Topptipset Fredag 10 Juni » Analys & Tips

Topptipset idag » Onsdag 30 mars » Tips & Förslag

Det blandas högt med lågt på fredagens Topptips. Kupongen inleds med Nations League-spel från A, B och D-divisionen. Därefter väntar en argentinsk ligamatch samt tre kamper från irländska Division 1. Här krävs det en grundlig analys för att lösa åtta gröna bockar. Mina tankar hittas här nedan. God lycka!

💰 Banken! – Andorra

Andorra är ett högst mediokert landslag men när nollpoängaren Liechtenstein välkomnas till Pyrenéerna bär bergsbestigarna ett hyfsat tydligt favoritskap. Bra etta!

💣 Knallen! – Österrike

Rangnick har fått fart på Österrike som besegrade Kroatien på bortaplan med hela 3-0. Ett till synes oinspirerat Frankrike förtjänar knappast så här pass hög procent i alplandet. 1X måste prioriteras.

1. Danmark – Kroatien 1

Den stora stygga dansken fortsätter att slakta precis allt och känslan är att de rödvita bara kommer att fortsätta ånga på. Trots att Danmark ställts mot både Österrike och Frankrike på bortagräs står grannarna på full pott efter två omgångar. Silvermedaljörerna från VM 2018 har inte alls övertygat på samma sätt. I premiären fick Kroatien smörj med hela 0-3 hemma mot Österrike. Varken Lovren, Rebic eller Perisic finns med den här samlingen. Ettan känns således som en stabil spik.

2. Österrike – Frankrike 1X2

Raffe Rangnick verkar ha fått fart på det österrikiska landslaget som stått för två riktigt fina insatser inledningsvis. 3-0-segern borta mot Kroatien var såklart en stor framgång. Kan alpnationen återigen komma upp i en bra insats går knappast de regerande mästarna säkert i Wien. Frankrike har sett oinspirerat ut och återfinns på blott en pinne efter två omgångar. Trots detta ser Les Bleus ut att streckas upp mot 70 procent vilket känns väldigt överdrivet på österrikisk mark. 1X måste prioriteras.

3. Albanien – Israel 1X2

Albanien inledde med ett kryss borta mot Island vilket får anses som ett okej resultat. Hemma på albansk mark brukar de rödsvarta örnarna vara desto mer fruktade. Med det sagt ser värdnationen ut att bli lite väl stora favoriter på Balkanhalvön. Israel är sannerligen ingen enkel opponent även fast målsprutan Zahavi saknas. De blåvita från Mellanöstern besegrade bland annat Österrike i VM-kvalet förra året och kvalitéerna finns helt klart för att stå upp bra här. Ovisst. Jag helgarderar.

4. Andorra – Liechtenstein 1

Det är inte ofta Andorra får ta på sig favoritkepsen, men när nollpoängaren Liechtenstein gästar Pyrenéerna får bergsbestigarna gälla som favoriter. Andorra är ett samspelt gäng som stod för en fin insats i den förra omgången då de plockade poäng mot Moldavien. Ett Moldavien som vann bortamötet mot Liechtenstein i premiären med 2-0 på ett bekvämt sätt. Gästerna har inte vunnit en tävlingslandskamp sedan september 2020 (mot San Marino) och lite talar för att den sviten ska brytas här. Den värdemässigt fina ettan kan gladeligen singlas.

5. Gimnasia – Patronato 1X

I den argentinska ligan väntar en tuff bortamatch för Patronato i La Plata. Gimnasia har riktigt fina månader bakom sig. De så kallade vargarna avslutade Copa de la Liga Profesional med sex vinster på de sju sista matcherna. De vitklädda plockade även poäng i ligapremiären borta mot storklubben Estudiantes i helgen. Patronato är en klubb från Paraná som slutade sist i Copa de la Liga Profesional. Lagen möttes så sent som i april och då vann Gimnasia borta mot Patronato med hela 6-0. Lika blodigt lär det inte bli här, men ettan är likväl en tämligen given utgång.

6. Wexford – Treaty United 1X

I irländska Division 1 strålar två tabellgrannar samman på Ferrycarrig Park. Här kommer Treaty United till spel i extremt dåligt slag. Efter hemmasegern mot Wexford i mitten av april har Tommy Barretts mannar spelat sju raka matcher utan att lösa någon viktoria. Att bästa målskytten Enda Curran haft stora skadeproblem de senaste månaderna har påverkat. Wexford ser för dagen minst lika starka ut och får gälla som favoriter i kraft av hemmaplansfördelen. Läge att strecka från vänster.

7. Longford – Bray Wanderers 1X2

Longford Town är ett lag med hög kapacitet i Division 1. Anrika “De Town”, som kvalade till UEFA Cupen 2006, blandar dock och ger. I den senaste hemmamatchen fick de rödsvarta pisk med hela 0-3 mot Waterford. Bray Wanderers ska absolut ha större chanser på poängplock här än vad strecken gör gällande. “The Seagulls” är ett relativt svårforcerat gäng som tagit poäng i sex av åtta bortamatcher. Bortamötet mot Longford i mars månad vann Bray med 2-1. Med fint spelvärde på underdogen känns det givet att jobba skräll på Bishopsgate. Alla tecken.

8. Athlone – Cobh Ramblers 2

Bottenmöte från lilla Lissywoollen som erbjduer drygt 2000 sittplatser. Athlone Town håller kort och gott inte måttet i den här serien. Efter 16 omgångar står värdlaget på två inspelade poäng vilket talar sitt tydliga språk. Även fast Cobh Ramblers är nästjumbo är det ändå viss nivåskillnad mellan dessa två manskap. Stephen Irelands moderklubb är förhållandevis vassa framåt och har alla medel för att bryta ner detta bleka Athlone. Säsongens två tidigare möten har Ramblers vunnit med 3-2. Så länge inte tvåan överstiger 45 prollar är det en gångbar spik att avsluta med.

108 rader

1. Danmark – Kroatien 1

2. Österrike – Frankrike 1×2

3. Albanien – Israel 1×2

4. Andorra – Liechtenstein 1

5. Gimnasia – Patronato 1x

6. Wexford – Treaty United 1x

7. Longford – Bray Wanderers 1×2

8. Athlone – Cobh Ramblers 2