Stryktipset idag » Lördag 2 juli » Analys, Tips & Förslag

Stryktipset Lördag 2 April » Analys & Tips

Här kommer analys, tips och spelförslag inför Stryktipset idag lördag den 2 juli hos Svenska Spel.

🔩 Kupongens spik

💥 Kupongens skräll

1. Helsingborg – Kalmar 2

Poängmässigt går ligajumbon Helsingborg fortsatt svagt men spelmässigt tycker jag de har lyft sig något sedan Lindström tog över som huvudtränare. Nu väntar en tuff match mot ett Kalmar som ska värderas som ett betydligt bättre lag och som inte har några problem med att spela på gräs. Tror på en målsnål match här men tvåan är det troligaste utfallet och kan tvåan hålla sig under 50% utgår jag därifrån. Tar även med krysset på mitt större system.

2. Öster – Skövde 1

Skiljer förvisso endast två poäng mellan dessa lag efter elva omgångar men jag tycker det är en tydlig klasskillnad mellan dessa lag där Öster ska värderas som ett klart bättre lag. Skövde flög i början av säsongen som en nykomling kan göra men jag tycker motståndarna börjar läsa laget nu. Tror Öster ska ha väldigt goda chanser till tre poäng här och jag utgår från ettan men tar även med krysset på mitt större system.

3. Friska Viljor – Hudiksvall X2

Norrlandsmöte i kvalet till Svenska Cupen där ligatrean från Div.2 Norrland Friska Viljor tar emot ligafemman från Div.2 Norra Svealand Hudiksvall. Div.2 Norra Svealand är dock en bättre serie och jag tycker Hudiksvall ska värderas som minst lika bra som detta Friska Viljor. Det är dock Friska Viljor som ska vara favoriter här med sin hemmafördel men jag tycker favoritskapet blivit lite för stort och jag ser värde på X2 som blir mitt val.

4. Huddinge – Hammarby TFF 1X2

En match där HTFF lämnat WO då man inte får ihop ett lag och Huddinge tar sig vidare. Men på kupongen lottas matchen med fördelningen 24-24-52. Nu sitter strecken ganska korrekt och jag vill då få med alla tecken, helgardering.

5. Hässleholm – Eskilsminne 2

Hässleholms IF placerar sig i mitten av tabellen i Div.2 Södra Götaland och ställs här inför en tuff uppgift i Svenska Cupen kvalet då motståndet är Eskilsminne som toppar tabellen i Div.2 Västra Götaland. Eskilsminne ska ses som det klart bättre laget här och trots bortaplan ska de gå in som tydliga favoriter. Nu är matchen streckad jämn på kupongen och då ser jag värde i den raka tvåan som spikas.

6. Karlberg – Vasalund  X2

Stockholmsderby i denna kvalmatch när Karlberg som placerar sig i mitten av tabellen i Div.2 Södra Svealand tar emot ligafemman i Norrettan Vasalund. Då det skiljer en division mellan lagen ska det också råda en rejäl skillnad i kvalite mellan lagen. Utan någon större hemmafördel är det Vasalund som ska vara tydliga favoriter här och tar vi med krysset bör vi sitta trygga på X2 som blir mitt val.

7. Trosa – Nyköping 2

Två lag som spelar i samma serie till vardags men som nu ställs mot varandra i kvalet till Svenska Cupen. I serien placerar sig Trosa näst sist och får nu besök av ligafemman Nyköping. Senast lagen möttes i serien vann Nyköping med 4-1 och gästerna ska gå in som väldigt stora favoriter även här. Har svårt att se Trosa stå emot och den raka tvåan tycker jag är kupongens bästa spik.

8. Österåker – Sollentuna 2

En division skiljer dessa två lag då Österåker huserar i Div.2 och får nu besök av Sollentuna från Norrettan. Två norrortsklubbar från Stockholm och hemmafördelen ska inte väga särskilt tungt här. Sollentuna är kort och gott ett betydligt bättre lag och ska gå in som tydliga favoriter inför denna match trots att vi nog kan räkna med en del rotation från gästerna. Jag sparar mina garderingar och kliver på den raka tvåan.

9. Odds BK – Bodö/Glimt 2

Vi lämnar Sverige och Svenska Cupen och tar oss till Norge där ligatian Odd tar emot ligafemman Bodö/Glimt som inte riktigt kommit upp i den nivå som vi tidigare säsonger sett. Men Bodö  är bättre än vad tabellen säger och framförallt är de betydligt bättre än Odd. Trots bortaplan ska Bodö gå in som stora favoriter och till runt 50% tycker jag tvåan är en fin spik. Tar dock även med krysset på mitt större system.

10. Djurgården – Hammarby 1X

Toppmatch i Allsvenskan men framförallt ett stekhett Stockholmsderby när ligatrean Djurgården tar emot ligafyran Hammarby där båda lagen står på 21 poäng men då har Djurgården en match mer spelad. Tycker Djurgården kommer med en något vassare form och med en liten fördel på läktaren ska Djurgården gå in som favoriter här. Men det känns annars som en ganska oviss match och även om jag utgår från 1X vill jag helgardera snabbt på mitt större system.

11. Häcken – Elfsborg X2

Serieledarna Häcken gjorde en otrolig vårsäsong och inledde höstsäsongen med en fin poäng borta mot Bajen samtidigt som Elfsborg körde över Varberg. Även om det är tydlig fördel Häcken sett till tabellen så värderar jag detta Elfsborg som minst lika bra som Häcken. Nu ska Häcken dock vara favoriter hemma på Hisingen men jag håller inte med svenska folket om att hemmalaget ska ha över 50% chans till seger. Tycker spelvärdet ligger på gästerna som är bättre än vad tabellen visar och X2 blir valet. 

12. Norrköping – Sirius 1 2

Norrköping har en tung säsong där laget placerar sig på tiondeplats med endast en poäng ner till söndagens motstånd Sirius som presterat ungefär vad man förväntat sig av laget. Norrköping ska dock ändå värderas som det klart bättre laget här och ska vara tydliga favoriter med sin hemmafördel. Två lag som har starka offensiver och jag tror på en målrik match vilket ska dra ner chansen för ett kryss. Spelar därför 1 2 och hoppas på en skräll från gästerna för utdelningens skull. 

13. Varberg – Värnamo X2

Skiljer endast en poäng mellan dessa två lag som båda är i behov av en seger för att rycka sig loss från bottenstriden. Tycker Värnamo sett bättre ut på plan denna säsong och även om Jocke Perssons Varberg är jobbiga att möta på Påskbergsvallen så tycker jag hemmalaget blivit för stora favoriter på kupongen. Tycker denna match känns helt öppen på förhand och jag skippar den överspelade ettan och spelar X2.

Stora raden – 2304kr

Helsingborg – Kalmar X2Öster – Skövde 1XFriska Viljor – Hudiksvall X2Huddinge – Hammarby TFF 1X2Hässleholm – Eskilsminne 2Karlbergs – Vasalund X2Trosa – Nyköping 2Österåker – Sollentuna 2Odds BK – Bodö/Glimt X2Djurgården – Hammarby 1X2Häcken – Elfsborg X2Norrköping – Sirius 1 2Varberg – Värnamo X2

Lycka till med din rad!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Åldersgräns 18 år.
Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se