Topptipset Måndag 5 September » Analys & Tips

Topptipset idag » Onsdag 30 mars » Tips & Förslag

Det är allsvensk måndag med 250 000 kronor extra på Topptipset! Halva kupongen består av allsvenska kamper där IFK Värnamo och Hammarby är två favoriter som hålls i handen. Superettan, Serie A och La Liga finns även med på raden. Mina främsta drag hittas som brukligt här nedan. God lycka!

💰 Banken! – IFK Värnamo

Värnamo känns både stabilare och spetsigare än HIF, framförallt då skåningarna blivit av med Gigovic och Van den Hurk – Taha Ali sitter även på botbänken. Sammantaget gillas ettan skarpt på Finnvedsvallen!

💣 Knallen! – Lecce

Nykomlingen Lecce har stått för gedigna prestationer och hotat lag som både Inter och Napoli. Således känns det omotiverat att ett halvdant Torino streckas upp som ett topplag. X2 måste prioriteras!

1. IFK Norrköping – Hammarby 2

“Samba-Bajen” presterar på en väldigt stabil nivå och är ett av tre lag som ser ut att göra upp om SM-guldet. Nyförvärvet Veton Berisha har varit glödhet sedan flytten till Stockholm och den målfarliga baggen har helt klart gett Martí Cifuentes en ny injektion i anfallsspelet. IFK Norrköping har i sin tur underpresterat under hela säsongen. Blott en seger har det blivit sedan maj månad. Trots att Peking har fått hem ett par gamla isländska rävar i form av Traustason och Sigurdsson ser jag ändå Hammarby som tydliga favoriter i Östergötland. Vettig tvåa.

2. Mjällby – IFK Göteborg 1X

Succétränaren Andreas Brännström fortsätter att göra underverk med sitt Mjällby som bara torskat fem allsvenskan matcher. Hemma på Strandvallen är det endast Häcken som lyckats besegra de gulsvarta. Försvaret är väldigt kompakt och på Listerlandet räknar jag med att det kommer att bli tufft för IFK Göteborg som nyligen tappat både Yakub och Jallow. Med Marcus Berg i spetsen finns det såklart mer spets hos Blåvitt, men rent spelmässigt känns detta som två relativt jämna lag. Den överstreckade tvåan lockar således minst. 1X i utgång.

3. Värnamo – Helsingborg 1

IFK Värnamo har sett fina ut hela säsongen, framförallt hemma på Finnvedsvallen där det endast är AIK och Häcken som besegrat Jonas Therns gäng. Grundspelet är stabilt och i Marcus Antonsson har de blåvita en av seriens vassaste anfallare. Även fast Helsingborg höjt sig något på slutet räknar jag med att Skåne-laget får det tufft på småländsk mark. HIF har nyligen blivit av med både Van den Hurk och Gigovic, dessutom är Taha Ali avstängd. Med skapligt streckvärde på Värnamo är jag inte främmande för att lämna ettan allena.

4. Kalmar FF – Varberg 1X2

Med Henke Rydströms possessionfotboll håller Kalmar en jämn och stabil nivå. Smålänningarna har en förmåga att rent spelmässigt stå upp bra mot alla lag i den här serien. Med det sagt finns varken kvalitén i spelarmaterialet eller höjden för att streckas uppemot 70 procent mot ett lag som Varbergs BoIS. Jocke Perssons manskap gillar att slå från underläge och kommer till spel med tre raka matcher utan förlust, trots att de mött Djurgården under den här perioden. Då värdet ligger på underdogen bör detta garderas både tidigt och friskt!

5. Dalkurd – Brommapojkarna 1X2

Brommapojkarna fortsätter att gå från klarhet till klarhet i Superettan. Närmast kommer BP från en seger i toppmötet mot Halmstad där Bromma-gänget fick stor hjälp av Taulant Parallangajs tidiga utvisning. Just nu talar mycket för att de rödsvarta kommer att ta klivet upp i Allsvenskan, med det sagt är drygt 60 prollar för högt på Studenternas. Superettan är som bekant en väldigt jämn serie och Dalkurd har stått upp bra mot både Brage och Trelleborg på slutet. Till rådande procent känns det givet att jobba skräll i Uppsala. Alla tecken!

6. Brage – Utsikten 12

Det ojämna topplaget IK Brage bröt en tre matcher lång segerlös svit då de vann derbyt borta mot Dalkurd i den förra omgången. Det var en helt jämn tillställning där Maholli Shkodran avgjorde i den 94:e minuten. Rent spelmässigt imponerar IKB föga och faktum är att Borlänges stolthet har haft klart lägre xG än Dalkurd och Öster i de två senaste kamperna. Ett oberäkneligt Utsikten utesluter jag inte kan skrälla på Domnarvsvallen, trots miserabel form samt ett par avstängningar. Göteborgarna har bitvis visat upp en hög höjd och till rådande procent vill jag få med den värdemässigt fina tvåan på ett eller annat sätt. “Gaffeln” (etta-tvåa) blir valet.

7. Torino – Lecce 1X2

Trots tappen av Bremer och Belotti öppnade Torino Serie A-säsongen starkt, men i den förra omgången blev det klart och tydligt torsk mot Atalanta med 1-3. Ivan Juric har byggt upp ett stabilt grundspel men spetsen saknas för att utmana topplagen över en hel säsong. Nykomlingen Lecce på hemmaplan ska normalt sett vara en passande uppgift, men här köper jag inte den höga procenten. Gästerna har trots allt stått för fyra gedigna insatser och samtliga matcher har varit relativt jämna, trots att Lecce mött både Inter och Napoli. X2 är av högsta prio till rådande procent!

8. Valladolid – Almería 1

Umar Sadiq har gått i bräschen för La Liga-nykomlingen Almería det senaste året och nigerianen har nätat i de tre senaste matcherna. Nu har dock andalusierna blivit av med sin anfallsstjärna som ersatt Alexander Isak i Real Sociedad. Utan honom kommer Almería säkerligen att få det tuffare framöver. Real Valladolid är en annan nykomling som öppnat sämre, dock ska det sägas att de lilafärgade mött tre förmodade topplag. Mot ett Sadiq-löst Almería håller jag trots allt Valladolid som favoriter hemma på Estadio José Zorrilla. Ettan liras till fin procent.

108 rader

1. Norrköping – Hammarby 2

2. Mjällby – Göteborg 1x

3. Värnamo – Helsingborg 1

4. Kalmar – Varberg 1×2

5. Dalkurd – BP 1×2

6. Brage – Utsikten 12

7. Torino – Lecce 1×2

8. Valladolid – Almería 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100