Topptipset Måndag 19 September » Analys & Tips

Topptipset idag » Onsdag 30 mars » Tips & Förslag

Analys, tips och spelförslag inför Topptipset Måndag den 19 September hos Svenska Spel Sport & Casino

De stora ligorna har landslagsuppehåll vilket gör utbudet mer begränsat den här måndagskvällen. Ikväll ska vi grotta ner oss i alltifrån den tyska trean till det argentinska finrummet. Kupongen toppas av ett par svenska fajter där Linköping ser ut att bli en fin spik i Damallsvenskan!

Spelstopp: 18:59

Banken! – Linköping

Linköping går som tåget i Damallsvenskan och måste nu ses som en seriös utmanare till SM-guldet. Så länge inte tvåan skenar iväg i procent ser jag ingen anledning att gardera LFC mot ett tämligen mediokert Vittsjö. Stabil tvåa!

Knallen! – Vendsyssel

Vendsyssel stod för säsongens bästa insats i den förra omgången då serieledaren Vejle besegrades med 2-0, fullt rättvist dessutom. Kommer gästerna upp i samma nivå i Haderslev går ett överstreckat Sönderjyske knappast säkert. X2!

1. Umeå – Piteå X2

Läget är prekärt för nästjumbon Umeå IK som inte vunnit en allsvensk match sedan maj månad. Det gamla storlaget från Västerbotten har gått mållösa från de tre senaste matcherna och i den förra omgången blev det torsk med hela 0-5 mot Häcken. Piteå har flera strängar på sin lyra. Mästarinnorna från 2018 är stabila bakåt och snittar under ett insläppt mål per match. Även fast lagkaptenen Ellen Löfqvist står som avstängd ska ett formstarkt och mer avslappnat Piteå ses som tydliga favoriter i Norrlandsderbyt. Tydlig utgångstvåa.

2. Vittsjö – Linköping 2

Linköping har börjat rada upp vinster och på allvar blandat sig i titelracet. Sju av de åtta senaste tävlingsmatcherna har östgöterskorna vunnit, enda plumpen under den här perioden var mot Rosengård. Samma typ av grundstyrka finns det inte hos Vittsjö som är ett av få lag i serien som tagit fler poäng på resande fot än på hemmagräset. Med Jutta Rantala i fronten har Skåne-laget en vass offensiv, men kan Nilla Fischer och hennes Linköping sätta stopp för finskan ska mycket vara vunnet. Den troliga tvåan singlas hela vägen upp till 50-strecket.

3. Trollhättan – Ljungskile 1X

Trollhättan och Ljungskile jagar topp 2 i Division 1 Södra. Trollhättan kommer till spel i bäst slag. William Lundins krigare är obesegrade i elva raka tävlingsmatcher, detta trots att FCT ställts mot lag som Öster och GAIS under den här perioden. Ett ramstarkt försvar har varit Lundins melodi den här säsongen vilket endast 14 insläppta efter 22 omgångar pekar på. Ljungskile känns inte riktigt lika stabila och på bortagräs har inte Uddevallas stolthet vunnit sedan juni månad i ligaspelet. Sammantaget känns ettan som en vettig värdespik.

4. Tenerife – Málaga 1X2

Två klassiska klubbar har inlett Segunda División uselt, framförallt Málaga som torskat fyra av de fem inledande kamperna. Dock ska det sägas att samtliga matcher varit jämna bortsett från 0-4-förlusten mot Las Palmas. Ett för dagen blekt Tenerife ska Málaga kunna stå upp bra mot på Kanarieöarna. Málaga har en högre värderad trupp, dessutom ska man ha med sig att andalusierna vann båda möten mot Tenerife i fjol. Till rådande procent lockar tvåan mest, en helgardering är dock att föredra ifall stålarna räcker till.

5. Essen – Saarbrücken 1X2

Nykomlingen Essen har fått en tuff start i den tyska trean. Efter åtta omgångar har de hungriga gossarna från Ruhrområdet bara besegrat jumbon Erzgebirge Aue. Flera insatser har dock varit gedigna och här tror jag inte att man ska dra alltför stora växlar av den unga tabellen. Saarbrücken har i sin tur haft maxutdelning och är fortsatt obesegrade, detta trots att Essen har högre xG än gästerna efter åtta omgångar. Även fast Saarbrücken närmast kommer från en tennis-seger mot SpVgg Bayreuth (6-0) är känslan att tvåan ska garderas tidigt i Ruhr. Gärna alla tecken.

6. Sönderjyske – Vendsyssel X2

I Danmark har streckningen spårat ur fullständigt. I Haderslev blir Rasmus Wikström och hans Sönderjyske på tok för stora favoriter kort och gott. Vendsyssel är en lurig opponent som besegrade serieledarna Vejle i den förra omgången, fullt rättvist dessutom. Vendsyssel vann xG med tydliga 1,92 mot 0,58, med en tilldömd straff ska sägas. Sönderjyske må ha inlett med sex vinster efter åtta omgångar av Division 1 men till rådande procent blir det omöjligt att backa värdlaget. X2 prioriteras i jakten på pollettregn!

7. Arsenal de Sarandí – Aldosivi 1

I den argentinska ligan har inte Arsenal de Sarandí fått smaka på segerns sötma på över en månad. Dock är Avellaneda-klubben alltid svårspelade på Estadio Julio Humberto Grondona. Endast en hemmamatch har Arsenal torskat i Liga Profesional. Aldosivi ska vara en passande uppgift på hemmagräset. Gästerna från Buenos Aires, med den 41-årige tanken Santiago “El Tanque” Silva i fronten, är nästjumbo i det argentinska finrummet. Formen är undermålig, skadeläget ser inte heller optimalt ut. Bland annat saknas erfarne Ezequiel Schelotto på grund av en skada. Trolig etta.

8. Boca Juniors – Huracán 1X2

Storklubben Boca Juniors inledde säsongen katastrofalt men under augusti/september har de blåklädda gått som tåget. För en dryg vecka sedan blev det seger med 1-0 i “Superclásico” mot River Plate. Den rutinerade Boca-försvararen Marcos Rojo gjorde en huvudlös tackling på stopptid men någon längre avstängning har det inte blivit, däremot kommer inte Rojo att få bära kaptensbindeln på en månad. Nu väntar ett nytt derby i Buenos Aires då Huracán gästar La Bombonera. Besökarna är en toppkonkurrent som är obesegrade i åtta raka matcher. Huracán vann bortamötet mot Boca i våras och till rådande procent lockar värdet på underdogen. X2 prioriteras.

108 rader

1. Umeå – Piteå x2

2. Vittsjö – Linköping 2

3. Trollhättan – Ljungskile 1

4. Tenerife – Málaga 1×2

5. Essen – Saarbrücken 1×2

6. Sönderjyske – Vendsyssel x2

7. Arsenal de Sarandí – Aldosivi 1

8. Boca Juniors – Huracán 1×2