Topptipset Måndag 11 April » Analys & Tips

Topptipset idag » Onsdag 30 mars » Tips & Förslag

Analys, tips och spelförslag inför Topptipset Måndag den 11 April hos Svenska Spel Sport & Casino

Veckans första Topptips präglas av den blågula bollen – Svedalas tre högsta divisioner inleder raden. Malmö FF och Halmstads BK är två tydliga hemmafavoriter som föga förvånande ser ut att överstreckas. Övriga tre matcher hämtas från Serie A, La Liga och Championship. Jag har hittat tre fräcka spikar till låg procent i Småland, Västergötland och Vallecas. Mot full pott!

💰 Banken! – Rayo Vallecano

Årets upplaga av Valencia är medioker och insatsen senast mot Cádiz var bedrövlig. Ett hemmastarkt Rayo, som har raden 8-3-4 i Vallecas, ska ha klart bättre chanser att vinna detta än vad procenten visar. Given etta!

💣 Knallen! – Elfsborg

Guldfavoriten MFF kommer såklart vara en svår nöt att knäcka i Skåne. Men drygt 75 procent på skåningarna är helt klart överdrivet, framförallt då ett av seriens bästa lag står på andra sidan. Elfsborg runt 10 prollar ska med på ett eller annat sätt!

1. Malmö FF – Elfsborg 1X2

De regerande svenska mästarna är precis som i fjol favoriter till guldet. Ahmedhodzic och Colak har ersatts på ett bra sätt med Hadzikadunic och Kiese-Thelin. Den sistnämnda gjorde matchens enda mål i premiärsegern borta mot Kalmar där MFF hade marginalerna på sin sida. Kalmar bjöd verkligen upp till dans och fick ett underkänt (felaktigt) 1-0-mål i den första halvleken. Elfsborg lyckades inte få hål på Mjällby (0-2) i premiären, men chanser saknades inte. Det finns fortsatt en hög kapacitet hos boråsarna som var med i kampen om SM-guldet så sent som i fjol. Självfallet ska MFF gälla som favoriter i Skåne men då ettan streckas skyhögt mot en guldkandidat vägrar jag räkna bort gästerna. Alla tecken och skrälljobb!

2. Värnamo – Sirius 1

Släkten var värst för Jonas Therns gäng i premiären borta mot IFK Göteborg då det blev förlust med 1-2. IFK Värnamo inledde en aning paralyserat men smålänningarna växte in i matchen successivt och stod i det stora hela för en riktigt bra insats. Värnamo vann xG med 1,73 – 1,09 vilket säger en hel del. Kommer Therns mannar upp i en liknande prestation här bör det finnas vettig segerchans. Sirius var extremt illa ute i den första omgången hemma mot ett nederlagstippat Sundsvall – Kouakou avgjorde i den 85:e minuten. Sirus var ett av de sämre lagen på naturgräs i fjol och på Finnvedsvallen känns ettan som en utmärkt spik till relativt låg procent.

3. Västerås – Östersund 1X2

Östersunds FK har varit ett sjunkande skepp de senaste åren och hemmapremiären mot nykomlingen Skövde AIK (2-3) fick ett snöpligt slut. Elmar Abraham avgjorde i den 93:e minuten för gästerna. Lättare kommer det inte att bli mot ett i grunden starkt Västerås SK. Coach Kalle Karlsson har fått behålla stommen från i fjol och “Gurkorna” ska ha alla medel för att slå sig in på den övre halvan. Förlusten i den första omgången borta mot BP (1-2) kom efter en så gott som helt jämn match. Jag lutar något mer åt vänster här men ettan bör ändå garderas tidigt ifall den överstiger 45 procent.

4. Halmstad – Norrby 1X2

Norrby tillhörde toppen av Superettan i fjol och boråsarna bör även vara ett lag för den övre halvan denna säsong, trots tappet av skyttekungen Vukojevic. I hemmapremiären blev det seger med 1-0 mot Dalkurd. Halmstad har lyckats behålla stora delar av stommen från den gångna säsongen, trots degraderingen från Allsvenskan. HBK är en av huvudfavoriterna i Superettan men i den första omgången borta mot ÖIS (2-2) var det ytterst nära att det blev förlust. Jag köper absolut att HBK är tydliga favoriter men här har streckningen börjat spåra ur. Jag målar brett och jobbar kupongrens!

5. Trollhättan – GAIS 1

I Söderettan väntar en troligtvis jämn tillställning på Edsborgs IP. GAIS är topptippat och inledde inte helt oväntat med en 2-1-seger “hemma” mot nykomlingen Oddevold på Bravida Arena. Tuffare kommer det att bli i Trollhättan. Rödsvarta FCT var ett topplag i fjol som har sett rätt skapliga ut under försäsongen då bland annat Norrby besegrats. Trollhättan tappade poäng borta mot Ängelholm (1-1) i premiären men det fanns gott om positiva aktioner att ta med sig från matchen. Marknaden håller den här matchen som helt öppen och då allt spelvärde finns på hemmalaget blir ettan given att utgå från. Potentiell chansspik.

6. Bologna – Sampdoria 12

Ovisst svenskmöte mellan två ojämna Serie A-lag på Dall’Ara. Bologna har varit inne i en tung period de senaste månaderna samtidigt som coach Sinisa Mihajlovic tvingats till ny cancerbehandling. Svanberg och company har haft förtvivlat svårt att göra mål på slutet vilket blott en pyts på de fem senaste matcherna vittnar om. Sampdoria är också inne i en tyngre period och Marco Giampaolo har fortfarande ett par skavanker i truppen. Ekdal uppges bland annat vara osäker till spel. Samp har inte kryssat en enda match det här året och i den här öppna tillställningen lockar mittentecknet minst. Etta-tvåa i utgång.

7. Rayo Vallecano – Valencia 1

Strålande spelvärde dukas upp på Rayo Vallecano i utkanten av Madrid. Rayo har varit som dag och natt hemma kontra borta. Faktum är att Andoni Iraolas mannar har plockat 27 av sina 33 poäng i Vallecas. Här har de raden 8-3-4. Även fast Falcao dras med en skada ska det finnas goda möjligheter att bemästra ett både trubbigt och överskattat Valencia. Gästerna gör en svag säsong och känslan är att “Fladdermössen” bara går och väntar på finalen i Copa del Rey. Trots att de vitsvarta mött mediokert motstånd på slutet har de bara lyckats göra ett mål på de tre senaste matcherna. I hemmamötet senast mot bottenlaget Cádiz hade Valencia blott 0,21(!) i xG. Med magiskt spelvärde på Rayo tvekar jag inte en sekund på att singla ettan!

8. Huddersfield – Luton 1X

Huddersfield och Luton är två stora överraskningar i Championship. Trots mediokra trupper har båda lagen alla möjligheter att lösa en playoff-plats. Carlos Corberáns Hudds har bara torskat en ligamatch på John Smith’s Stadium sedan november och här får de gälla som knappa favoriter. Luton har stått för två risiga insatser i följd och poängtappet senast mot jumbon Peterborough (1-1) var givetvis en grov missräkning. Löser The Hatters ett kryss i Huddersfield tror jag de är nöjda. 1X bör rama in detta.

108 rader

1. Malmö FF – Elfsborg 1×2

2. Värnamo – Sirius 1

3. Västerås – Östersund 1×2

4. Halmstad – Norrby 1×2

5. Trollhättan – GAIS 1

6. Bologna – Sampdoria 12

7. Vallecano – Valencia 1

8. Huddersfield – Luton 1x