Stryktipset idag » Lördag 14 maj » Analys, Tips & Förslag

Stryktipset Lördag 2 April » Analys & Tips

Här kommer analys, tips och spelförslag inför Stryktipset idag lördag den 14 maj hos Svenska Spel. 

🔩 Kupongens spik

💥 Kupongens skräll

1. Chelsea – Liverpool X2

Final i FA-cupen som delvis spelas på neutral mark då matchen spelas på Wembley som kanske ger Chelsea en liten hemmafördel i.om att laget slipper någon resa. Men det är en minimal fördel och det är trots allt Liverpool som ska gå in som relativt klara favoriter till att vinna denna titel med tanke på hur lagen presterat denna säsong. Tar vi med krysset tror jag vi sitter bra på X2 som ska räcka långt.

2. Sheffield U – Nottingham Forest 1X2

Semifinal i kvalet till Premier League och matchens betydelse behöver knappast motiveras. Jag tycker denna semifinal känns oerhört öppen då jag värderar dessa två lag som jämna. Sheffield Utd ska gå in som favoriter här med sin hemmafördel men jag tycker både odds och streck sitter som de ska och utan något större spelvärde vill jag få med alla tecken. Helgardering.

3. Mansfield – Northampton 1X

Semifinal även här där lagen spelar om en uppflyttning till League One och det är ligasjuan Mansfield som tar emot ligafyran Northampton. Det skiljde dock endast tre poäng mellan lagen när serien avslutades och jag tycker också det är två lag som ska värderas som jämna. Mansfield ska gå in som favoriter här med sin hemmafördel och jag kommer också att utgå från 1X som borde räcka långt, men på mitt större system tar jag med alla tecken.

4. Sirius – Elfsborg 2

Efter tre raka förluster och en målskillnad på 0-10 på dessa tre matcher studsade Sirius tillbaka senast med en 2-0 seger borta mot Varberg. Men jag värderar fortfarande detta Sirius lågt och här väntar klart mycket bättre motstånd än Varberg. Tycker Elfsborg sett riktigt bra ut inledningsvis och jag tror vi får se stor dominans från gästerna här. Kan tvåan hålla sig kring 60% är det enligt mig kupongens bästa spik.

5. Hammarby TFF – Motala AIF X2

Vi tar oss ner i Norrettan där jag tycker vi har ett fint skrälldrag då Hammarby TFF blivit lite väl stora favoriter hemma mot Motala. Hammarby har inlett säsongen svagt med endast en seger efter sex omgångar och att laget ska ha över 55% chans till seger mot detta Motala köper jag inte. Spelvärdet ligger på gästerna och X2 blir valet.

6. IF Sylvia – IF Karlstad 2

Två lag som står på samma poäng efter sex omgångar men det är inget snack om att Karlstad ska värderas som det klart bättre laget. När lagen möttes under försäsongen vann Karlstad med 3-1 och även om det inte säger särskilt mycket så ska Karlstad vara favoriter här trots bortaplan. Nu när matchen är streckad helt jämn på kupongen tycker jag spelvärdet ligger på Karlstad och jag utgår från tvåan men tar även med krysset på mitt större system.

7. GAIS – Lunds BK 1

GAIS har inlett säsongen starkt och ska nog ha goda chanser att studsa tillbaka upp i Superettan då laget utan tvekan har det bästa laget på pappret i Söderettan. Här på hemmaplan går laget in som kupongens största favorit hemma mot ett Lund som endast vunnit en match på de sex inledande omgångarna. Även om favoritskapet är rejält pressat tror jag det smartaste är att spara sina garderingar och spika ettan, vilket jag gör.

8. Falkenbergs FF – Oskarshamn 1

Topptippade Falkenberg har inlett säsongen svagt med endast sex poäng efter sex omgångar men jag tycker laget förtjänat fler poäng och jag är övertygad om att laget från havet snart kommer att börja klättra i tabellen. Här på hemmaplan mot mittenlaget Oskarshamn ska Falkenberg utan tvekan gå in som favoriter. Jag väljer att utgå från ettan men tar även med krysset på mitt större system.

9. Qviding FIF – Åtvidaberg 1X

Qviding har inlett säsongen svagt med endast fyra poäng efter sex omgångar men här ska de ändå ha goda chanser att hitta in på vinnarspåret på hemmaplan mot ett Åtvidaberg som inlett säsongen ännu svagare och som står utan seger efter sex omgångar. Tror Qviding kommer styra denna match och de bör ha väldigt goda chanser att lösa minst en poäng och 1X blir mitt val.

10. Ängelholms FF – Vänersborgs IF X2

Här tycker jag vi har kupongens bästa skrälldrag då Ängelholm blivit alldeles för stora favoriter hemma mot Vänersborg. Visst har Ängelholm inlett säsongen bättre och de ska vara favoriter här på hemmaplan. Men att Ängelholm ska ha över 65% chans till seger tycker jag är en rejäl överdrift då spelbolagen ger laget knappa 55% chans till seger. Spelvärdet ligger på gästerna och X2 blir mitt val.

11. Udinese – Spezia X2

Även här tycker jag vi har ett fint skrälldrag då hemmalaget blivit för stora favoriter både sett till odds men framförallt streck där laget står över 55%. Udinese har inget att spela för här samtidigt som gästerna Spezia är pressade att ta poäng för att säkra kontraktet. Motivationsfaktorn i en liga som Serie A ska verkligen inte underskattas och X2 till under 45% känns riktigt bra och det blir mitt val.

12. Rennes – Marseille 1

Toppmatch i Ligue 1 när ligafemman Rennes tar emot ligatvåan Marseille i en riktigt fin match. Det skiljer endast sex poäng mellan lagen och sett till underliggande statistik är det faktiskt fördel Rennes. Målskillnaden säger också en hel del där Rennes står på +40 mot Marseille på +23. Rennes ska värderas som minst lika bra som Marseille och här på hemmaplan ska de utan tvekan gå in som favoriter. Svenska folket stirrar för mycket på tabellen vilket ger oss spelvärde på hemmalaget som spikas hos mig.

13. Strasbourg – Clermont 1

Viktig match för båda lagen där Strasbourg jagar en Europaplats vilket vore en enorm framgång för klubben samtidigt som gästerna Clermont kan säkrat kontraktet vid en poäng här. Precis som tabellen tydligt visar ska Strasbourg värderas som det klart bättre laget och med sin hemmafördel ska de också gå in som stora favoriter. De låga procenten på X2 kan locka men jag tror det smartaste är att spika den väldigt troliga ettan för att spara pengar, något som jag gör. 

Stora raden – 2304kr

Chelsea – Liverpool X2Sheffield U – Nottingham Forest 1X2Mansfield – Northampton 1X2Sirius – Elfsborg 2Hammarby TFF – Motala AIF X2IF Sylvia – IF Karlstad X2GAIS – Lunds BK 1Falkenbergs FF – Oskarshamn 1XQviding FIF – Åtvidaberg 1XÄngelholms FF – Vänersborgs IF X2Udinese – Spezia X2Rennes – Marseille 1XStrasbourg – Clermont 1

Lycka till med din rad!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Åldersgräns 18 år.
Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se