Topptipset Onsdag 13 April » Analys & Tips

Topptipset idag » Onsdag 30 mars » Tips & Förslag

Analys, tips och spelförslag inför Topptipset Onsdag den 13 April hos Svenska Spel Sport & Casino

De två sista kvartsfinalerna i Champions League toppar onsdagens rad. De brittiska lagen är tydliga favoriter, framförallt Liverpool som står med halva foten i semifinalerna. Man City har något mer jobb att göra i Madrid. Efter att semifinalisterna har korats återupptas Topptipset med sex stekheta matcher från den andra omgången av Copa Libertadores. Som brukligt finns det en hel drös med tydliga hemmafavoriter i Sydamerika. Här nedan hittar ni mina bästa drag. God lycka!

💰 Banken! – Colo Colo

Den peruanska ligan håller dassig standard och Alianza Lima har genom åren inte haft någonting att hämta i Libertadores. Hemma i Santiago ska Colo Colo köra över den här typen av motstånd. Given etta.

💣 Knallen! – América MG

Det är inte ofta ett brasilianskt gäng streckas omkring 10-15 prollar i Sydamerikas finrum. Antagonisten Atlético Mineiro må vara regerande brasilianska mästarna men här blir favoriten alldeles för hårt streckat. Bra rens på X2.

1. Liverpool – Benfica 1X

Liverpool har 3-1 att gå på inför returen. Britterna kopplade tidigt ett tydligt grepp om matchen i Lissabon men i den andra halvleken visade Benfica att de verkligen inte är ofarliga. Formstarke Darwin Nunez hade ett riktigt bra läge att kvittera till 2-2. Givetvis ska det till ett mirakel för att portugiserna ska vända på detta, dock känns inte ettan helt självskriven på Anfield. I 8-delen torskade Pool returen mot Inter i Merseyside. Dessutom kan det hektiska spelschemat även påverka insatsen i den här matchen – redan till helgen väntar en ny batalj mot Man City. Med tanke på att ett överstreckat Liverpool inte nödvändigtvis behöver vinna tycker jag inte alls det är fel att överväga skrällkrysset.

2. Atlético Madrid – Manchester City 2

Atlético Madrid bjöd inte direkt upp till dans i Manchester. Diego Simeone parkerade bussen och var troligen väldigt nöjd med att det bara blev förlust med 0-1 på Etihad. Atlético skapade absolut ingenting i anfallsväg vilket 0,00 i xG indikerar. I returen bör Manchester City få mer ytor att jobba med. De ljusblå har visat upp en vansinnigt hög lägstanivå hela säsongen och jag har väldigt svårt att se hur City ska bränna detta. Klasskillnaden mellan lagen är monumental. Jag spikar gladeligen tvåan upp till 60-strecket.

3. Colo Colo – Alianza Lima 1

I Santiago ställs de chilenska mesta mästarna mot diton från Peru. Här ska anrika Colo Colo, som inledde Copa Libertadores med en stark trea borta mot Fortaleza, gälla som stora favoriter. Alianza Lima går trögt i den inhemska ligan och den här scenen har aldrig de peruanska lagen något att hämta. Alianza är allt som oftast med i Libertadores-gruppspelet men faktum är att de inte plocka poäng i en bortamatch i den här turneringen sedan 2015. Ettan är en given spik.

4. River Plate – Fortaleza 1X2

River Plate har som brukligt ett oerhört talangfullt lag. Mästarna från 2019 går bra i ligan och vann premiären borta mot Allianz Lima, men det var en knapp 1-0-seger. Nu väntar den brasilianska uppstickare Fortaleza som lirade jämnt mot Colo Colo i premiären. De brasilianska klubbarna är alltid att räkna med i Libertadores och även fast Fortaleza är lite av Série A:s Leicester utesluter jag inte att gästerna kan skrälla i Buenos Aires. Ett mer rutinerat River Plate ska helt klart hållas som det bättre laget, men överstiger ettan 60 procent på Monumental vill jag få med garderingar.

5. Corinthians – Deportivo Cali 1X2

Corinthians är ett ålderstiget brasilianskt gäng som hade det extremt jobbigt i premiären. Då blev det torsk mot bergsbestigarna från Bolivia, Always Ready, med 0-2, på runt 4000 meters höjd. Lika fysiskt krävande kommer det inte att bli för Willian & Co hemma i Sao Paulo mot Deportivo Cali, men någon promenad i den brasilianska parken lär det knappast bli. Gästerna från Colombia är obesegrade i fem raka tävlingsmatcher och vinsten i den första omgången mot Boca Juniors, där den gamla Roma-spelaren Guillermo Burdisso fanns med i målprotokollet, var ett stort styrkebesked. Även fast ettan agerar utgång är det inte alls fel att få med garderingar på Arena Corinthians.

6. Atlético MG – América MG 1X2

I det brasilianska mötet i Belo Horizonte dukas riktigt fint spelvärde upp på gästerna, vilket inte är så konstigt. Atlético Mineiro vann Série A i fjol och inledningen på den här säsongen har varit riktigt bra. Hulk är fortfarande stekhet och alla medel finns för att gå hela vägen i Copa Libertadores. Men, América Mineiro är inget lag man bara kör över. Båda Série A-matcherna mellan lagen i fjol var jämna tillställningar som slutade med två 1-0-segrar för Atlético. Även fast besökarna förlorade mot Independiente del Valle i den första omgången räknar jag inte bort América till rådande procent i Belo Horizonte. Jag helgarderar och jobbar skräll.

7. Club Nacional – Estudiantes de La Plata 1X

Club Nacional torskade inte helt oväntat borta mot brasilianska Red Bull Bragantino i den första omgången. Hemma i Montevideo, där Nacional är lite av en maktfaktor, kommer troligen uruguayanerna att vara klart starkare. Trots att de blåvita åkte ur gruppspelet under förra säsongen tog de ändå sju av nio poäng på hemmaplan. Tränaren Pablo Repetto bossar över en talangfull trupp där det finns ett par spelare som nosar på landslaget, bland annat anfallaren Brian Ocampo. Estudiantes har öppnat den argentinska ligan lovande och i den första omgången av Libertadores blev det seger hemma mot Vélez. Men i Montevideo ska de vara tämligen nöjda ifall de löser poäng. Jag streckar från vänster.

8. Independiente del Valle – Deportes Tolima 1

Föga förvånande fick Deportes Tolima stryk hemma mot Atlético Mineiro i premiären med 0-2. Mycket lättare kommer det inte att bli för colombianerna i den andra omgången då de reser till Sangolquí. Independiente del Valle är ett väldigt ungt och frejdigt lag som lyckades springa sönder América Mineiro (2-0) på bortagräs i den inledande omgången. Resultatet var inte på något sätt orättvist. Det är dock hemma i Sangolquí som de unga ecuadorianerna förväntas vara som bäst. Att arenan är belägen på omkring 2500 meters höjd ska Independiente kunna utnyttja. Den troliga ettan lämnas allena till fin procent.

108 rader

1. Liverpool – Benfica 1x

2. A.Madrid – Man City 2

3. Colo Colo – Alianza Lima 1

4. River Plate – Fortaleza 1×2

5. Corinthians – Deportivo Cali 1×2

6. Atlético MG – América MG 1×2

7. Club Nacional – Estudiantes 1x

8. Inde del Valle – Deportes Tolima 1