Topptipset Måndag 2 Maj » Analys & Tips

Topptipset idag » Onsdag 30 mars » Tips & Förslag

Analys, tips och spelförslag inför Topptipset Måndag den 2 Maj hos Svenska Spel Sport & Casino

Spännande Topptips med 250 000 kronor extra i potten. De tre sista matcherna från omgång 6 av Allsvenskan inleder raden. Undertecknad väljer att ta tydlig ställning i seriefinalen mellan Bajen och MFF. Kvällens vassaste spik hittas dock längre ner på kupongen i Bundesliga. Nu inleder vi veckan med full pott!

Spelstopp: 18:59

Banken! – Leverkusen

Frankfurt är helt all in på Europa League. Allt fokus ligger på returen mot West Ham som spelas på torsdag. Detta ska ett mer slagkraftigt och motiverat Leverkusen kunna utnyttja på BayArena. Stabil etta.

Knallen! – IFK Värnamo

Inledningen från Peking har varit allt annat än övertygande. Ett svårforcerat IFK Värnamo, som nollat Sirius, Degen och Malmö FF, bör ha större chanser på poäng i Östergötland än vad procenten gör gällande. X2 rensar fint.

1. Hammarby – Malmö FF 1

Den nya Malmö-tränaren Milos Milojevic och framförallt Zlatan har gett det här mötet en liten extra krydda. Martí Cifuentes har fått en smakstart med sitt Hammarby som inlett med fem raka vinster, övertygande sådana dessutom. Visst går det att argumentera för att Bajen mött svagt motstånd, men idel segrar och 13:2 i målskillnad går inte att snacka bort. I grunden håller jag MFF högre, men skåningarna trivs generellt sett klart sämre på konstgräs, dessutom har Milojevic flera jobbiga avbräck i truppen. Navet Christensen missar bland annat matchen. Därmed håller jag Hammarby som favoriter på Tele2 där inte MFF vunnit mot Bajen sedan 2016. Den värdemässigt fina ettan är en gångbar spik.

2. IFK Göteborg – Kalmar FF 1X2

Blåvitt hade inte en suck mot Malmö FF på Stadion i den förra omgången. Överlag går det dock inte att gnälla på IFK Göteborgs inledning. Tio poäng efter fem omgångar är inte illa pinkat. Med det sagt ser jag inte göteborgarna som någon given segrare mot Kalmar FF. Det finns en hög höjd hos Henke Rydströms smålänningar som blandat och gett under inledningen. I förlusten senast mot IFK Norrköping, som spelades på en extremt risig matta, hade inte alls KFF varit oförtjänta av poäng. Det här känns mer öppet än vad strecken gör gällande. Jag helgarderar.

3. IFK Norrköping – Värnamo 1X2

IFK Norrköping tog bara en pinne på de fyra inledande omgångarna. Ett stort problem har varit målskyttet. Fjolårets skyttekung Samuel Adegbenro har inte Peking lyckats ersätta. Förra veckan blev det dock tre poäng borta mot Kalmar FF, trots att Norrköping hade blott 26 procent av bollinnehavet. Hemma mot IFK Värnamo kommer det att bli en helt annat matchbild. Jonas Therns mannar har visat upp ett stabilt försvar så här långt och nollat Sirius, Degerfors och Malmö FF. Med fint spelvärde på underdogen känns det klokt att gå för skrällen på Platinumcars Arena – alla tecken.

4. Manchester United – Brentford 1

Manchester Uniteds kräftgång fortsätter i Premier League. Prestationerna har varit svaga under hela säsongen och något Champions League-spel lär det inte bli kommande säsong. Dock ska det sägas att de två senaste insatserna mot Arsenal och Chelsea har varit skapliga. Ponne Jansson och hans Brentford gör med deras mått mätt en fin säsong och mår för dagen betydligt bättre som klubb än United. Med det sagt håller jag ändå The Red Devils som tämligen klara favoriter på Old Trafford. Spelare för spelare är det klasskillnad och det skiljer trots allt 15 poäng mellan klubbarna i det engelska finrummet. Vettig etta således.

5. Getafe – Real Betis 1X

Joaquín och hans Real Betis fick fira en efterlängtad triumf i Copa del Rey förra veckan efter en gastkramande straffläggning mot Valencia. Betis har i det stora hela även gjort det bra ute i Europa och i La liga, men här är jag inne på att Betis kan åka på en liten baksmälla. Formen i ligan är sviktande och Getafe i Madrid är sannerligen ingen enkel bortamatch. El Getá har övertygat under Quique Sánchez Flores, framförallt på hemmaplan. Innan förlusten mot Villarreal var Madrid-laget obesegrade i tio raka hemmamatcher. 1X känns därmed som ett stabilt lås.

6. Atalanta – Salernitana 1X2

Davide Nicola håller på att göra en great escape med sitt Salernitana, precis som han gjorde med Crotone för ett par år sedan. Salerno-klubben har från ingenstans börjat rada upp segrar – vinsten senast mot Fiorentina var tredje raka. Nu är det bara tre poäng upp till säker mark, trots två matcher mindre spelade än Cagliari. Ett för dagen svagt Atalanta utesluter jag inte att Ribéry & Co kan rubba. De blåsvarta från Bergamo har dippat rejält under 2022. Blott tre vinster har det blivit på de 14 senaste omgångarna. Ettan är inte alls dum att gardera ifall man går för storkovan.

7. Mönchengladbach – RB Leipzig 12

Red Bull Leipzig har varit Tysklands bästa lag det här året. Nkunku har sprutat in mål och fransmannen står nu på 30 poäng i Bundesliga. Dock känns Tjurarna som en långt ifrån given segrare på Borussia-Park. Leipzig har matchats hårt på slutet och redan på torsdag väntar returen mot Rangers i Europa League-semin. Mönchengladbach är i sin tur ett lag med hög kapacitet som har haft förmågan att sprattla till mot topplagen. BMG har bland annat besegrat Bayern München både hemma och borta. Leipzig kompletteras därför tidigt med den värdemässigt fina ettan.

8. Bayer Leverkusen – Eintracht Frankfurt

Bayer Leverkusen, som slåss för en Champions League-plats, hade inte kunnat ställas mot Eintracht Frankfurt i ett bättre läge. Trots att Adli, Bellarabi och talangen Wirtz alltjämt saknas på grund av skador. Frankfurt är helt all in i Europa League. Redan på torsdag spelas returen mot West Ham – allt fokus kommer att ligga på den matchen den här veckan. I Bundesliga har inte Frankfurt mycket att spela för vilket blivit väldigt tydligt på lagets senaste insatser i ligaspelet. Detta ska Leverkusen bara lösa. Stabil etta.

108 rader

1. Hammarby – Malmö 1

2. Göteborg – Kalmar 1×2

3. Norrköping – Värnamo 1×2

4. Man United – Brentford 1

5. Getafe – Real Betis 1x

6. Atalanta – Salernitana 1×2

7. M-gladb. – RB Leipzig 12

8. Leverkusen – E.Frankfurt 1