Topptipset Onsdag 1 Juni » Analys & Tips

Topptipset idag » Onsdag 30 mars » Tips & Förslag

Analys, tips och spelförslag inför Topptipset Onsdag den 1 Juni hos Svenska Spel Sport & Casino

Landslagsfotbollen sparkas igång denna lill-lördag. Under onsdagen står playoff-mötet på Hampden Park samt “Finalissma” på Wembley Stadium i blickfånget. I övrigt är det Nations League, Damallsvenskan, Segunda Divisón samt tre vänskapsmatcher som står på menyn. Notera att match 7 och 8 spelas under torsdagen. Mina bästa drag hittas här nedan. God lycka!

💰 Banken! – Japan

Årets upplaga av Paraguay ser blek ut och under VM-kvalet var de polkagrisfärgade en av de stora besvikelserna. Hemma i Sapporo får “De blå samurajerna” gälla som tämligen klara favoriter. Vettig japansk etta.

💣 Knallen! – Wales

Wales har imponerat under det senaste året och är obesegrade i nio raka landskamper trots att de mött nationer som Tjeckien och Belgien. På polsk mark utesluter jag inte att Bale & Co kan överraska. Spännande tvåa!

1. Skottland – Ukraina 1X2

Playoff-mötet på Hampden Park kommer såklart att bli väldigt speciellt. Vinnaren ställs mot Wales på söndag. Hur Ukraina tar sig an den här uppgiften är omöjligt att förutspå. Så länge Oleksandr Petrakovs mannar fixar detta rent mentalt finns alla möjligheter att utmana Skottland. Britterna är alltid starka på nationalarenan, men ser vi till nationernas trupper så ser Ukraina minst lika starka ut. Både Fraser och Tierney saknas i skottarnas trupp på grund av skador. Det här känns vidöppet på alla plan. Alla tecken ritas ner från start.

2. Italien – Argentina X2

“Finalissma” går av stapeln på Wembley Stadium. Detta är vinnaren från EM och Copa América som strålar samman. Argentina gjorde ett urstarkt VM-kval och faktum är att Messi & Co inte torskat en landskamp på nästan tre år. Senaste nederlaget var mot brassarna i Copa América 2019. Italien har i sin tur haft det kämpigt sedan vinsten i hemma-EM förra sommaren. Förlusten mot Nordmakedonien i VM-playoffet var såklart en enorm missräkning för den fotbollstokiga nationen. Den här samlingen saknas både Immobile och Chiesa. Jag håller Argentina som knappa favoriter och utgår från höger på Wembley.

3. Polen – Wales 1X2

Polen och Wales slår från underläge i Nations Leagues A-division. I den här gruppen är det Nederländerna och framförallt Belgien som är favoriter. Polen slog som bekant ut Sverige från VM-playoffet men det var utan att imponera. Wales har sett desto bättre ut det senaste året och här kommer britterna till spel med nio raka landskamper utan förlust. Spelare som Ramsey och i synnerhet Bale brukar kunna växla upp i landslaget och känslan är att “Drakarna” har bättre chans på poäng i Wroclaw än vad procenten visar. Jag målar på och jobbar brittisk skräll.

4. Djurgården – IFK Kalmar 1X2

Två tabellgrannar på den undre halvan av Damallsvenskan strålar samman på Stockholms Stadion. Djurgården kommer till spel med något sviktande form. Visserligen lyckades “Blåränderna” gneta till sig en pinne senast mot Häcken, men dessförinnan stod DIF på två raka förluster. Samma höjd finns det inte hos nykomlingen IFK Kalmar som bara tagit poäng mot bottenkonkurrenterna så här långt. Med det sagt tycker jag inte att Djurgården har gjort sig förtjänta av ett så här pass stort favoritskap. Med fint spelvärde på underdogen känns det givet att jobba skräll. Alla tecken.

5. Tenerife – Las Palmas 1

I Segunda División är det playoff-semifinaler. Notera att detta är ett dubbelmöte. Tenerife och Las Palmas är två klubbar från Kanarieöarna som hållit helt jämna steg under säsongen. Det skiljde endast en pinne mellan klubbarna i grundserien. Det här dubbelmötet känns således vidöppet. I den första matchen som spelas på Estadio Heliodoro Rodríguez López får Tenerife gälla som knappa favoriter. Normalt sett är båda lagen stabila på hemmagräset och faktum är att Las Palmas bara vunnit en tävlingsmatch på den här arenan sedan 2001. Den värdemässigt fina ettan är en finfin utgång.

6. USA – Marocko 1

På andra sidan pölen spelas en träningsmatch på TQL Stadium i Cincinnati. Jänkarna har fått fram flera intressanta spelare de senaste åren och i VM-kvalet uppträdde USA stabilt, framförallt på hemmaplan. Faktum är att amerikanerna bara tappade poäng i en hemmamatch under kvalspelet. Stjärnor som McKennie och Pulisic finns med den här samlingen. Marocko är ett av Afrikas starkaste kort som precis som USA nått VM i Qatar. På amerikansk mark är dock känslan att “Atlaslejonen” får det svårt. Upp till 50-strecket singlas ettan.

7. Japan – Paraguay 1

Nästa träningsmatch går av stapeln på Sapporo Dome som byggdes inför VM 2002. Det har helt klart funnits starkare upplagor av det paraguayanska landslaget. Sveriges VM-kombattanter från 2006 gjorde ett uselt VM-kval där de bara lyckades vinna tre av 18 matcher. På nio bortamatcher noterades de polkagrisfärgade för blott två gjorda mål. VM-klara Japan känns vassare. Med Nagamoto, Yoshida och Minamino finns det enormt med rutin i den uttagna truppen. Hela vägen upp till 60-strecket är “De blå samurajerna” en gångbar spik.

8. Sydkorea – Brasilien X2

Den sista träningsmatchen spelas i Seoul. Brasilien slaktade så gott som allt under VM-kvalet och är såklart en av huvudfavoriterna i Qatar. Årets upplaga ser stark ut och till Sydkorea reser brassarna med en så gott som helt ordinarie trupp. Casemiro, Thiago Silva, Vinícius Júnior och Neymar finns bland annat med på planet. Med det sagt utesluter jag inte att koreanerna kan stå upp skapligt i en vänskapsmatch på hemmaplan, åtminstone bättre än vad procenten visar. Med rejält högervridna procent välkomnas kryss-garderingen tidigt.

108 rader

1. Skottland – Ukraina 1×2

2. Italien – Argentina x2

3. Polen – Wales 1×2

4. Djurgården – Kalmar 1×2

5. Tenerife – Las Palmas 1

6. USA – Marocko 1

7. Japan – Paraguay 1

8. Sydkorea – Brasilien x2