Stryktipset Lördag 2 April » Analys & Tips

Stryktipset Lördag 2 April » Analys & Tips

Analys, tips och spelförslag inför Stryktipset Lördag den 2 April hos Svenska Spel Sport & Casino AB

Det är inget tråkigt Stryktips som går av stapeln i helgen – hela 14 miljoner i jackpot! Som grädde på moset ser matcherna ruggigt intressanta ut. Den engelska ligabollen är tillbaka på menyn, så även en allsvensk premiär från Hisingen. Undertecknad har plockat ut fem goa spikar i jakten på jackpotten. Så här lyder analysen. God lycka!

💰 Banken! – Manchester City

Klasskillnaden mellan Burnley och Man City är monumental. City vunnit de nio senaste mötena mot Dyches gubbar med den förkrossande målskillnaden 32:1. Tvåan är odiskutabel på Turf Moor

💣 Knallen! – Millwall

Nathan Jones succégäng gör en strålande säsong men här får Luton ett alldeles för stort förtroende av det svenska folket. Ett svårforcerat Millwall, som hållit nollan i fyra av de fem senaste matcherna, räknar jag inte bort till låg procent. X2 rensar fint.

1. Manchester United – Leicester 1

Manchester United och Leicester är två lag som underpresterat grovt, både poäng- och spelmässigt. I synnerhet United som besitter en av världens mest påkostade trupper. För att The Red Devils ska lösa en Champions League-plats kommer det att krävas en rejäl uppryckning under våren. Leicester har varit skadedrabbat under stora delar av säsongen och faktum är att det endast är Norwich och Burnley som har lägre expected points än Brendan Rodgers rävar vilket säger en hel del. Navet Ndidi saknas alltjämt på grund av en knäskada, troligen också Vardy. Nu när inte United ser ut att streckas alltför högt känns det således klokt att utgå från ettan.

2. Chelsea – Brentford 1X

På Stamford Bridge stundar ett Londonderby. Det har stormat en hel del kring Chelsea de senaste veckorna, inte minst kring ägarsituationen. Men de blåklädda har ändå fortsatt rada upp vinster, dock utan att spelmässigt imponera. Flera av de senaste insatserna har lämnat en del i övrigt att önska. Att Tuchels blåfärgade armé bara ska gå ut och köra över Brentford har jag svårt att se. The Bees har växlat upp den senaste månaden och även fått igång Eriksen som målade både mot Nederländerna och Serbien under landslagsuppehållet. Tickar ettan över 80-strecket vill jag åtminstone få med skrällkrysset på bron.

3. Burnley – Manchester City 2

På Turf Moor förväntas det bli rejäl klassblandning då Dyches krigare ska mäta krafter med Peps stjärnor. Manchester City och Liverpool har föga förvånande slaktat det mesta det här säsongen, både i Premier League och Champions League. På bortagräs har City raden 11-3-1 i världens tuffaste liga vilket säger det mesta. Bottengänget Burnley är ett fysiskt gäng som sällan är lätta att bryta ner på Turf Moor, men här ska de inte ha en suck. Klasskillnaden mellan lagen är monumental. City har vunnit nio raka matcher mot Burnley med målskillnaden 32:1 på dessa matcher. Given tvåa.

4. Leeds – Southampton 1X2

Leeds har läckt som ett såll hela säsongen och för ett par veckor sedan fick “El Loco” Bielsa sparken. Något bättre har det sett ut efter att Jesse Marsch tog över rodret, skadeläget ser även förbättrat ut. Innan uppehållet besegrade Leeds både Norwich och Wolves vilket lär ha gett hela klubben lite arbetsro. Southampton är ett betydligt mer stabilt gäng som har alla möjligheter att slå sig in på den övre halvan. Dock ska det sägas att The Saints varit som dag och natt hemma kontra borta. Därmed känns det här öppet. Jag helgarderar från start.

5. Wolverhampton – Aston Villa 2

Derby från Birmingham. Att Wolves återfinns på övre halvan känns missvisande. Spelmässigt ser “Vargarna” tama ut och grottar man ner sig i grundläggande statistik så råder det ingen tvekan om att de orangeklädda haft riktigt bra poängutdelning. I den förra omgången tappade Wolves en 2-0-ledning mot Leeds där Rally Jiménez blev utvisad. Anfallasstjärnan är således avstängd här, dessutom saknas troligen Neto, Semedo och Neves på grund av skador. Därmed är det inget mysterium att ett Aston Villa på uppgång målas upp som favoriter på Molineux. Med nyckelspelare som Ramsey, Watkins och Coutinho i god form backar jag Gerrards mannar till finfint spelvärde. Tvåan chansspikas.

6. Brighton – Norwich 1X2

Det är grus i Potters maskineri. Brighton har torskat sex raka Premier League-matcher och sjunkit som en sten i tabellen. Sett över hela Potters tid på sydkusten har The Seagulls visat upp en hög lägstanivå men prestationerna under de senaste månaderna har varit riktigt usla. Jumbon Norwich är inte heller något lag som ska hyllas till skyarna för stunden. Allt talar för att gästerna kommer att degraderas. Men med det sagt utesluter jag inte att “Kanariefåglarna” kan skrälla mot ett kräftgående Brighton. Jag målar brett och jobbar skräll.

