Stryktipset idag » Lördag 9 juli » Analys, Tips & Förslag

Stryktipset Lördag 2 April » Analys & Tips

Här kommer analys, tips och spelförslag inför Stryktipset idag lördag den 9 juli hos Svenska Spel. Nu med cirka 7 miljoner i jackpot!

🔩 Kupongens spik

💥 Kupongens skräll

1. Nederländerna – Sverige 1X2

Vi inleder kupongen med EM där det är premiärdags för Sverige som ställs mot Nederländerna i en förväntad gruppfinal. Två lag som ska värderas som jämna och denna match känns väldigt öppen på förhand. Tror på en tight match där båda lagen nog är ganska nöjda med en poäng. Ser inget större spelvärde och vill därför få med alla tecken. Helgardering

2. Portugal – Schweiz 2

Den andra matchen från Sveriges grupp där ett svagt Portugal ställs mot ett okej Schweiz där de sistnämnda ska gå in som tydliga favoriter. Tycker svenska folket underskattar Schweiz något här och kan tvåan hålla under 45% är det en fin spik som jag kliver på.

3. Degerfors – Norrköping 2

Vi tar oss till Allsvenskan och en match mellan två lag som har svaga säsonger i ryggen. Nästjumbon Degerfors är pressade att ta poäng mot ett Norrköping där Norling hänger löst och som också är i stort behov av tre poäng. Trots gräsunderlaget ska Norrköping gå in som tydliga favoriter här och kan tvåan hålla sig runt 45% utgår jag därifrån. Tar dock även med krysset på mitt större system.

4. Bodö/Glimt – Sarpsborg 1

Bodö/Glimt har inte riktigt presterat på den nivå vi börjar förvänta oss av laget som nu bara placerar sig på sjätteplats. Nu får de besök av Sarpsborg som placerar sig på samma poäng men jag tycker fortfarande hemmalaget ska värderas som klart bättre. Med en tung hemmafördel ska Bodö vara stora favoriter och även om favoritskapet kan tyckas vara pressat så kliver jag på den raka ettan.

5. Strömsgodset – Odd X2

Även Strömsgodset har fem placeringar ner till gästerna Odd så skiljer det endast två poäng mellan lagen. Tycker inte heller det skiljer särskilt mycket i kvalite mellan dessa lag och även om Strömsgodset ska vara favoriter med sin hemmafördel tycker jag ettan blivit lite väl hårt spelad. Utgår från X2 men tar ändå med alla tecken på mitt större system.

6. HIFK – FC Haka 2

HIFK har en jobbig säsong i Finland där laget placerar sig sist i tabellen med endast en seger efter tolv omgångar. Ser inte mycket som talar för att den trenden ska vända här när de får besök av ligåttan Haka som ska vara tydliga favoriter trots bortaplan. Tvåan till runt 50% är en okej spik som jag utgår från men jag tar med krysset på mitt större system.

7. Vaasan Palloseura – Mariehamn 1X

Vaasan kommer med en fin form med tre vinster på sina fyra senaste ligamatcher med bland annat en 5-1 seger mot HIFK och senast en 6-0 seger mot Oulo. Här ska de ha goda chanser att förlänga den fina formen på hemmaplan mot nästjumbon från Åland, Mariehamn. Ettan är ett väldigt troligt utfall men jag vill ändå få med krysset och 1X ska räcka väldigt långt här.

8. New York City – New England 1X

New York City har inte riktigt fått det att lossna på sistone med endast en seger på lagets fyra senaste matcher men här ska de ändå gå in som tydliga favoriter på hemmaplan mot mittenlaget New England. Odds och streck sitter ungefär som de ska och en helgardering är inte fel här. Men jag nöjer mig med 1X som jag tror ska räcka långt.

9. Elfsborg – AIK 1

Elfsborg placerar sig förvisso bara på åttondeplats men jag tycker laget är klart bättre än vad tabellen visar och kollar man på underliggande statistik är Elfsborg ett lag som ligger i toppen av tabellen. Nu får de besök av AIK som inlett höstsäsongen svagt och som dras med skadebekymmer. På konstgräset tror jag på Elfsborg och ettan till under 45% är en fin spik. Tar dock även med krysset på mitt större system.

10. Mjällby – Häcken 2

Brännströms Mjällby tog en tung tre senast mot AIK men jag tycker Mjällby tagit fler poäng än vad de förtjänat denna säsong och även om de är svårslagna hemma på Strandvallen så ska gästerna och serieledarna Häcken vara tydliga favoriter här. Häcken har inlett hösten med två kryss mot AIK och Elfsborg men här tror jag de löser en seger. Tvåan spikas.

11. Kalmar – Sirius 1X

Tungt poängtapp för Kalmar senast som släppte in en sen kvittering borta mot Helsingborg men här ska de ha goda chanser till seger mot ett Sirius som jag tycker är väldigt svaga på gräs. Sirius tog en tung seger senast borta mot Peking men här tror jag laget får det jobbigare. Kalmar ska lösa minst en poäng och 1X ska räcka.

12. Jönköpings Södra – Östersund X2

Bottenmöte i Superettan när nästjumbon J-Södra tar emot ligajumbon Östersund och det är två lag som sett riktigt dåliga ut hela säsongen. J-Södra ska vara favoriter med sin hemmafördel men jag håller inte med svenska folket om att de ska ha över 55% chans till seger. Tycker därmed spelvärdet ligger på gästerna och X2 blir valet.

13. Utsikten – Öster X2

Nykomlingarna Utsikten gör en otrolig säsong där laget placerar sig tre efter tolv omgångar med tre poäng ner till söndagens motstånd och topptippade Öster. Tycker fortfarande Öster ska värderas som det bättre laget och spelbolagen ger gästerna en liten fördel här. Nu är Öster streckade till underdogs och då ser jag värde i X2 som blir mitt val.

Stora raden – 2304kr

Nederländerna – Sverige 1X2Portugal – Schweiz 2Degerfors – Norrköping X2Bodö/Glimt – Sarpsborg 1Strömsgodset – Odd 1X2HIFK – FC Haka X2Vaasan Palloseura – Mariehamn 1XNew York City – New England 1XElfsborg – AIK 1XMjällby – Häcken 2Kalmar – Sirius 1XJönköpings Södra – Östersund X2Utsikten – Öster X2

Lycka till med din rad!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Åldersgräns 18 år.
Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se