Topptipset Fredag 22 April » Analys & Tips

Topptipset idag » Onsdag 30 mars » Tips & Förslag

Analys, tips och spelförslag inför Topptipset Fredag den 22 April hos Svenska Spel Sport & Casino

Fredagens Topptips är ett lurigt sådant som tar oss till ligor som bland annat andradivisionerna i England, Skottland, Spanien och Frankrike. Huddersfield bär ett tydligt favoritskap i hemmamötet mot Barnsley i Championship, men annars ser så gott som samtliga matcher rätt öppna ut. Jag har gått igenom matcherna grundligt och hittat ett par goa drag. Så här lyder analysen.

💰 Banken! – Kilmarnock

Kilmarnock har vunnit sex av de sju senaste på Rugby Park och den här fredagen kan Killie säkra uppflyttning i hemmaborgen. Ett Arbroath, som bara gjort ett mål på de fem senaste bortamatcherna, bör de kunna bemästra.

💣 Knallen! – Valenciennes

I match 8 har alla tippare stirrat sig blinda på tabellen. Ajaccio är förhållandevis ruskigt tama framåt och i vintras blev öborna nollade av Valenciennes. Det ska även sägas att Korsika-klubben inte vunnit i Valenciennes sedan 2014. Magiskt bra värde på 1X!

1. Wolfsburg – Mainz 1

Wolfsburg gör en svag säsong i Bundesliga medan Mainz överträffat förväntningarna något. Något Europaspel kommer det dock inte att bli för gästerna som sakta men säkert börjat checka ut. Mainz har skapat få målchanser i de senaste matcherna och det mållösa mötet senast mot Stuttgart var fjärde matchen i följd utan seger. Värt att ha med sig är att de rödvita varit som dag och natt hemma kontra borta. På bortaplan har Mainz raden 2-2-11. Till råga på allt är försvararen Hack och kreatören Jae-Sung skadade. Således tror jag Wolfsburg, som stått för ett par bra insatser i de senaste hemmamatcherna, har skaplig chans här. Runt 40 procent är ettan en gångbar spik.

2. Huddersfield – Barnsley 1X2

I Championship ställs säsongens stora överraskning mot den kanske allra största besvikelsen. Huddersfield har åstadkommit väldigt mycket med en medioker trupp och nu kommer det att bli playoff-spel. Barnsley kommer i sin tur att degraderas om inget mirakulöst inträffar. Poya Asbaghis mannar har elva poäng upp till säker mark när fyra omgångar återstår. Självfallet ska Hudds gälla som klara favoriter i hemmaborgen, men här går det inte bara att spika av ettan oavsett procent. Ställarna man trupperna mot varandra så är det verkligen ingen större skillnad mellan lagen. Jag helgarderar och jobbar in kupongrens.

3. Newport County – Colchester 1X2

I den engelska fjärdedivisionen är Newport County på god väg att spela bort sig helt från playoff-platserna. På de sex senaste omgångarna har walesarna skrapat ihop en seger och ett kryss. Resterande fyra matcher har slutat med förluster. Med dessa underlag köper jag inte att Newport streckas så här pass högt, trots att walesarna normalt sett är starka hemma på konstgräset. Colchester har gått bättre på slutet och kommer att kunna spela helt avslappnat på Rodney Parade. När lagen möttes i november slutade det med delad pott. Jag tror detta blir jämnare än vad procenten pekar på och garderar därför upp den här matchen hela vägen.

4. Kilmarnock – Arbroath 1

I skotska Championship är det seriefinal. Det återstår bara två omgångar av serien och här hemma på Rugby Park har anrika Kilmarnock chansen att säkra uppflyttning. Något Killie bör kunna lösa. Framför hemmafansen har värdlaget vunnit sex av de sju senaste matcherna. Rent truppmässigt finns det inte riktigt samma kraft hos Arbroath som oddsmässigt var underdogs i hemmamötet mot Kilmarnock så sent som i februari. Dessutom ska det sägas att bortaspelet varit uselt den senaste tiden. Faktum är att Arbroath endast gjort ett mål på de fem senaste bortamatcherna. Jag singlar ettan till skaplig procent.

5. Vizela – Arouca 1

Två relativt svaga nykomlingar i Liga Portugal strålar samman på Estádio do FC Vizela. Båda återfinns på säker mark men det är bara ett fåtal poäng ner till giljotinen. Det blåvita hemmalaget ska hållas som det bättre laget i grunden och när lagen möttes i december vann Vizela med hela 4-1 i Aroucas hemmaborg. Grottar man ner sig i grundläggande statistik och expected points så har Vizela tydligt bättre siffror. Lägg därtill att Arouca har en hel del avbräck. Mittfältarna Eboue Kouassi och Pedro Moreira har saknats i de senaste matcherna och duon ser även ut att saknas här. Allt som allt känns ettan riktigt bra. Spik.

6. Tenerife – Huesca 1X2

I Segunda Divisón gör Tenerife en fin säsong och det ska nu mycket till för att öborna ska bomma playoff-spel. Det ska sägas att det även finns en liten möjlighet att lösa en direktplats till La Liga. För ovanlighetens skull har bortaspelet varit briljant hela säsongen, men spelet hemma på Kanarieöarna har lämnat en hel del i övrigt att önska. Här saknas mittfältaren Pablo Larrea som är avstängd. Huesca har en minst lika stark trupp som Tenerife och på slutet har gästerna från Aragonien gått riktigt starkt. Således håller jag detta mer öppet än vad strecken gör gällande. Gardera ettan blir min rekommendation.

7. Bastia – Paris FC 1X

I Ligue 2, eller snarare kryss 2, sticker Bastias siffror ut på alla sätt och vis, framförallt i hemmaborgen på Korsika. De buggade “Lejonen från Furiani” har den smått mirakulösa raden 4-12-1 på hemmaplan. Med blott en hemmaförlust på kontot är det således inget mysterium är att Basta i skrivande stund är knappa favoriter på oddset. Paris FC må vara ett topplag som siktar på att ta klivet upp till det franska finrummet, men på Korsika talar allt för att det blir en jämn och målsnål drabbning. Till rådande procent lockar tvåan minst. Krysset är en given utgång och även ett tänkbart spiktecken ifall man gillar det.

8. Valenciennes – Ajaccio 1X

Ajaccio är en annan klubb från Korsika vars siffror sticker ut från mängden. Trots att öborna återfinns på andra plats i serien har de inte ens gjort hälften så många mål som Toulouse som toppar tabellen. Däremot är försvaret vansinnigt pålitligt vilket blott 17 insläppta efter 34 omgångar indikerar. Valenciennes tillhör det nedre skiktet av Ligue 2, men med det sagt förväntas det inte bli någon överkörning från Ajaccio i norra Frankrike. Den här serien är oerhört jämn och här kommer VFC fullt motiverade då de slåss om ett nytt kontrakt. Senaste gången Ajaccio besegrade Valenciennes på bortaplan var 2014. Den överstreckade tvåan avslås därför.

108 rader

1. Wolfsburg – Mainz 1

2. Huddersfield – Barnsley 1×2

3. Newport – Colchester 1×2

4. Kilmarnock – Arbroath 1

5. Vizela – Arouca 1

6. Tenerife – Huesca 1×2

7. Bastia – Paris FC 1x

8. Valenciennes – Ajaccio 1x