Topptipset Måndag 4 April » Analys & Tips

Topptipset idag » Onsdag 30 mars » Tips & Förslag

Analys, tips och spelförslag inför Topptipset Måndag den 4 April hos Svenska Spel Sport & Casino

Veckan sparkas igång på bästa sätt! På kvällens Topptips blandas Premier League, Serie A och La Liga med fem blågula kamper. Djurgården målas med all rätta upp som rejäla favoriter i “Derby della Edvardsen” men i mitt tycke återfinns de vassaste spikarna i Borås och Göteborg. Så här lyder analysen.

💰 Banken! – GAIS

Det skiljde två divisioner mellan GAIS och Oddevold så sent som i fjol. Makrillarna har tveklöst en av Söderettans bästa trupper och i hemmapremiären ska göteborgarna ses med toppchans. Stabil etta.

💣 Knallen! – Bologna

Spelmässigt hackar Milan i var och varannan match och drygt 80 procent på Zlatans gäng känns kraftigt i överkant mot ett i grunden kompetent Bologna. Med fint värde på underdogen lockar skrällen på San Siro!

1. Crystal Palace – Arsenal X2

Arteta har verkligen fått utväxling på sitt spelarmaterial de senaste månaderna. Arsenal har radat upp fina insatser och är nu favorit till att lösa fjärdeplatsen. De rödvita har under säsongen haft stora problem med toppkonkurrenterna men mot lagen från den undre halvan har Arsenal varit väldigt pålitliga. Crystal Palace gör med sina mått mätt en stabil säsong under Arsenal-ikonen Vieira. Men hemma på Selhurst Park har inte Palace vunnit en PL-match sedan årsskiftet och här saknas viktige Zaha (skadad). Arsenal är rättmätiga favoriter och till rådande procent känns det givet att strecka från höger.

2. Milan – Bologna 1X2

Zlatan och hans Milan toppar otroligt nog Serie A efter 30 omgångar. Grottar man ner sig i lagets prestationer och grundläggande statistik så ser poängskörden ut att vara kraftigt i överkant. Nåväl, ingenting ska tas ifrån Piolis gubbar, men att Milan är uppe och nosar på drygt 80 procent den här måndagen är helt uppåt väggarna. Svanberg och hans Bologna är ett lag med hög kapacitet som man inte bara städar av hur som helst. När lagen möttes i höstas var det nära att de rödblå plockade poäng av Milan, trots att Bologna drabbades av två utvisningar. Här tycker jag det är läge att helgardera och jobba kupongrens.

3. Real Sociedad – Espanyol 1

På Anoeta i Baskien är Real Sociedad ett av hela Europas målsnålaste hemmagäng. I La Liga har La Real endast släppt in sex pytsar på hemmaplan den här säsongen. Framåt finns det däremot klart mer att kräva från baskerna och inte minst Isak. Goda chanser ska det dock finnas att bryta ner nykomlingen Espanyol även fast kuggen Oyarzabal är skadad. Gästerna från Katalonien har haft extremt svårt att vinna bortamatcher vilket raden 1-5-8 indikerar. Det kommer inte att bli enkelt att få hål på detta svintajta La Real, framförallt inte då Espanyol saknar sin klart bästa målgörare Raúl de Tomás (skadad). Trolig etta.

4. Djurgården – Degerfors 1X2

Djurgården är premiäromgångens stora favorit vilket inte är så underligt. Blåränderna var med i guldstriden i fjol och under vintern har Bosse Andersson plockat in flera spännande spelare, bland annat Edvardsen som dunkade in 14 pytsar för Degen förra säsongen. Några givna trepoängare finns det dock inte Allsvenskan och en premiär är alltid en premiär. Degerfors slaktade rivalen Örebro i genrepet med hela 5-0 och överlag har värmlänningarna sett rätt fina ut under försäsongen, inte minst nyförvärvet Diego Campos. Visst ska Djurgården gälla som favoriter men här streckas i mitt tycke ettan för hårt för att spikas. Jag garderar och jobbar skräll.

5. Elfsborg – Mjällby 1

En tuff premiär väntar för Mjällby som tappat stora delar av ryggraden från förra säsongen. Varken Hodzic, målskytten Sarr, Elias Andersson eller succékeepern Carljohan Eriksson finns kvar i klubben. Elfsborg är ett mer slagkraftigt gäng som bara blivit bättre och bättre under Thelins ledning de senaste åren. Boråsarna gjorde ett par riktigt fina insatser i Svenska Cupen och i den här hemmapremiären ser jag Frick och gänget som klara favoriter. Med skapligt spelvärde på ettan tvekar jag inte på att spika favoriten.

6. Landskrona – Öster 1X2

Landskrona gjorde en väldigt fin säsong i Superettan i fjol. Den dåvarande nykomlingen var stabila på Landskrona IP där Billy Magnussons vitsvarta skåningar landade på den fina raden 11-2-2. Öster ska dock ha alla chanser på poäng i den här premiären. Spelare för spelare är trots allt smålänningarna ett starkare lag. ÖIF var ett av de lag som avslutade serien bäst i fjol och den här säsongen ska Öster ses som en uppflyttningskandidat i mitt tycke. Förra säsongen var gästerna ett av de lag som besegrade BoIS på Landskrona IP – Öster vann då med 4-1. Jag utgår från tvåan men garderar gärna upp detta hela vägen ifall stålarna räcker till.

7. Brage – Örebro 12

Örebro trillade ur Allsvenskan med dunder och brak i fjol. Även fast ÖSK fått behålla ett par kuggar, såsom Hamad och Jake Larsson, så har spelet under försäsongen sett stundtals riktigt risigt ut. Genrepet mot Degerfors slutade som sagt hela 0-5. IK Brage är en oberäknelig opponent som inte riktigt motsvarade förväntningarna förra säsongen. IKB har en del potential i laget och känslan är att det kommer att krävas en bra insats från ÖSK för att de ska ta poäng. Det här är öppet. Då krysset överstreckas något lockar det minst – således etta-tvåa i utgång.

8. GAIS – Oddevold 1

Makrillarna från götet inleder spelet i Division 1 Södra hemma mot Oddevold. GAIS har fortsatt gott om rutin i truppen och göteborgarna ska ha alla chanser att ta sig tillbaka upp till Superettan. Genrepet mot Landskrona slutade 2-2 där vasse Michael Kargbo gjorde båda målen. Oddevold bör vara en passande uppgift i hemmapremiären. Gästerna från Uddevalla är en nykomling som förväntas tillhöra de nedre regionerna av Söderettan. Det skiljde två divisioner mellan lagen så sent som i fjol och känslan är att det ska vara viss nivåskillnad här. Stabil etta.

108 rader

1. Crystal P – Arsenal x2

2. Milan – Bologna 1×2

3. Sociedad – Espanyol 1

4. Djurgården – Degerfors 1×2

5. Elfsborg – Mjällby 1

6. Landskrona – Öster 1×2

7. Brage – Örebro 12

8. GAIS – Oddevold 1