Stryktipset idag » Lördag 30 juli » Analys, Tips & Förslag

Stryktipset Lördag 2 April » Analys & Tips

Här kommer analys, tips och spelförslag inför Stryktipset idag lördag den 30 juli hos Svenska Spel. Nu med 6 miljoner i jackpot!

🔩 Kupongens spik

💥 Kupongens skräll

1. Liverpool – Man City 2

Dags att inleda den nya säsongen med en titelmatch när Community Shield ska avgöras på King Power Stadium i Leicester. Liverpool och Man City lär göra upp om ligatiteln även denna säsongen men för tillfället håller jag Man City som det bättre laget. Håller inte med svenska folket om att Liverpool ska gå in som favoriter på neutral mark och jag tycker vi bjuds på ett fint spelvärde i den raka tvåan som jag väljer att spika.

2. Blackburn – QPR X2

Första omgången i den väldigt ovissa serien Championship. Det är en väldigt jämn serie och även dessa två lag tycker jag ska värderas som jämna inför säsongen. Blackburn ska då gå in som favoriter med sin hemmafördel men jag tycker ettan blivit lite väl hårt streckad till över 55%. Jag tror på en tight match och jag tror att gästerna QPR ska ha 50% chans till poäng här. Med det sagt tycker jag spelvärdet ligger på gästerna och X2 blir valet.

3. Cardiff – Norwich 2

Cardiff slutade på den undre halvan av tabellen med god marginal ned till nedflyttningsstrecket förra säsongen och jag tror vi kan förvänta oss en liknande tabellplacering denna säsong. Nu inleder de säsongen mot favorittippade Norwich som gör en satsning för att studsa upp till Premier League igen vilket de absolut ska kunna lyckas med om vi tittar på klubbens spelartrupp. Norwich ska också gå ni som favoriter här trots bortaplan och tvåan till runt 40% tycker jag är en vettig spik som jag kliver på.

4. Blackpool – Reading 1X

Två lag som placerade sig på den undre halvan av tabellen förra säsongen och båda lagen står inför en tuff säsong där en bottenstrid kan väntas för båda klubbarna. Tycker även här att vi har två lag som inför säsongen ska värderas som relativt jämna och Blackpool ska gå in som favoriter här med sin hemmafördel. Även om odds och streck sitter ungefär som de ska så tror jag Blackpool löser minst en poäng och även om en helgardering inte vore fel så nöjer jag mig med 1X som ska räcka långt.

5. Luton – Birmingham 1

Luton gjorde en fin säsong ifjol där laget tog sig till playoff vilket nog är ambitionerna även inför denna säsong. Här inleder de på hemmaplan mot Birmingham som var ett bottenlag förra säsongen och som jag inte tycker ser särskilt spännande ut inför denna säsong. Med sin hemmafördel ska Luton gå in som tydliga favoriter här och även om ettan lär bli något överstreckad så kliver jag på den raka hemmasegern. 

6. Millwall – Stoke 1X

Två lag som stod sig jämna förra säsongen och även inför denna säsongen rankas lagen som jämna där båda lagen ska kunna vara med och hota om playoff-platser. En oviss premiär där Millwall ska gå in som favoriter med sin hemmafördel men Stoke ska absolut kunna sno med sig poäng här. Jag väljer att utgå från 1X men på mitt större system tar jag med alla tecken. 

7. Rotherham – Swansea 1X2

Nykomlingarna Rotherham väntas bli ett bottenlag denna säsong men med det sagt ska de absolut kunna störa det förväntade mittenlaget Swansea i en hemmapremiär. Swansea är dock det bättre laget och ska vara knappa favoriter här trots bortaplan. Men jag tycker odds och streck sitter som de ska och utan något större spelvärde vill jag få med alla tecken. Helgardering.

8. Wigan – Preston X2

Här tycker jag vi har ett fint skrälldrag då nykomlingarna Wigan överskattas rejält av svenska folket mot ett stabilt Preston. Visst brukar nykomlingar kunna sprattla till i början av säsongen och här på hemmaplan ska Wigan nog ha ett litet favoritskap. Men jag köper inte alls att Wigan ska ha 50% chans till seger som ettan nu är streckad till och jag tycker spelvärdet ligger på gästerna här. X2 blir valet.

9. Middlesbrough – West Brom X2

Helgens hetaste match i Championship när två topptippade lag direkt ställs mot varandra och den här matchen ser jag verkligen fram emot. Tycker dessa lag ska värderas som jämna inför säsongen och Middlesbrough ska gå in som favoriter här i premiären med sin hemmafördel. Men återigen tycker jag hemmafördelen överskattas något av svenska folket som streckat ettan till 50% vilket känns lite för högt. Tycker spelvärdet ligger på West Brom och X2 blir mitt spel.

10. Hull – Bristol City 1X

Börjar bli tröttsamt att skriva det, men återigen en lurig match mellan två lag från Championship som ska värderas som jämna inför säsongen där båda lagen lär placera sig på den undre halvan av tabellen när säsongen summeras. Hull ska gå in som favoriter här med sin hemmafördel och även om jag tycker att värderingarna sitter som de ska och en helgardering inte vore fel så nöjer jag mig med 1X för att spara tecken. 

11. Sundsvall – Varberg 2

Vi tar oss till Allsvenskan och ett bottenmöte när Sundsvall tar emot Varberg i en oviss match. Inget snack om att Varberg ska ses som det bättre laget men uppe i Norrland och framförallt på konstgräs ska ändå Sundsvall kunna stå upp bra. Men jag tycker Sundsvall blivit för stora favoriter på kupongen mot ett Varberg som luftade truppen rejält senast mot Hammarby och får tillbaka flera utvilade nyckelspelare som var avstängda senast. Tycker spelvärdet ligger på Varberg och jag utgår från tvåan men tar även med krysset på mitt större system.

12. AFC Eskilstuna – Dalkurd 1

Två lag som verkligen blandar och ger i Superettan där jag tycker båda lagen har höga toppar och djupa dalar. Precis som tabellen visar ska dock AFC Eskilstuna ses som det klart bättre laget och även om klubben inte har något enormt stöd på hemmaplan ska AFC vara tydliga favoriter på hemmaplan. AFC har en vass offensiv som kommer straffa detta Dalkurd som läcker bakåt. Kliver på den raka ettan här.

13. Halmstad – Landskrona 1

Halva säsongen är spelad i Superettan och jag tycker dessa lag presterat som förväntat där seriens bästa lag Halmstad toppar tabellen och Landskrona placerar sig som ett stabilt mittenlag. Detta Halmstad ska bara upp till Allsvenskan och på hemmaplan är laget oerhört svårslagna. Favoritskapet må vara väldigt pressat för att vara Superettan men jag tror Halmstad löser en bekväm seger här och jag spikar ettan.

Stora raden – 2304kr

Liverpool – Man City 2Blackburn – QPR X2Cardiff – Norwich X2Blackpool – Reading 1XLuton – Birmingham 1XMillwall – Stoke 1X2Rotherham – Swansea 1X2Wigan – Preston X2Middlesbrough – West Brom X2Hull – Bristol City 1XSundsvall – Varberg X2AFC Eskilstuna – Dalkurd 1Halmstad – Landskrona 1

Lycka till med din rad!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Åldersgräns 18 år.
Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se