Stryktipset Lördag 23 April » Analys & Tips

Stryktipset Lördag 2 April » Analys & Tips

Analys, tips och spelförslag inför Stryktipset Lördag den 23 April hos Svenska Spel Sport & Casino AB

Det är brittisk ligaboll för hela fadderullan på helgens Stryktips. En klassisk bong med andra ord då Premier League och Championship står för underhållningen. Som “vanligt” ser det ut att vara en David mot Goliat-kamp på Etihad Stadium i Manchester, men övriga tolv matcher ser relativt öppna ut. Jag har gått igenom raden grundligt och hittat ett par goa drag i jakten på miljonerna. Så här lyder analysen.

💰 Banken! – Manchester City

Utöver att “bollen är rund” finns det ingenting som talar för att ett ihåligt Watford ska ta poäng mot ett motiverat City i Manchester. Som både odds och procent pekar på är ettan ren och skär bankränta.

💣 Knallen! – Cardiff

Sheffield United har ett par jobbiga avbräck i kedjan och är inne i en sämre period. Ett avslappnat och relativt bortastarkt Cardiff räknar jag inte bort till låg procent i stålstaden.

1. Brentford – Tottenham 12

I derbyt på Brentford Community Stadium ska Ponne Jansson försöka sätta stopp för Kulusevski & Co. Med Kulan, Son och Kane går det absolut att argumentera för att Tottenham har ligans vassaste offensiva trio. Spurs har öst in mål de senaste månaderna och återfinns nu på den sista CL-platsen. Dock blev det ett bakslag förra helgen hemma mot Brighton (0-1). Brentford är ett annat formstarkt gäng som i det stora hela gör en stabil säsong. På de sex senaste omgångarna har The Bees skrapat ihop fem vinster. Jag håller Spurs som knappa favoriter men överstiger tvåan 50-strecket vill jag få med garderingar, först och främst ettan. Blott tre av Tottenhams 32 matcher har slutat med delad pott.

2. Manchester City – Watford 1

I Manchester har Roy Hodgson och hans Watford ett helt berg att bestiga. Så länge inte Liverpool står för motståndet gör Manchester City vad de vill med motståndarna. Även fast CL-semifinalerna går av stapeln till veckan ska det vara fullt fokus från Peps gubbar den här lördagen med tanke på att Liverpool bara är en pinne bakom. Läget är minst sagt prekärt hos Watford som läcker som ett såll och har hela sju poäng upp till Everton, trots en match mer spelad. Att Hodgsons mannar ska gneta till sig en pinne mot ett motiverat City i Manchester finns inte på världskartan. Ettan är ren och skär bankränta.

3. Leicester – Aston Villa 2

Leicester gör en svag säsong och befinner sig i ett ingenmansland i tabellen. Känslan är att Rodgers rävar sakta men säkert börjar checka ut från PL-säsongen. Kommande veckor lär främst fokus ligga på Conference League-semin mot Roma. Leicester har tappat poäng mot både Everton (1-1) och Newcastle (1-2) på slutet och faktum är att det endast är Burnley och Norwich som har lägre expected points än The Foxes i ligaspelet. Ett troligen mer motiverat, skadefritt och även utvilat Aston Villa som haft spelledigt i två veckor bör således ses med klart bättre chanser än vad procenten gör gällande. Jag chansspikar tvåan till trevlig procent.

4. Norwich – Newcastle X2

Snart kan vi välkomna jumbon Norwich tillbaka till Championship. “Kanariefåglarna” har varit lite av en slagpåse hela säsongen och ingenting talar för att Norwich ska lyckas kraftsamla och lösa ett nytt kontrakt. Nyrika skator med vind i seglen kommer inte att bli någon enkel opponent. Newcastle har gjort det väldigt bra sedan årsskiftet och innehar nu en stabil mittenplacering. Sett till de 15 senaste omgångarna är det endast Manchester City och Liverpool som plockat fler poäng än The Magpies. Dock ska det sägas att Newcastle varit som klart bäst hemma på St James’ Park. Då tvåan riskeras att överstreckas rekommenderas trots allt garderingar relativt tidigt.

5. Bournemouth – Fulham 1

I Championship är det seriefinal på Vitality Stadium. I och med Fulhams 3-0-seger mot Preston tidigare i veckan är Londonlaget klara för Premier League-spel kommande säsong. Således lär Mitrovic och gänget ha firat en del de senaste dagarna. Allt talar även för att Fulham kommer att vinna serien, därmed har jag svårt att se att gästerna ska komma upp i någon maxprestation här. Mer motiverat ska det vara hos tvåan Bournemouth som fortfarande har en del jobb att göra. De rödsvarta har hållit nollan i tre raka matcher och här är känslan att de ställs mot Fulham i ett ypperligt läge. Ettan inleder.

6. West Bromwich – Coventry X2

Både West Bromwich och Coventry gick på pumpen i den förra omgången och nu ser båda lagen ut att missa playoff-spel, i alla fall West Brom som har sex poäng upp till topp 6 när blott tre omgångar återstår. WBA har underpresterat hela säsongen och 0-4-förlusten senast mot Nottingham Forest lär ha gett självförtroendet en törn. Furlong visades ut redan efter 17 minuters spel och är således avstängd här. Coventry har sett bättre ut på slutet och vunnit två raka bortamatcher mot Birmingham (4-2) och Fulham (3-1). Med till synes skapligt spelvärde på The Sky Blues känns det givet att strecka detta från höger.

