Topptipset Fredag 3 Juni » Analys & Tips

Topptipset idag » Onsdag 30 mars » Tips & Förslag

Analys, tips och spelförslag inför Topptipset Fredag den 3 Juni hos Svenska Spel Sport & Casino

Nations League och kvalet till Afrikanska Mästerskapet står på programmet den här fredagskvällen. Kupongen går sedermera i mål under natten med brasiliansk samba från Série B. Tänkbara spikar har hittats på samtliga tre kontinenter. Här nedan hittar ni mina bästa drag. God lycka & trevlig helg!

💰 Banken! – Elfenbenskusten

Elefanterna från Elfenbenskusten har ett oerhört stjärnspäckat landslag där klasspelare som Haller, Pépé och Kessie tar plats. Ett halvdant Zambia som sällan rosar marknaden på resande tass är en tacksam opponent. Stabil etta.

💣 Knallen! – Österrike

Kroatien, som tappade poäng mot nationer som Slovakien, Slovenien och Ryssland i VM-kvalet, förtjänar knappast ett så här pass stort favoritskap. Med strålande spelvärde på Österrike måste X2 prioriteras på Balkanhalvön.

1. Belgien – Nederländerna 1X2

I Grupp 4 av A-divisionen kliver Belgien in som favoriter. Stora delar av den gyllene generationen har dock passerat bäst föredatum och här bör man sätta ett litet frågetecken kring motivationen hos The Red Devils. Storstjärnan De Bruyne har bland annat totalsågat den här turneringen. Nederländerna är gruppens tuffaste motståndare som inte torskat en landskamp sedan uttåget från EM förra sommaren. Detta känns således relativt öppet. Därmed lockar den överstreckade ettan minst i Bryssel. X2 i utgång.

2. Frankrike – Danmark 1X2

Två ruskigt formstarka nationer från A-divisionen strålar samman i Paris. Här ställs de regerande Nations League-mästarna mot den stora stygga dansken som gjorde slarvsylta av allt motstånd i VM-kvalgruppen. Frankrike har fått med sig en slagkraftig trupp till den här samlingen men mot den här typen av motstånd ska knappast Les Bleus ses som någon storfavorit. Danmark har gått från klarhet till klarhet under Kasper Hjulmand. De rödvita har även fått tillbaka Eriksen i spel. Med skapligt spelvärde på underdogen är det läge att gardera upp detta tidigt.

3. Kroatien – Österrike X2

I samma grupp väntar en svår bortamatch för Österrike. Dock långt ifrån omöjlig. I VM-kvalet torskade kroaterna mot Slovenien samt tappade poäng mot Slovakien och Ryssland. Balkan-nationen har ett mittfält av yppersta världsklass, men ser vi till helheten i truppen så ser Kroatien knappast omöjliga ut. Både Lovren och Perisic saknas på grund av skador. Österrike är en nation med hög potential som absolut kan mäta sig med den här typen av motstånd. Det visade alpnationen under förra sommaren då de spelade så gott som helt jämnt mot Italien i EM-åttondelen. Med vänstervridna procent är X2 av högsta prio.

4. Liechtenstein – Moldavien 2

Mindre sexigt möte från D-divisionen. Den här gruppen bör moldaverna, som trillade ur C-divisionen förra året, ha goda chanser att vinna. Liechtenstein tillhör det absoluta bottenskiktet av Fotbollseuropa. Sedan 2018 har värdnationen endast vunnit en tävlingslandskamp, och det var mot slagpåsen San Marino. I VM-kvalet förra året noterades Liechtenstein för blott en pinne och två gjorda mål på tio matcher. Tvåan bör stå stadigt på egna ben.

5. Burkina Faso – Kap Verde 1X

Burkina Faso och Kap Verde inleder kvalet till det Afrikanska Mästerskapet i Marrakech, Marocko. Neutral matta alltså. Nationerna möttes så sent som i januari i det Afrikanska Mästerskapet och då vann Burkina Faso med 1-0. Faso gick hela vägen till semifinal vilket var en enorm framgång för nationen. De blå hajarna från Kap Verde hade en hel del strul med corona under AFCON men här ser öborna ut att kunna ställa ett mer ordinarie lag på banan. Med det sagt håller jag ändå Faso som favoriter. Ettan inleder.

6. Elfenbenskusten – Zambia 1

Elfenbenskusten är ett av Afrikas mest stjärnspäckade landslag. Med Zaha, Pépé, Haller, Aurier och Kessie finns det en hel drös med spelare som till vardags lirar på den högsta nivån. På hemmaplan har inte de så kallade elefanterna förlorat en tävlingslandskamp sedan 2017. Zambia är långt ifrån ett lika namnstarkt landslag som förlorat fyra av de fem senaste bortamatcherna i kvalet till Afrikanska Mästerskapet. Detta bör Kessie & Co lösa hemma i Yamoussoukro. Trolig etta.

7. Chapecoense – Londrina 1

Chapecoense trillade ur finrummet i fjol och är således nere och harvar i Série B. De grönklädda har haft extremt svårt att få in bollen – målskillnaden 5:4 efter nio omgångar talar sitt tydliga språk. Här ska dock Chape ses med god chans. Hemma på Arena Condá, där det så gott som alltid bjuds på monsunregn, är de normalt sett extremt svårspelade. Mediokra Londrina är inte riktigt lika vana med att lira vattenpolo. Gästerna är både poäng- och mållösa efter fyra spelade bortamatcher. Den sviten lär förlängas i Chapecó. Fin etta.

8. Operário – Cruzeiro 1X2

Storklubben Cruzeiro, som ägs av Ronaldo, har inlett säsongen strålande. De brasilianska mästarna från 2014 står på raden 7-1-1 efter nio omgångar. Med det sagt lär det inte bli någon enkel tripp till Ponta Grossa. Operário har vunnit tre av fyra hemmamatcher. Hos de vitsvarta finns en stekhet anfallare i Paulo Sergio som hittat nätmaskorna fyra av de fem senaste matcherna. Streckas Cruzeiro upp mot 50-strecket välkomnas garderingar från start.

108 rader

1. Belgien – Nederländerna 1×2

2. Frankrike – Danmark 1×2

3. Kroatien – Österrike x2

4. Liechtenstein – Moldavien 2

5. Burkina Faso – Kap Verde 1

6. Elfenbenskusten – Zambia 1

7. Chapecoense – Londrina 1x

8. Operário – Cruzeiro 1×2