Topptipset Måndag 28 Mars » Analys & Tips

Topptipset idag » Onsdag 30 mars » Tips & Förslag

Analys, tips och spelförslag inför Topptipset Måndag den 28 Mars hos Svenska Spel Sport & Casino

Måndagens Topptips präglas av landskamper. Sju landskamper och en match från Segunda División står på programmet. Fyra matcher hämtas från kvalet till U21-EM där Sverige har revansch att utkräva på Irland som gästar Borås den här kvällen. Inleder vi veckan med en Blågul triumf månne?

💰 Banken! – Österrike U21

När Österrikes U21 och Norges dito möttes i höstas i Drammen vann Norge med 3-1, men i den matchen var Österrike rent spelmässigt klart bättre. Tuffare kommer baggarna att få i alplandet. Med magiskt spelvärde på ettan blir detta enkelt – spik!

💣 Knallen! – Leganés

Las Palmas har inte vunnit hemma på Kanarieöarna sedan december förra året. Leganés är i sin tur ett svårforcerat och jämbördigt lag som ska kunna stå upp bra här. Den lågt betrodda tvåan känns således högintressant!

1. Montenegro – Grekland 1X2

Fotbollslandskamp från Podgorica. Grekerna har inte haft många rätt sedan Otto Rehhagels glansdagar 2004, men de blåvita såg helt okej ut under VM-kvalet och förra veckan blev det en knapp 1-0-seger borta mot Rumänien. En liknande match är troligtvis att vänta i Podgorica. Montenegro besitter inte samma kapacitet och förlusten senast borta mot Armenien var inte direkt något styrkebesked. Kunnandet ska dock finnas för att kunna stå upp skapligt mot grekerna i en träningsmatch, framförallt på hemmaplan. Jag utgår från tvåan men välkomnar garderingar tidigt.

2. Las Palmas – Leganés 1X2

I Segunda División har varken Las Palmas eller Leganés motsvarat förväntningarna. Båda lagen har ett gäng med poäng upp till topp 6-placeringarna. Normalt sett brukar Las Palmas vara starka hemma på Kanarieöarna men faktum är att “Kanariefåglarna” inte vunnit en hemmamatch sedan december. Leganés är ett jämbördigt och svårforcerat gäng som plockat poäng i nio av 16 bortamatcher. Även fast gästerna från Madrid saknar japanen Gaku Shibasaki (landslagsuppdrag) håller jag det här mer öppet än vad strecken gör gällande. Alla tecken och skrälljobb.

3. Danmark – Serbien 1X2

Det var vackra scener i Amsterdam förra veckan då Christian Eriksen gjorde comeback i det danska laget. Brentford-mittfältaren behövde bara drygt två minuter på planen för att hitta nätmaskorna. Dock blev det torsk mot Nederländerna med 2-4. Danmark har ett väldigt fint landslagsår bakom sig men den här samlingen saknas flera försvarare vilket blev tydligt i Amsterdam. Exempelvis finns inte kaptenen Simon Kjaer med. Detta kan mycket väl ett Serbien, som vann sin VM-kvalgrupp före Portugal, utnyttja på Parken. Precis som i föregående match helgarderar jag och jobbar skräll.

4. Finland – Slovakien X2

En ny fotbollslandskamp i Murcia väntar för Finland. Förra veckan stod finnarna för en blek insats mot Island som slutade 1-1 i samma stad. Island var då det bättre laget. Även fast våra blåvita grannar har gjort en del fina resultat under Markku Kanerva så känns Finland alltjämt som ett rätt mediokert landslag i grunden. Tuffare kommer det att bli mot Slovakien som har klasspelare som Lobotka, Duda och Skriniar i truppen. Slovakerna spelade jämnt mot nationer som Ryssland och Kroatien i VM-kvalet förra året och på neutral matta får de gälla som favoriter mot Finland. Tvåan inleder.

5. Sverige U21 – Irland U21 1

Jens Gustafsson har under vintern tagit över spakarna i det svenska U21-landslaget. Trots den något oväntade 0-1-förlusten i november borta mot Irland så toppar Blågult gruppen, men det ska sägas att tvåan Italien har spelat en match mindre. Ett par debutanter finns med till den här samlingen, bland annat Elfsborgs Jacob Ondrejka och Köpenhamns stjärnskott Roony Bardghji, dock saknas Anthony Elanga som numera finns i Janne Anderssons trupp. Irland har blandat och gett under kvalet och spelare för spelare ser Blågult helt klart starkare ut. Att Sverige målas upp som favoriter på konstgräset i Borås är inte mycket att säga om. Så länge inte ettan dalar iväg i alltför hög procent är det en fin spik i min bok.

6. Italien U21 – Bosnien U21 1X

Italien är obesegrade i kvalgruppen. Efter sex omgångar har Gli Azzurrini bara tappat poäng mot Montenegro och Sverige. Milan-mittfältaren Sandro Tonali har varit tongivande och noterats för fem målgivande passningar i kvalet, men han har tagit klivet upp till A-landslaget och finns inte tillgänglig här. Bosnien har gjort ett helt okej kval efter förutsättningarna och i hemmamötet mot Italien (1-2) stod Balkan-nationen upp fint spelmässigt. På stöveln lär det bli tuffare men då Italien är uppe och nosar på 80 procent är det inte fel att överväga garderingar.

7. Österrike U21 – Norge U21 1

Österrike har haft marginalerna mot sig i Grupp A. Än är inget kört, men tre poäng i hemmamötet mot Norge är ett måste. När nationerna möttes i november på Marienlyst Stadion i Drammen vann baggarna med 3-1, men det var ingen resultat som speglade matchbilden. Österrike förde spelet under i stort sett hela tillställningen och vann goal attempts med 19-6. Alplandet förväntas även styra spelet under måndagskvällen hemma på Josko Arena. Norge har ett fast grepp om andraplatsen bakom Kroatien men rent spelmässigt har inte baggarna övertygat nämnvärt. Österrike ska gälla som favoriter och nu när magiskt spelvärde dukas upp på värdnationen är det bara att spika av.

8. Grekland U21 – Portugal U21 2

Grekland och Portugal gör upp om direktplatsen i Grupp D. I EM förra sommaren imponerade portugiserna då de nådde finalen där det blev förlust mot Tyskland med 0-1. Det portugisiska U21-landslaget håller fortsatt en väldigt hög nivå. Francisco Conceicao och kaptenen Fábio Vieira är en duo som fått allt mer speltid i Porto under säsongen. Efter sex omgångar har Portugal skrapat ihop 16 av 18 poäng med målskillnaden 21:1. Grekland är också obesegrade men det beror till stor del på att de ännu inte mött gruppens klart starkaste nation, Portugal alltså. Tvåan ska ligga nära till hands och till rådande procent är det en utmärkt spik.

108 rader

1. Montenegro – Grekland 1×2

2. Las Palmas – Leganés 1×2

3. Danmark – Serbien 1×2

4. Finland – Slovakien x2

5. Sverige U21 – Irland U21 1

6. Italien U21 – Bosnien U21 1x

7. Österrike U21 – Norge U21 1

8. Grekland U21 – Portugal U21 2