Stryktipset idag » Lördag 16 juli » Analys, Tips & Förslag

Stryktipset Lördag 2 April » Analys & Tips

Här kommer analys, tips och spelförslag inför Stryktipset idag lördag den 16 juli hos Svenska Spel. 

🔩 Kupongens spik

💥 Kupongens skräll

1. Djurgården – Värnamo 1X

Två lag vars formkurvor pekar åt två helt olika håll. Djurgården har inlett höstsäsongen med tre raka vinster samtidigt som Värnamo endast lyckats ta en poäng på dessa tre matcher och det var hemma mot Sundsvall. Djurgården ska på Tele2 gå in som väldigt stora favoriter men då ettan också lär bli överstreckad vill jag iallafall få med krysset. 1X spelas och det ska räcka här.

2. Östersund – Öster 2

Situationen i Östersund blir bara värre och värre och jag har väldigt svårt att se laget lösa ett nytt kontrakt denna säsong. Nu har bottenlaget inlett säsongen med tre raka förluster utan ett enda mål framåt. Nu får de besök utav ett av seriens bästa lag i form av Öster och trots att det är en lång resa ska gästerna vara tydliga favoriter här. Tvåan till under 50% är en given spik på min kupong.

3. Danmark – Spanien 2

Danmark behöver vinna här för att kliva om grupptvåan Spanien men det känns oerhört långt borta då jag värderar detta Spanien klart högre än Danmark. Förväntar mig en match som Spanien dominerar och med normal utdelning vinner nog Spanien denna match med 2-3 bollar. Spikar tvåan även här.

4. Finland – Tyskland 2

Efter två inledande förluster är Finland nu ute ur mästerskapet och ställs nu mot ett Tyskland som är ett av mästerskapets bästa lag och som inlett med två vinster och två hållna nollor. Tyskland har dock redan säkrat avancemang och det kan bli en liten rotation hos tyskarna här. Men Tyskland ska vara stora favoriter och spelbolagen ger Tyskarna runt 85% chans till seger. Då är tvåan till under 75% en bra spik som jag kliver på.

5. Jerv – Sandefjord 1X2

Lurigt bottenmöte från Norge när nästjumbon Jerv tar emot ett Sandefjord som placerar sig tre poäng ovanför. Två ganska jämna lag där Sandefjord kanske ska värderas något högre men med Jervs hemmafördel ska de gå in som knappa favoriter här. Tycker dock odds och streck sitter som de ska och utan något större spelvärde vill jag helgardera.

6. Ham-Kam – Bodö/Glimt 2

Ham Kam gör det bra sett till förutsättningarna där laget håller sig undan bottenstriden med ganska god marginal. Nu får de besök av Bodö/Glimt som inte riktigt fått det att lossna denna säsong men som fortfarande ska värderas som ett av seriens bästa lag. Bodö ska vara tydliga favoriter här trots bortaplan och kan tvåan hålla sig under 50% tycker jag det är en vettig spik som jag spelar.

7. HJK Helsingfors – Vaasan 1X

Vi tar oss till Finland där ligatvåan HJK tar emot mittenlaget Vaasan Palloseura och precis som tabellen tydligt visar ska HJK värderas som ett klart bättre lag och med sin hemmafördel ska de vara tydliga favoriter. Men vi har spikat många favoriter och jag vill jag iallafall få med krysset som skulle kunna rensa bort en hel del system. 1X spelas.

8. Mariehamn – HIFK 1

Bottenmöte när Mariehamn tar emot ligajumbon HIFK men även om det bara skiljer två placeringar mellan lagen så skiljer det ändå nio poäng och Mariehamn är ett betydligt bättre lag. Hemma på Åland ska de också vara tydliga favoriter och ettan till runt 55% tycker jag är en fin spik som jag väljer att spela.

9. AIK – Kalmar 1X

Toppmatch i Allsvenskan får vi väl säga när ligatrean AIK tar emot ligasexan Kalmar och även om AIK ska vara tydliga favoriter här så förväntar jag mig en tight match. AIK har inlett höstsäsongen svagt men nu är Guidetti tillgänglig för spel och det borde kunna lyfta laget. Tror inte AIK förlorar detta men krysset ligger alltid nära till hands när AIK spelar och 1X blir mitt val här och det borde räcka långt.

10. Hammarby – Elfsborg 1 2

Här kan vi nog förvänta oss en underhållande match när ligafyran Hammarby tar emot ligasjuan Elfsborg. Hammarby ska värderas som ett något bättre lag och hemmafördelen på Tele2 ska inte underskattas, vilket Göteborg fick uppleva senast. Två lag som behöver tre poäng för att haka på i toppen och jag tror inte krysset ska ligga särskilt nära till hands här. Väljer därför 1 2.

11. Göteborg – Mjällby X2

Efter två inledande vinster efter uppehållet kom Göteborg ner på jorden senast när de förlorade med 3-0 borta mot Bajen där det lika gärna kunde slutat 5-0. Nu får de besök av ett Mjällby som jag tyckte hade oflyt senast mot Häcken där Mjällby verkligen förtjänade poäng men förlorade tillslut med 1-2. Jag tror på en tight match här och tycker spelvärdet ligger på Mjällby. X2 blir valet.

12. Sirius – Degerfors X2

Här tycker jag vi har kupongens bästa skrälldrag då Sirius blivit för stora favoriter på kupongen. Sirius är det bättre laget här och ska vara tydliga favoriter på hemmaplan. Men jag tycker Sirius blivit för stora favoriter på kupongen där ettan står över 60%. Tycker spelvärdet ligger på Degerfors och X2 blir mitt val.

13. Västerås – Landskrona 1

Västerås har verkligen blandat och gett denna säsong men jag tycker laget är bättre än vad tabellen visar. Nu får de besök av ett Landskrona som har seriens bästa formkurva. Men i grunden är det här två jämna lag och med sin hemmafördel ska Västerås vara favoriter. Tycker svenska folket underskattar VSK något här och ettan till runt 40% är en spik som jag kliver på.

Stora raden – 2304kr

Djurgården – Värnamo 1XÖstersund – Öster 2Danmark – Spanien 2Finland – Tyskland 2Jerv – Sandefjord 1X2Ham-Kam – Bodö/Glimt X2HJK Helsingfors – Vaasan 1XMariehamn – HIFK 1XAIK – Kalmar 1X2Hammarby – Elfsborg 1 2Göteborg – Mjällby X2Sirius – Degerfors X2Västerås – Landskrona 1X

Lycka till med din rad!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Åldersgräns 18 år.
Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se