Topptipset Onsdag 15 Juni » Analys & Tips

Topptipset idag » Onsdag 30 mars » Tips & Förslag

Analys, tips och spelförslag inför Topptipset Onsdag den 15 Juni hos Svenska Spel Sport & Casino

Den sydamerikanska samban står i blickfånget på onsdagens rad. Inte mindre än sju kamper hämtas från den argentinska och brasilianska högstaligan. En MLS-match finns även med på ett hörn. Banfield, Goias och Coritiba ser ut att bli tre goa drag till fint streckvärde. God lycka!

💰 Banken! – Banfield

Hemmaplansfördelen väger tungt i Sydamerika och hemma i Buenos Aires ska Banfield ses med riktigt bra chans. Central Córdoba är ett mediokert gäng som slutade näst i sist i Copa de la Liga Profissional i våras. Bra etta till generös procent.

💣 Knallen! – Coritiba

Red Bull-laget Bragantino har bara vunnit en av de elva senaste matcherna och här saknar de både Aderlan och Helinho på grund av avstängningar. Ett svårslaget Coritiba till låg procent känns således givet att strecka tidigt.

1. Banfield – Central Córdoba 1

Anrika Banfield har stått för en svag vår. Resultaten i varken Copa de la Liga Profissional eller Copa Sudamericana har övertygat. Dock finns det hög potential i huvudstadslaget där legendarer som Mauro Camoranesi och Javier Zanetti huserat. Trots att tian Jesús Dátolo varit sjuk under veckan kliver Banfield in som rättmätiga favoriter här. Lilla Central Córdoba skrällde och vann senast hemma mot Boca Juniors, trots att de hade blott 29% av bollinnehavet. De vitsvarta håller i grunden medioker standard och slutade näst sist i B-gruppen i Copa de la Liga Profissional tidigare i våras. Den värdemässigt fina ettan är en gångbar spik.

2. Atlético Tucumán – Lanús 1X

Atlético Tucamán har inlett över förväntan. Två kryss är mer än godkänt med tanke på att “The Northern Giant” mött Colón och River Plate. Atlético slutade näst i ligaspelet i fjol men i hemmaborgen är de blåvita alltid att räkna med. Förra säsongen plockade de poäng i nio av tolv hemmamatcher. Lanús från Buenos Aires har också inlett seriespelet med två raka kryss men detta får ses som en liten missräkning, framförallt med tanke på att huvudstadslaget avslutat båda dessa matcher i numerärt överläge. Att det här blir en jämn, fysisk och målsnål kamp är ingen vild gissning. Krysset känns därför givet att utgå från. Mittentecknet kombinerat med ettan bör vara tillräckligt.

3. Ceará – Atlético MG 2

I det brasilianska finrummet har de regerande mästarna inlett okej, inte mer. Efter elva omgångar står Atlético Minerio på raden 4-5-1. Dock ska det sägas att Atlético vann deras grupp i Copa Libertadores. Precis som i fjol har kraftpaketet Hulk visat hög klass och i Fortaleza bör “Hulken” & Co kunna lösa en efterlängtad trea. Ceará är ett lag för den undre halvan som kommer till spel med en sargad trupp. Ett par nyckelspelare dras med skador, bland annat försvarschefen Luiz Otávio, dessutom är vänsterbacken Bruno Pacheco samt målvakten Joao Ricardo avstängda. Med dessa underlag känns det sunt att singla tvåan.

4. Bragantino – Coritiba 1X2

Att Red Bull-gänget Bragantino överstreckas känns väldigt skevt. Blott en av de elva senaste matcherna har “Tjurarna” vunnit. Statusen i truppen ser inte heller optimal ut då både Aderlan och Helinho är avstängda. Det finns inte lika hög kapacitet hos Coritiba som är nykomlingar i Série A, men gästerna är välorganiserade och till synes svåra att bryta ner. Gustavo Morínigos mannar har plockat poäng i sju av de elva inledande matcherna. Med fint spelvärde på underdogen bör X2 prioriteras.

5. Goiás – Internacional 1X2

Storklubben Internacional har inlett lovande. I den förra omgången blev det seger med 3-1 i tungviktsmötet mot Flamengo där Kristoffer Olsson och Marcus Bergs gamla lagkamrat gjorde två mål, anfallaren Wanderson. Med det sagt är inte de rödvita någon storfavorit natten till torsdagen. Internacional är ett av Brasiliens mest hemmabetonade gäng som sällan övertygar på resande tass. Sett till de 14 senaste bortamatcherna i Série A har gästerna raden 2-4-8. Dessutom är både Carlos de Pena och Taison avstängda. Goiás är i sin tur en både lurig svårslagen nykomling som fortfarande är obesegrade på hemmaplan. Garderingar välkomnas från start.

6. América MG – Fluminense X2

Tabellgrannar strålar samman i Belo Horizonte. América MG kommer till spel i riktigt dåligt slag. Värdlaget har blivit nollade i de två senaste omgångarna, som de grönvita torskat mot Ceará och Sao Paulo. Fluminense är ett lag med högre kapacitet som stundtals blixtrat till i både Série A och Copa Sudamericana. 5-3-segern mot de regerande mästarna Atlético Mineiro förra veckan säger en del om vilken höjd det finns hos gästerna. Trots att Fluminense har ett par avstängningar i truppen lockar ettan föga i det här mötet. X2 liras.

7. Paranaense – Corinthians 1X2

Corinthians, även känt som “Folkets lag” i sambans hemland, har fått en smakstart på säsongen. Vítor Pereiras kumpaner har avancerat från gruppen i Copa Libertadores och efter elva omgångar av Série A återfinns de på andra plats. I Curitiba går dock inte gästerna säkert, framförallt inte då landslagsspelare som Fagner och Paulinho fortfarande dras med skador. Atletico Paranaense har också avancerat från gruppen i Libertadores och övertygat i ligaspelet. Noterbart är att värdlaget vunnit sex av de sju senaste matcherna hemma på Arena da Baixada. Ovisst. Alla tecken rekommenderas.

8. New England – Orlando 1

New England Revolution fortsätter att göra det bra i MLS. Trots att The Revs saknade ett par landslagsspelare i helgen blev det seger med 2-1 borta mot Sporting Kansas City. Detta var sjätte raka ligamatchen utan förlust. Nu väntar Robin Jansson och Alexandre Patos Orlando City som har haft spelledigt sedan 1-3-förlusten mot Dallas i slutet av maj. Orlando har haft det extremt jobbigt i Boston genom åren och här slår de helt klart från underläge. Senaste gången gästerna grejade poäng borta mot New England var 2016. Om inte värdlaget överstiger 70 procent är ettan en gångbar spik på den här svåra raden.

108 rader

1. Banfield – Central Córdoba 1

2. Atlético Tucumán – Lanús 1x

3. Ceará – Atlético MG 2

4. Bragantino – Coritiba 1×2

5. Goiás – Internacional 1×2

6. América MG – Fluminense x2

7. Paranaense – Corinthians 1×2

8. New England – Orlando 1