Stryktipset idag » Lördag 23 juli » Analys, Tips & Förslag

Stryktipset Lördag 2 April » Analys & Tips

Här kommer analys, tips och spelförslag inför Stryktipset idag lördag den 23 juli hos Svenska Spel. Nu med 7 miljoner i jackpot!

🔩 Kupongens spik

💥 Kupongens skräll

1. Frankrike – Nederländerna 1X

Frankrike imponerade i gruppspelet och ska gå in som stora favoriter här i kvartsfinalen mot ett Nederländerna som såg ganska trötta ut i gruppen. Nederländerna dras även med en del skadebekymmer och jag har svårt att se någon annan matchbild än dominans från Frankrike här. Tar vi med krysset tror jag vi sitter bra på 1X som ska räcka långt.

2. Mjällby – Degerfors X2

Här tycker jag svenska folket överskattar Mjällby lite när ettan blivit streckad till över 65% trots att spelbolagen inte ens ger Mjällby 60% chans till seger. Tycker detta Mjällby gör det bra mot bättre lag men är inte lika bra på att styra spelet själva som förväntas här när de går in som favoriter hemma mot ett väldigt svagt Degerfors. Gästerna har plockat in Faraj och Lagerbielke som kanske kan ge en liten boost och jag tycker faktiskt spelvärdet ligger på Degen här. X2 blir valet.

3. J-Södra – Dalkurd 1

Ångestmöte i Superettan mellan två lag som befinner sig på negativt kval och som båda såklart är i stort behov av tre poäng. Tycker båda lagen sett riktigt risiga ut denna säsong men J-Södra ska vara tydliga favoriter här med sin hemmafördel. Dalkurd har inte vunnit en enda match på bortaplan och jag tror inte den första kommer här då gräs inte är ett underlag som passar laget. Ettan till runt 50% är en spik som jag kliver på.

4. Rosenborg – Tromsö IL X2

Vi tar oss till Norge där femteplacerade Rosenborg tar emot bottenlaget Tromsö och precis som tabellen visar ska Rosenborg värderas som det klart bättre laget och vara tydliga favoriter här med sin hemmafördel. Men Tromsö är bättre än vad tabellen indikerar och jag tycker svenska folket underskattar gästerna här. Spelbolagen ger Tromsö runt 50% chans till poäng och X2 till under 40% är ett fint val som jag kliver på.

5. Bodö/Glimt – FK Jerv 1

Toppen mot botten och kupongens största favorit när Bodö tar emot nästjumbon Jerv. Det är en enorm klasskillnad mellan dessa lag och med en tung hemmafördel har jag väldigt svårt att se Bodö tappa poäng här. Även om favoritskapet är rejält pressat och de låga procenten på X2 kan locka så tror jag det smartaste är att spara sina garderingar och spika ettan.

6. AC Oulu – Mariehamn 1X2

Vi tar oss till Finland där ligafemman Oulo tar emot tiondeplacerade Mariehamn och det skiljer ändå bara sex poäng mellan dessa lag i en tight liga. Det är två lag som ska värderas som relativt jämna och Oulu ska vara favoriter med sin hemmafördel. Men jag tycker både odds och streck sitter som de ska och utan något större spelvärde vill jag få med alla tecken. Helgardering.

7. Vaasan – Haka 1X

Även här en lurig match från Finland när ligaåttan Vaasan tar emot ligafyran Haka. Tycker tabellen ger en ganska rättvis bild här där Haka ska värderas som snäppet bättre men det är ändå Vaasan som ska vara knappa favoriter med sin hemmafördel. Men jag tycker även här att värderingarna sitter som de ska och jag kommer att utgå från 1X men helgarderar snabbt på mitt större system.

8. FC Zürich – Luzern 1

Vi tar oss till Schweiz där serien precis dragit igång och Zurich som inledde med en 0-4 förlust ska ha goda chanser att studsa tillbaka hemma mot Luzern. Tycker inte man ska för stora slutsatser av Zurich premiär då laget mötte seriens bästa lag på bortaplan och här ska Zurich värderas som bättre än Luzern. På en kupong med få spelvärda favoriter gillar jag ettan här till runt 50% och jag utgår därifrån men tar även med krysset på mitt större system.

9. Helsingborg – Sundsvall 1

Ångestmöte i Allsvenskan när ligajumbon Helsingborg tar emot ett Sundsvall som placerar sig på negativt kval tre poäng ovanför HIF. Tunga avbräck för Helsingborg som saknar både Loeper och Van den Hurk men har samtidigt fått in Rasmus Wiedesheim-Paul som kanske kan lyfta lagets anfallspel. Tung hemmafördel då Sundsvall inte är ett lag som trivs på gräs. Jag kommer att utgå från ettan här till runt 50% men tar även med krysset på mitt större system.

10. Häcken – Djurgården 2

Seriefinal i Allsvenskan när serieledarna Häcken tar emot ligatvåan Djurgården. Tycker Djurgården ska värderas som det bättre laget men att laget spelade match i Kroatien redan i torsdags är en faktor som gynnar Häcken. Men nu när Häcken blivit streckade till ganska tydliga favoriter på kupongen så tycker jag ändå värdet ligger på Djurgården då jag tycker det känns som en oviss match. Jag kliver på den raka tvåan.

11. Kalmar – Elfsborg 1

Kalmar har inte riktigt fått det att lossna på sistone med tre raka utan seger sedan höstsäsongen drog igång. Nu får de besök av ett Elfsborg som i grunden är ett bättre lag men som ändå placerar sig en poäng bakom Kalmar med en jobbig form i ryggen. Nu spelade laget match redan i torsdags där det blev storförlust mot Molde och jag tror inte Elfsborg orkar ladda om här. Tung hemmafördel på gräset då Elfsborg är ett utpräglad konstgräslag och här gillar jag ettan som jag utgår från. Tar dock även med krysset på mitt större system.

12. Värnamo – AIK X2

Värnamo har sett riktigt svaga ut på sistone och börjar nu alltmer bli indragna i bottenstriden. Nu får de besök av AIK som åkte på en tung förlust i veckans Europakval där laget iallafall slapp någon lång resa. AIK ska såklart vara klara favoriter här men jag tror ändå det kan bli en tight match där krysset kan ligga nära till hands. Tror inte AIK förlorar detta men jag vill absolut få med krysset som skulle kunna rensa bort en del system. X2 ska räcka långt.

13. BP – Norrby X2

Vi avslutar med kupongens bästa skrälldrag då jag tycker BP blivit rejält överstreckade här. Det skiljer ändå bara fyra poäng mellan dessa två lag och även om BP är starka hemma på Grimsta så tror jag absolut Norrby kan störa här. Tycker Norrby är bättre än vad tabellen visar och de bör ha runt 50% chans till poäng här. X2 till nuvarande 40% tycker jag är ett fint skrälldrag som jag kliver på.

Stora raden – 2304kr

Frankrike – Nederländerna 1XMjällby – Degerfors X2J-Södra – Dalkurd 1Rosenborg – Tromsö IL X2Bodö/Glimt – FK Jerv 1AC Oulu – Mariehamn 1X2Vaasan – Haka 1X2FC Zürich – Luzern 1XHelsingborg – Sundsvall 1XHäcken – Djurgården 2Kalmar – Elfsborg 1XVärnamo – AIK X2BP – Norrby X2

Lycka till med din rad!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Åldersgräns 18 år.
Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se