Topptipset Måndag 16 Maj » Analys & Tips

Topptipset idag » Onsdag 30 mars » Tips & Förslag

Analys, tips och spelförslag inför Topptipset Måndag den 16 Maj hos Svenska Spel Sport & Casino

Veckans första Topptips bjuder på spel från fem olika länder. I England ser det ut som att det finns goda chanser för kupongrens på både St James’ Park och John Smith’s Stadium. Vassaste spikarna hittas hemma i Svedala där undertecknad backar samtliga Stockholmslag!

💰 Banken! – Djurgården

Någon bank är det inte, dock en fin värdespik i mitt tycke. MFF har redan hunnit bli nollade två gånger i Stockholm och Milojevic trupp ser fortfarande väldigt sargad ut. Underlaget (konstgräs) är inte heller till di blåes fördel.

💣 Knallen! – Newcastle

Newcastle har fått in ny energi i klubben och vunnit sex av de sju senaste hemmamatcherna. Till rådande procent känns det givet att försöka fälla ett både pressat och överstreckat Arsenal.

1. Djurgården – Malmö FF 1

I Allsvenskan väntar en ny tuff bortamatch i Stockholm för ett skadedrabbat Malmö FF. En hel drös nyckelspelare missade bortamötet med AIK och statusen i Milojevic trupp är fortfarande prekär. Upp mot tio spelare har olika typer av skadeproblem, bland annat Nielsen, Christensen och Thelin. Dessutom har Birmansevic varit sjuk i dagarna medan Hadzikadunic står som avstängd. Med dessa underlag kliver Djurgården in som rättmätiga favoriter hemma på konstgräset. Blåränderna har blandat och gett så här långt men nu när fint spelvärde dukas upp på DIF tvekar jag inte en sekund på att spika ettan.

2. Newcastle – Arsenal 1X

I kampen om den åtråvärda fjärdeplatsen har Arsenal fortfarande allt i sina egna händer, trots den rejäla smällen i North London Derby förra veckan. Holding blev utvisad i 0-3-förlusten mot Tottenham och är därför avstängd här medan Tierney och Partey alltjämt är skadade. Newcastle har fått in en helt ny energi i klubben under våren och de varit enormt starka hemma på St James’ Park. Innan 0-1-förlusten mot Liverpool stod skatorna på sex raka hemmasegrar. Här tror jag ett pressat Arsenal får det tuffare än vad procenten pekar på. 1X rensar riktigt fint.

3. Juventus – Lazio

Det har inte varit någon lyckad återkomst för Allegri i Turin. För första gången sedan 2010/11 kommer det att bli en titellös säsong för Juventus. Ett par bärande spelare uppges lämna klubben i sommar, bland annat Dybala som gjort flest mål för den gamla damen i Serie A. Sarris Lazio gör inte heller någon övertygande säsong, dock har de ljusblå alla möjligheter att sluta framför rivalen Roma vilket är en morot. Även fast skyttekungen Immobile är ett frågetecken här bör absolut Lazio kunna utmana ett blekt och omotiverat Juve i Turin. Ovisst. Alla tecken från start.

4. Huddersfield – Luton X2

Avgörande playoff-möte på John Smith’s Stadium. Vinnaren ställs mot antingen Sheffield United eller Nottingham Forest i finalen på Wembley. Det första mötet som spelades på Kenilworth Road slutade 1-1, något Huddersfield får vara mest nöjda över. Luton Town kändes som det starkare laget. I kraft av hemmaplansfördel får Corberáns stabila Hudds gälla som knappa favoriter i returen, dock saknas alltjämt försvarskuggen Pearson och mittfältaren O’Brien på grund av skador. I en förmodad tajt tillställning lockas jag minst av ettan till rådande procent. X2 således.

5. AIK – Brommapojkarna 1

Bottenmöte från Damallsvenskan på Skytteholms IP. AIK hemmaslog KIF Örebro i premiären men därefter har det blivit sju raka nederlag. Detta trots flera skapliga prestationer. 0-1-förlusten senast mot serieledarna från Eskilstuna var en så gott som helt jämn tillställning. Nu när nykomlingen BP kommer på besök bör Gnaget kunna lösa en efterlängtad trea. Marcelo Fernández damer har också torskat sju av de åtta inledande matcherna. Det ska finnas en högre höjd hos AIK och så länge ettan streckas under 55 procent är det en gångbar spik.

6. Hammarby – Kristianstad 1

Det svänger om Pablo Pinones-Arces Bajen som blandat och gett så här långt. Med Janogy, Emma Jansson och Emilia Larsson finns det gott om spets hos Hammarby som gjort mål i samtliga matcher efter premiärtorsken mot Eskilstuna. Kristianstad är en jämbördig opponent som haft riktigt bra utdelning på hemmagräset, men på resande tass är gästerna fortfarande segerlösa. Dock ska det sägas att Kristianstad gnetade till sig en stark pinne borta mot Rosengård i den förra omgången. På Hammarby IP ska Bajen hållas som knappa favoriter och runt 40-strecket väljer jag att spika.

7. Oddevold – Ljungskile 1X2

I Division 1 Södra har nykomlingen Oddevold fått en otroligt fin inledning. Hittills enda poängtappet var borta mot topptippade GAIS. Närmast kommer Uddevalla-gänget från en stark seger borta mot Vänersborg där glödhete Carl Lext gjorde båda pytsarna. Nu väntar ett starkt Ljungskile som också inlett säsongen lovande. LSK har en trupp som är gjord för den övre halvan och jag blir inte alls förvånad ifall överraskningen Oddevold får problem här. En helgardering är att föredra.

8. Vålerenga – Ham-Kam 1X2

I Eliteserien har den före detta Bajen-anfallaren Kjartansson varit het för sitt Vålerenga. Efter sex omgångar står islänningen noterad för tre pytsar. Dock blev huvudstadslaget nollade i den förra omgången mot Tromsö (0-1) – detta var tredje förlusten för Kjartansson & Co. Nykomlingen Ham-Kam besegrade Vålerenga under försäsongen och i Oslo bör gästerna ha större chanser på poäng än vad procenten gör gällande. De grönvita har stått upp bra i samtliga matcher och endast noterats för en förlust så här långt. Jag helgarderar och jobbar skräll i grannlandet.

108 rader

1. Djurgården – Malmö 1

2. Newcastle – Arsenal 1x

3. Juventus – Lazio 1×2

4. Huddersfield – Luton x2

5. AIK – Brommapojkarna 1

6. Hammarby – Kristianstad 1

7. Oddevold – Ljungskile 1×2

8. Vålerenga – Ham-Kam 1×2