Topptipset Måndag 13 Juni » Analys & Tips

Topptipset idag » Onsdag 30 mars » Tips & Förslag

Analys, tips och spelförslag inför Topptipset Måndag den 13 Juni hos Svenska Spel Sport & Casino

Veckan inleds med nya goa matcher från Nations League. Ikväll ska bland annat finalisterna från VM 2018 upp i ringen. Kval till VM, Afrikanska mästerskapen samt lite svensk boll från Damallsvenskan och Division 1 finns även med på Topptips-menyn. Mot full pott!

💰 Banken! – Marocko

Marocko är starkare än Liberia på i princip samtliga positioner och här drar även marockanerna fördel av hemmaplan. Given tvåa i Casablanca.

💣 Knallen! – Österrike

Österrike har fått en smakstart under Rangnick. Kommer Alaba och gänget upp i en ny bra insats finns definitivt kunnandet för att mäta sig med danskarna. X2 är av högsta prio till rådande procent på Parken.

1. Frankrike – Kroatien 1X2

På Stade de France blir det en retur från VM-finalen 2018. Både fransmännen och kroaterna har sett rätt oinspirerade ut och efter två omgångar är finalisterna från 2018 utan vinster. När nationerna möttes i Split förra måndagen slutade det 1-1. Mbappé har inlett från bänken i de två senaste matcherna men här bör PSG-stjärnan var tillbaka i startelvan. Kroatien har ett stort kunnande i truppen och besitter fortfarande hög kapacitet. Något Modric och gänget visade förra veckan då det blev seger borta mot Danmark. I Paris ska såklart Les Bleus gälla som favoriter, men här lutar ettan åt att streckas lite väl hårt för att spikas. Gardera.

2. Danmark – Österrike 1X2

I A-divisionen går en något oväntad gruppfinal av stapeln på Parken. Danmark har gjort så gott som allting rätt de senaste åren. De rödvita har spelat en attraktiv fotboll under Kasper Hjulmand och även uppnått väldigt fina resultat. Dock stod danskarna för en sämre insats i fredags då det blev torsk hemma mot Kroatien. Österrike har också imponerat under nya Ralf Rangnick. Alplandet har stått för tre fina insatser i Nations League och truppen ser slagkraftig ut med stjärnor som Sabitzer, Arnautovic och Alaba. Hemmamötet mot Danmark förra veckan var så gott som helt jämnt. Med fint spelvärde på underdogen välkomnas garderingar tidigt i Köpenhamn.

3. Island – Israel X2

Efter att Lasse Lagerbäck tackade för sig har inte Island haft många rätt. Öborna har haft problem med att få fram nya spelare och årets upplaga ser direkt svag ut. Vulkanerna är segerlösa efter två omgångar av Nations League. Det ska även sägas att Island “bara” vann landskampen mot San Marino förra torsdagen med 1-0. Israel ser minst lika starka ut, trots avsaknaden av landsfadern Zahavi. I 2-2-matchen hemma mot Island var grabbarna från Mellanöstern det bättre laget. Ettan lockar föga. X2 alltså.

4. Australien – Peru 2

I Qatar spelas en playoff-final där en plats till VM ligger i potten. Här slår helt klart Australien från underläge. Det är långt ifrån den starkaste upplagan av The Socceroos som hade stora problem med Förenade Arabemiraten i playoff-semin. Att Celtic-stjärnan Tom Rogic saknas på mitten på grund av personliga skäl är ett tydligt avbräck. Gubbe för gubbe har Peru ett skickligare landslag och detta bör sydamerikanerna utnyttja. Blott en av de nio senaste landskamperna har de rödvita förlorat. Tvåan är en tänkbar spik.

5. Piteå – Djurgården 1X

Piteå och Djurgården är två tabellgrannar som tillhör mittenskiktet i Damallsvenskan. Djurgården är laget med bäst form men uppe i Norrbotten får ändå Piteå gälla som favoriter. Värdinnorna brukar vara starka på hemmaplan där de har raden 3-2-1 efter sex spelade matcher. Djurgården fick i sin tur stryk i hemmapremiären mot Piteå med hela 1-4. Lägg därtill att Blåränderna får klara sig utan avstängde Nellie Lilja som startat samtliga matcher den här säsongen. Här är det läge att strecka från vänster.

6. Eskilstuna – KIF Örebro 1X2

Eskilstuna United är ett ojämnt gäng som stod för en enorm knall i den förra omgången då Häcken besegrades på Hisingen med 1-0. Innan den matchen hade United blivit nollade i tre raka matcher. KIF Örebro besitter inte riktigt samma kapacitet men kunnandet finns ändå definitivt för att mäta sig med ett ojämnt Eskilstuna. När lagen möttes på Behrn Arena i slutet av maj vann KIF Örebro med 1-0. Det ska även sägas att gästerna gick segrande från motsvarande möte i fjol. Den hårt ansatta ettan bör således garderas tidigt.

7. Oddevold – Trollhättan 1

Oddevold har varit en riktig succénykomling i Division 1 Södra. Bohus bataljon återfinns på andra plats i serien och är det lag som gjort flest mål. Rikard Nilssons mannar har dessutom varit pålitliga bakåt. Endast besökarna från Trollhättan har släppt in färre mål. FCT är ingen enkel opponent, med det sagt ser inte alls gästerna lika skarpa ut som tidigare säsonger då Yoann Fellrath, numera Skövde, bombat in mål för Trollhättan. Runt 50-strecket gillas ettan.

8. Liberia – Marocko 2

Sist ut är kvalet till Afrikanska mästerskapen. Notera att den här matchen spelas i Casablanca, det är alltså Marocko som drar fördel av hemmaplan. Att lilla Liberia ska skrälla här finns inte på världskartan. Marockanerna har på pappret ett av Afrikas bästa lag där stjärnor som Amrabat, En-Nesyri och Hakimi bland annat finns att tillgå. Liberia är ett betydligt mer begränsat landslag där Brages Seth Hellberg förväntas starta på mittfältet. Som oddsen antyder råder det rejäl klasskillnad mellan nationerna. Tvåan är en given spik.

108 rader

1. Frankrike – Kroatien 1×2

2. Danmark – Österrike 1×2

3. Island – Israel x2

4. Australien – Peru 2

5. Piteå – Djurgården 1x

6. Eskilstuna – KIF Örebro 1×2

7. Oddevold – Trollhättan 1

8. Liberia – Marocko 2