7. Swansea – Middlesbrough 2

Sett över hela säsongen är Middlesbrough ett av de lag som sett bäst ut. Dock riskerar Boro att missa playoff-platserna. Chris Wilder förfogar över en av seriens starkaste trupper och grottar man ner sig i grundläggande statistik ligger Boro högt i samtliga tabeller. Exempelvis är det endast Fulham som har högre expected points. Ett i grunden mediokert Swansea, som inte har speciellt mycket att spela för, bör vara en rätt tacksam motståndarna. Visserligen är “Svanarna” svårforcerade på walesisk mark men med fint spelvärde på Boro ser jag ingen anledning att gardera tvåan. Spik.

8. Birmingham – Millwall 1X2

Birmingham har stått för ett par pinsamma insatser på slutet. Tio insläppta på de två senaste matcherna säger väl det mesta. Med det sagt ska ändå The Blues ha större chans på poäng än vad procenten pekar på den här lördagen. Hemma på St Andrew’s har Birmingham besegrat både West Brom och Luton det här året. Playoff-aspiranten Millwall har i sin tur en liten förmåga att vara inblandade i jämna matcher, nästan oavsett motstånd. Dessutom ska man ha med sig att Londonlaget generellt sett är klart bäst hemma på The Den. På bortagräs har Millwall raden 5-8-8. Detta helgarderas från start.

9. Hull – Reading 2

Hull och Reading är två jämna lag. Hade det inte varit för gästernas poängavdrag så hade lagen stått på samma poäng. Reading har fortfarande inte säkrat kontraktet men den otroliga upphämtningen senast mot Swansea (4-4) gör att The Royals ändå sitter i en bra sits. När tre omgångar återstår är det sju poäng ner till giljotinen. Goda chanser på poäng ska det finnas mot ett något utcheckat Hull som torskat sex av de sju senaste matcherna hemma på MKM Stadium. Mer mer motivation och bättre spelvärde i högerfilen känns det givet att utgå från tvåan i en förmodad jämn match. Krysset kompletterar på större lappar.

10. Peterborough – Nottingham 2

Peterborough har från ingenstans vaknat till liv och är för stunden inne i lagets bästa period. Men det ser fortfarande hopplöst ut. Det är sju poäng upp till Reading när tre omgångar återstår, så i praktiken är det redan kört. Att det ska trilla in tre poäng mot seriens formstarkaste lag känns långsökt. Nottingham Forest har hållit jämna steg med Fulham sedan Steve Cooper tog över rodret efter den bedrövliga säsongsinledningen. Faktum är att Forest toppar serien om man ser till de 25 senaste omgångarna. Ett desperat Peterborough som är piskade att vinna ska Johnson Brennan & Co kunna straffa. Tvåan spikas trots förmodad hög procent.

11. Stoke – QPR 1

Queens Park Rangers har gått extremt illa under 2022. Spelet har sett risigt ut hela året och det har blivit sju förluster på de tio senaste omgångarna. Men i och med 1-0-segern senast mot hemma mot Derby, som var allt annat än rättvis, lever ändå hoppet om topp 6. Något playoff-spel kommer det inte att bli för Stoke, men för dagen ser ändå The Potters klart bättre ut än QPR. Martin O’Neill har en stark trupp att tillgå och kommer Stoke upp i en bra prestation på hemmagräset räknar jag med att ett överskattat QPR får stora problem. Ettan känns som en vettig spik.

12. Sheffield United – Cardiff 1X2

Avsaknaden av anfallare Brewster, McGoldrick och legendaren Billy Sharp (skadade) har satt käppar i hjulet för Sheffield United. Trots att The Blades varit det bättre laget i flera matcher på slutet har det endast blivit en seger på de fem senaste. United lär även bli det spelförande laget mot Cardiff den här lördagen men här ser Paul Heckingbottoms mannar att bli alldeles för hårt streckat. Walesarna kommer att kunna spela helt avslappnat här och faktum är att gästerna är ett av få lag i serien som plockat fler poäng borta kontra hemma. Med fint spelvärde på underdogen går jag får kupongrens – alla tecken.

13. Derby – Bristol City 1X2

Wayne Rooney och hans Derby har gjort en otrolig säsong efter sina förutsättningar. Trots en brandskattad trupp och 21 poängs avdrag har The Rams presterat som ett relativt stabilt mittengäng. Men nu står det klart att Derby kommer att degraderas till League One, för första gången på 36 år. Spelmässigt håller inte riktigt Bristol City samma nivå, men med gästerna har ett starkt kontringsspel samt en målskytt av rang i Andreas Weimann. Svårsiat. Ettan inleder men räcker stålarna till är definitivt samtliga tecken att föredra.

216 rader

1. Brentford – Tottenham 12

2. Man City – Watford 1

3. Leicester – Aston Villa 2

4. Norwich – Newcastle x2

5. Bournemouth – Fulham 1

6. West Brom – Coventry x2

7. Swansea – Mboro 2

8. Birmingham – Millwall 1×2

9. Hull – Reading 2

10. Peterbor. – Nottingham 2

11. Stoke – QPR 1

12. Sheffield U – Cardiff 1×2

13. Derby – Bristol City 1×2

1296 rader

1. Brentford – Tottenham 12

2. Man City – Watford 1

3. Leicester – Aston Villa 2

4. Norwich – Newcastle 1×2

5. Bournemouth – Fulham 1x

6. West Brom – Coventry x2

7. Swansea – Mboro 2

8. Birmingham – Millwall 1×2

9. Hull – Reading x2

10. Peterbor. – Nottingham 2

11. Stoke – QPR 1

12. Sheffield U – Cardiff 1×2

13. Derby – Bristol City 1×2