll medan “Blades” förbereder sig för ett andra år i rad nere i den engelska andra ligan.

Watford

Forest Green Rovers ansträngde sig inte för att dölja sitt missnöje över tränaren Rob Edwards flytt till Watford, och 39-åringen siktar nu på att undvika att bli nästa offer för Hornets triggerhappy styrelse. Tidigare har vi sett namn som Xisco Munoz, Claudio Ranieri och Roy Hodgson på positionen, som alla försökte och misslyckades med att hålla Watford kvar i Premier League.

Under försäsongen som bestod av fem matcher så vann man endast mot Wycombe (4-1) medan man spelade oavgjort mot Panathinaikos och Southampton samt förlorade mot Cambridge United och Bolton Wanderers.

Truppen:
Endast mittfältaren Imran Louza borde vara frånvarande för Watford på öppningsdagen med en knäskada.

Det är däremot ett annat lag från förra året då en hel del spelare lämnade efter nedflyttningen – men Edwards har hittills lyckats hålla fast vid Emmanuel Dennis, Ismaila Sarr och Manchester United-länkade Daniel Bachmann vilket naturligtvis bådar gott.

Nyförvärvet Mario Gaspar får vänta med att debutera medan Rey Manaj och Vakoun Issouf Bayo är redo att sätta sin prägel på den sista tredjedelen.

Watfords möjliga startuppställning: Bachmann; Ngakia, Kabasele, Cathcart, Kamara; Cleverley, Kayembe, Gosling; Sarr, Pedro, Dennis

Sheffield United

Sheffield U var så nära – men ändå så långt bort – för en omedelbar återgång till engelska toppligan förra säsongen, då man slutade femma i grundserien med en plats i slutspelet. En missad straff i förlängingen gjorde att deras öde beseglades till ännu ett år i Championship.

Sheffield United komemr nu till öppningsmatch av säsongen efter att ha förlorat tre av sina fyra senaste vänskapsmatcher borta mot Scunthorpe United, Mansfield Town och Barnsley.

Sheffield United kan vidare bara skryta med en vinst från sina senaste åtta inledande matcher för säsong (sex förluster).

Truppen: Caach Heckingbottom har en del skador att att förhålla sig till med Jack O’Connell, Jayden Bogle, Adam Davies och Tommy Doyle borta.

Det återstår att se om Billy Sharp och Oli McBurnie får ok att spela, men Rhian Brewster borde leda linjen efter att ha byggt upp sin kondition under försäsongen, eventuellt tillsammans med Reda Khadra. Ciaran Clark och Anel Ahmedhodzic kan förvänta sig att få debutera.

Sheffield Uniteds möjliga startuppställning: Foderingham; Clark, Egan, Ahmedhodzic; Baldock, Norwood, Fleck, Berge, Norrington-Davies; Brewster, Khadra

REK

Watford har en del kompetenta målgörare såsom Joao Pedro, Sarr och Dennis till sitt förfogande – och det är väl egentligen därför tillsammans med hemmafördel och det faktum att Sheffield förlorat lite spelare som man är knappa favoriter att vinna. Att vinna på öppningsdagen har inte heller varit Sheffield Uniteds starka sida, men Heckingbottoms förstärkta försvar kan ändå göra det svårt för Hornets.

Jag tror att vi får se en tight historia med två avvaktande lag som känner och klämmer på varandra. Jag spelar därför på att det blir under 2.5 gjorda mål till 1.75 hos Unibet.

Spela Under 2.5 mål på Unibet