Topptipset Måndag 29 Augusti » Analys & Tips

Topptipset idag » Onsdag 30 mars » Tips & Förslag

Det görs nedslag i fem olika länder på veckans första Topptips. Kupongen toppas av ett hett allsvenskt möte från Tele2 Arena där guldkandidaten Djurgården givetvis siktar på tre poäng. “Blåränderna” ser föga förvånande ut att få ett stort förtroende av det svenska folket, ett för stort sådant i mitt tycke. Här nedan finner ni mina tankar inför kvällen. God lycka!

💰 Banken! – Atético Madrid

Diego Simeones Atlético är numret större än Valencia som de inte förlorat mot sedan 2014. Då inte tvåan ser ut att skena iväg på Mestalla är det läge att spika favoriten!

💣 Knallen! – Elfsborg

Elfsborg ska kunna stå upp klart bättre mot ett Hien-löst och hårt matchat Djurgården än vad procenten pekar på. Boråsarna har starka underliggande siffror och känns klart bättre än vad tabellplaceringen vittnar om. X2 rensar förvånansvärt bra!

1. Djurgården – Elfsborg 1X2

Guldkandidaten Djurgården har haft en väldigt lyckad sommar. “Järnkaminerna” är obesegrade i Allsvenskan sedan maj månad och förra veckan fick Bosse Andersson och gänget fira Conference League-avancemanget. Dock har DIF släppt in fem mål på de två senaste matcherna och nu har klubben blivit av med försvarsgeneralen Isak Hien som lämnat för Hellas Verona. Ett mer utvilat Elfsborg vill jag inte räkna bort till låg procent på Tele2. Boråsarna har ett stort kunnande i laget och har också presterat som ett topplag sett till expected points. Med fint spelvärde på Jimmy Thelins manskap är det läge att jobba skräll. Alla tecken!

2. Valencia – Atlético Madrid 2

Efter två omgångar av La Liga återfinns både Valencia och Atlético Madrid på tre poäng. Det råder dock ingen tvekan om vilket lag som ska hållas högst av dessa två parter. Det har varit kaos i Valencia under flera års tid då Peter Lim valt att sälja i stort sett alla sina stjärnor de senaste fönsterna. Den här sommaren såldes bland annat ​​Goncalo Guedes som var lagets främsta poängspelare i fjol. Här saknas även kaptenen José Gayà (avstängd). Atléti har en betydligt mer slagkraftig trupp och mot Valencia brukar de trivas riktigt bra. Senaste gången gästerna torskade mot “Los Che” var 2014. Vettig tvåa på Mestalla.

3. Cádiz – Athletic Bilbao 1X

Cádiz har med ett begränsat material lyckats krångla sig kvar i det spanska finrummet de senaste åren. Årets upplaga ser också svag ut och säsongsinledningen har varit undermålig. Med det sagt är jag tämligen övertygad om att andalusierna ska ha skapliga chanser att gneta till sig poäng den här måndagen. Baskerna från Bilbao är verkligen ingen omöjlig opponent. Bilbao är som dag och natt hemma kontra borta, dessutom brukar gästerna trivas bättre mot mer kvalificerat motstånd då de kan ligga på rulle och kontra. I en troligen tajt och målsnål historia lockar tvåan föga runt 50-strecket. 1X blir därför valet.

4. Bröndby – Midtjylland 2

Fint spelvärde dukas upp på gästerna i det danska tungviktsmötet i Köpenhamn. Augusti har inte varit Bröndbys månad – stortorsk i derbyt mot FCK, förlust efter straffar mot Basel i Conference League-kvalet samt noll poäng i Ålborg för en dryg vecka sedan. Till råga på allt saknas alltjämt Maxso, Mensah och Calle Björk på grund av skador. Midtjylland är också inne i en sämre period, däremot har “Vargarna” lyckats kvalificera sig för Europa League-gruppspel. Brassen Juninho är dessutom tillbaka i spel efter avstängning. Midtjylland ska hållas högre och då de rödsvarta erbjuder fint spelvärde finns det inte mycket att fundera kring. Spika tvåan!

5. Vizela – Gil Vicente 1

Lilla Vizela har varit en positiv överraskning under inledningen av Liga Portugal. De blåvita har stått för tre fina insatser och återfinns på fyra poäng. Hittills enda förlusten var en oerhört knapp sådan mot de regerande mästarna från Porto (0-1). Gil Vicente har haft en svettigare inledning i och med Conference League-kvalet där de föll mot AZ Alkmaar i torsdags. De besökande “Tupparna” har ett något starkare spelarmaterial än Vizela men här är ändå känslan att Gil Vicente slår från underläge. Ettan runt 35-40 procent är en potentiell värdespik.

6. Guimarães – Casa Pia X2

Vitória Guimarães har haft marginalerna på sin sida. Trots skakiga insatser har de vitsvarta fått med sig sex poäng från de tre inledande omgångarna. Dock ska det sägas att Vitória mött tre förmodade bottenlag. Nu väntar nykomlingen Casa Pia som också förväntas tillhöra de nedre regionerna av tabellen. Med det sagt ska gästerna kunna stå upp bättre här än vad procenten gör gällande. Lissabon-klubben har trots allt sett tajta ut och bara släppt in ett mål, trots att de bland annat ställts mot Benfica. Med fördelaktig procent på underdogen är X2 en klok utgång.

7. Besiktas – Sivasspor 1X2

I den turkiska ligan har streckningen spårat ur fullständigt. Precis som hela Süper Lig är inte Besiktas på samma nivå som för ett par år sedan – i fjol slutade det klassiska laget från Istanbul inte bättre än på sjätteplats i ligaspelet. Inledningen på den här säsongen har förvisso varit bättre men det motiverar inte ettan runt 80 procent. Sivasspor gjorde inget vidare dubbelmöte mot Malmö FF i Europa League-kvalet. Nivån i laget finns hur som helst för att störa ett tveklöst överskattat Besiktas. Alla tecken och jobba skräll är ett måste!

8. Las Palmas – FC Andorra 1X2

För första gången någonsin finns FC Andorra med i Segunda División. Ironiskt nog består hela truppen av spanska spelare. Andorra fick en riktig drömstart på säsongen då 19-åringen Pau Casadesus Castro avgjorde på stopptid borta mot det förmodade topplaget Real Oviedo. Däremot blev det torsk för en dryg vecka sedan i Gijón. Kan Andorra brotta ner Oviedo på bortaplan så utesluter jag inte att de även kan skrälla på Kanarieöarna. Las Palmas har inlett lovande men Segundan är en oerhört jämn serie och här känns närmare 60 procent på öborna för högt. Detta garderas därför från start.

108 rader

1. Djurgården – Elfsborg 1×2

2. Valencia – Atlético Madrid 2

3. Cádiz – Athletic Bilbao 1x

4. Bröndby – Midtjylland 2

5. Vizela – Gil Vicente 1

6. Guimarães – Casa Pia x2

7. Besiktas – Sivasspor 1×2

8. Las Palmas – FC Andorra 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100