7. Stoke – Sheffield United 1X

Sheffield United har en av Championships bästa trupper och under 2022 har Paul Heckingbottoms mannar gått riktigt bra. Sett till de 20 senaste omgångarna är The Blades det lag som tagit flest poäng i hela serien. Men Sheffield har tappat poäng i fyra raka bortamatcher och som sägnen säger är inte en regnig bortamatch i Stoke-on-Trent någon enkel sådan. Stoke har också en slagkraftig trupp och som väntat har värdlaget tagit majoriteten av sina skalper på hemmaplan. I den förra omgången blev det seger med 2-0 hemma mot Millwall. Svårsiat. Tickar tvåan över 40-strecket lockar högersidan minst. 1X i utgång.

8. Coventry – Blackburn 1

Blackburn Rovers har dalat i Championship och känslan är att det bara är en tidsfråga innan gästerna ramlar ur topp 6. På resande tass har Rovers varit helt uddlösa under en längre tid. Faktum är att Tony Mowbrays mannar blivit nollade i sju raka bortamatcher. För dagen känns Coventry hetare. På hemmagräset har Viktor Gyökeres & Co varit stabila hela säsongen och här får The Sky Blues gälla som tämligen klara favoriter. Ettan är en vettig spik.

9. QPR – Fulham 2

Fulham har slaktat rakt ut i Championship och kliver självfallet in som klara favoriter i helgens Londonderby på Loftus Road. Marco Silvas gäng ser redan ut som ett färdigt Premier League-lag och med Mitrovic längst fram finns det sannerligen målgaranti. 35 mål har den den serbiske tanken sprutat in i ligaspelet. Queens Park Rangers har dalat under 2022 och kommer till spel här med fyra förluster på de fem senaste omgångarna. Kommer Fulham upp i normal standard ska det mycket till för att ett lag som QPR ska kunna hota. Jag spikar tvåan trots förmodad överstreckning.

10. Barnsley – Reading 1

Avgörande sexpoängsmöte från Oakwell. Barnsley har vaknat till liv i grevens tid. Inför omgång 39 är det “bara” fem poäng upp till Reading som befinner sig på säker mark. På hemmaplan har Poyas mannar kommit upp i flera fina prestationer på slutet. De fem senaste hemmamatcherna har slutat med tre vinster och två kryss. Reading har en på pappret en fin offensiv som leds av Lucas Joao, men bakåt läcker The Royals betänkligt. I kraft av hemmaplansfördel håller jag Barnsley som knappa favoriter. Ettan går först men på större system rekommenderas en helgardering.

11. Cardiff – Swansea 1X2

I “Draklandet” är det derby på Cardiff Stadium. Cardiff och Swansea är tabellgrannar som befinner sig i ett litet ingenmansland i tabellen. Hemmagänget är laget som kommer till spel i bäst slag – tio poäng har The Bluebirds skrapat ihop på de fyra senaste omgångarna. Detta känns dock så gott som helt öppet. Sett över hela säsongen har Swansea uppträtt mer stabilt och när lagen möttes i höstas vann “Svanarna” med hela 3-0 på Liberty Stadium. Ovisst. Detta helgarderas från start.

12. Luton – Millwall X2

Luton Town har varit seriens stora överraskning. Nathan Jones kanoner är ett av de lag som tagit flest poäng i serien 2022 och inför helgens kamper återfinns The Hatters på tredje plats. Detta verkar inte gubbarna i kiosken ha missat då Luton ser ut att streckas upp mot 60-strecket i helgen. Millwall är verkligen ingen enkel opponent man bara kör över. Londonlaget har hållit nollan i fyra av de fem senaste matcherna och gästerna är i allra högsta grad med i kampen om playoff-platserna. Till rådande procent är det läge att gå för skrällen på Kenilworth Road – X2.

13. Häcken – AIK X

Premiären på Hisingen känns öppen. Det har varit rätt stor spelaromsättning i Häcken som blivit av med både Ekpolo och Wålemark. I gruppspelet av Svenska Cupen fick göteborgarna smörj med hela 0-4 mot Hammarby. AIK var det lag som släppte in minst mål i fjol och Grzelaks gulsvarta armé ser fortsatt stabila ut bakåt. Samtidigt har Nabbe Bahoui haft en fin försäsong. Dock var Lustig och gubbarna bleka på resande tass under fjolåret, framförallt på plastgräs. Jag utgår från mitten och lockas främst av tvåan vid garderingar.

216 rader

1. Man United – Leicester 1

2. Chelsea – Brentford 1X

3. Burnley – Man City 2

4. Leeds – Southampton 1X2

5. Wolves – Aston Villa 2

6. Brighton – Norwich 1X2

7. Stoke – Sheffield U 1X

8. Coventry – Blackburn 1

9. QPR – Fulham 2

10. Barnsley – Reading 1

11. Cardiff – Swansea 1X2

12. Luton – Millwall X2

13. Häcken – AIK X

1296 rader

1. Man United – Leicester 1

2. Chelsea – Brentford 1X

3. Burnley – Man City 2

4. Leeds – Southampton 1X2

5. Wolves – Aston Villa 2

6. Brighton – Norwich 1X2

7. Stoke – Sheffield U 1X

8. Coventry – Blackburn 1

9. QPR – Fulham 2

10. Barnsley – Reading 1X2

11. Cardiff – Swansea 1X2

12. Luton – Millwall X2

13. Häcken – AIK X2