Topptipset Fredag 15 April » Analys & Tips

Topptipset idag » Onsdag 30 mars » Tips & Förslag

Analys, tips och spelförslag inför Topptipset Fredag den 15 April hos Svenska Spel Sport & Casino

Långfredagen bjuder på ett par godbitar från Italien, Spanien, Frankrike och England. Milan har bland annat möjligheten att befästa förstaplatsen i Serie A då Genoa gästar San Siro. Övriga matcher hämtas från Portugal, Skottland och Irland. Förhoppningarna är såklart att inleda påskhelgen med full pott. Nu kör vi!

💰 Banken! – Dundalk

Dundalk har en trupp för toppen av Premier Division och inledningen från DFC har varit lovande. Senaste gången Sligo Rovers besökte Oriel Park blev det torsk med 1-4. Med fint spelvärde på ettan ser jag ingen anledning att gardera favoriten.

💣 Knallen! – Genoa

Milan överstreckas jämt och ständigt, trots att Milano-laget slutat göra mål. Ett försvarsstarkt Genoa, som gjort det riktigt bra sedan Blessin tog över, ska ha klart större chanser att gneta till sig poäng i Milano än vad strecken gör gällande.

1. Milan – Genoa 1X2

Att Milan toppar Serie A är ett smärre mirakel. Zlatan är skadad och Giroud gör inte längre några mål. Att Stefano Pioli tvingas förlita sig på gubbar som Saelemaekers och Junior Messias håller inte ifall man är en utmanare till Scudetton. Rossoneri skapade knappt en farlig målchans i 0-0-matchen senast mot Torino och faktum är att Milan bara gjort ett mål på de tre senaste matcherna. Senaste gången Milano-laget gjorde två mål i samma match var i mitten av februari då bortamötet mot Salernitana slutade 2-2. Genoa är en försvarsstark och motiverad opponent som verkligen hittat rätt under tysken Alexander Blessin. I Milano ska gästerna ha klart större chanser på poäng än vad strecken visar. Jag helgarderar därför och jobbar skräll!

2. Real Sociedad – Real Betis 1

Både Real Sociedad och Real Betis är fortfarande med i kampen om Champions League-platserna i La Liga. Betis har varit väldigt frejdiga offensivt medan baskerna levt väldigt mycket på ett starkt försvar. Alexander Isak har dessvärre varit iskall. Dock har La Real haft riktigt bra utdelning hemma på Anoeta där de har raden 9-4-2. Anmärkningsvärt är att Sociedad endast släppt in sex pytsar på hemmagräset. Även fast Betis trivts bra mot baskerna det senaste året tror jag gästerna från Sevilla får det tufft i San Sebastián. När ettan lutar åt att bli ett värdemässigt bra streck är Sociedad ett spikalternativ i min bok.

3. Rennes – Monaco 1X2

Vidare till Ligue 1 där Rennes och Monaco slåss om Europaplatser. Monegaskerna har underpresterat under stora delar av säsongen, men de senaste månaderna har gästerna börjat komma igång. Fyra vinster har det blivit på de fem senaste omgångarna där 3-0-segern mot PSG såklart sticker ut. Monaco har en av Frankrikes bästa trupper och i Bretagne utesluter jag inte att de kan plocka poäng. Rennes må vara starka i hemmaborgen, men de rödsvarta har en hel del avbräck och när ettan ser ut att leta sig upp mot 50 prollar vill jag få med garderingar tidigt. Gärna alla tecken.

4. Derby – Fulham 1X2

När fem omgångar återstår av Championship har Derby nio pinnar upp till säker mark. Allt talar således för att The Rams kommer att degraderas, trots Wayne Rooneys otroliga arbete i klubben. Att Derby ska vika ner sig mot suveränen Fulham känns däremot föga troligt. Hemma på Pride Park har Rooneys grabbar presterat som ett topplag. Sett till de tio senaste hemmamatcherna har Derby raden 7-2-1. Fulham är i praktiken redan klara för Premier League men formen är sviktande. Närmast kommer Londonlaget från en 1-3-förlust hemma mot Coventry. Med fint värde på underdogen strävar jag efter kupongrens – alla tecken!

5. Guimarães – Pacos de Ferreira 12

Två tabellgrannar ska mäta styrkor i Liga Portugal. Vitória Guimaraes är ett lag med hög kapacitet som blandar höga toppar med djupa dalar. Något som raden 11-6-12 vittnar om. Vitória har en av seriens vassaste anfallare i Óscar Estupinán, men han finns inte tillgänglig här på grund av en avstängning. Pacos de Ferreira håller en jämnare nivå och de så kallade “Bävrarna” kommer till spel i gott slag. På de sju senaste omgångarna har Ferreira vunnit fem matcher. Med tanke på hur pass ojämna Vitória är känns “gaffeln” (etta-tvåa) som det självklara valet.

6. Dundalk – Sligo Rovers 1

Dundalk dominerade den irländska fotbollen för ett par år sedan men har haft två sämre år. Truppen är dock slagkraftig och inledningen på den här säsongen har varit lovande. Hemma på Oriel Park är Dundalk obesegrade, trots att de regerande mästarna Shamrock Rovers varit på besök. Sligo Rovers har också öppnat säsongen rätt bra men här får de slå från underläge. Senaste gången Rovers besökte Oriel Park fick de smörj med 1-4. Den troliga ettan spikas till fint spelvärde.

7. Amorebieta – Mirandés 1

Amorebieta är illa ute i Segunda División. När sju omgångar återstår är det sju poäng upp till säker mark. Men med det sagt kliver baskerna in som knappa favoriter i den här omgången. Den senaste hemmamatchen slutade med en rättvis seger mot Ibiza som håller liknande nivå som Mirandés. Gästerna från Burgos har inte lika mycket att spela för och är dessutom ett av seriens allra sämsta bortagäng. Lägg därtill att den viktige mittbacken Jorge Sáenz är avstängd. Med dessa underlag kan jag tänka mig att singla ettan till fin procent.

8. Inverness – Kilmarnock 1X

I Skottland ser Kilmarnock ut att vara på väg tillbaka till finrummet. När tre omgångar återstår av serien har “Killie” fyra poäng tillgodo ner till andraplatsen. Ett kryss på Caledonian Stadium skulle således vara ett rätt bra resultat, framförallt med tanke på att gästerna har haft enorma problem på den här arenan genom åren. Senaste gången Kilmarnock vann en bortamatch mot Inverness var 2010. Inverness är ett annat topplag i Championship som absolut ska kunna mäta sig med serieledarna. Det här känns öppet. Till rådande procent lockar tvåan minst – 1X i utgång.

108 rader

1. Milan – Genoa 1×2

2. Sociedad – Real Betis 1

3. Rennes – Monaco 1×2

4. Derby – Fulham 1×2

5. Guimarães – P.Ferreira 12

6. Dundalk – Sligo Rovers 1

7. Amorebieta – Mirandés 1

8. Inverness – Kilmarnock 1x