Topptipset Onsdag 21 September » Analys & Tips

Topptipset idag » Onsdag 30 mars » Tips & Förslag

Analys, tips och spelförslag inför Topptipset Onsdag den 21 September hos Svenska Spel Sport & Casino

Onsdagens Topptips spelas över två dagar och består av landskamper samt damernas Champions League-kval. Två svenska damgäng ska upp i ringen den här aftonen, Rosengård och Häcken. Skånelaget kliver in som favoriter mot Brann medan Häcken har ett berg att bestiga mot PSG. Här nedan kan ni ta del av en matig genomgång av matcherna. Mot 8 gröna!

💰 Banken! – PSG

PSG håller toppklass på både herr- och damsidan. Att Häcken har det som krävs för att hota fransyskorna känns väldigt osannolikt. Banketta!

💣 Knallen! – Nya Zeeland

I en träningsmatch ska definitivt Nya Zeeland kunna störa grannen Australien, framförallt då “Socceroos” har flera debutanter i truppen. X2 rensar fint!

1. Skottland – Ukraina 1X2

I Nations Leagues B-division är det seriefinal på Hampden Park. De ukrainska krigarna har gjort riktigt bra resultat det senaste året. Blott en förlust har det blivit sedan uttåget mot England i EM, och det var i VM-playoffet mot Wales. I playoff-semin besegrades just Skottland med 3-1, fullt rättvist. Britterna ser inte lika spetsiga ut. Offensiven med McGinn, Adams och Dykes såg extremt trubbig ut under EM, den här samlingen saknas dessutom stjärnan Robertson som är skadad. Summa summarum blickar jag först och främst österut, detta trots att skottarna generellt sett är svårslagna på nationalarenan. X2 i utgång.

2. Brann – Rosengård 1X2

Sveriges stolthet kliver in i Champions League-kvalet som favoriter. Rosengård har så här långt gjort en stabil säsong. Skånelaget toppar Damallsvenskan till stor del tack vare en stark offensiv som leds av Schough som noterats för nio pytsar och åtta målgivande passningar i ligaspelet. Dock är avsaknaden av Seger (skadad) ett tydligt avbräck på mitten. Över två möten ska det mycket till för att Brann ska hota. Faktum är att detta är första gången någonsin det norska laget är med i CL-kval. I Bergen utesluter jag dock inte att Brann kan stå upp hyfsat – här har inte värdlaget torskat sedan oktober förra året. Till rådande procent ska tvåan garderas.

3. PSG – Häcken 1

I Paris kommer det att bli åka av för Häcken. PSG håller toppklass även på damsidan. I fjol var fransyskorna nära att nå finalen i Champions League. Under sommaren har truppen förstärkts med ett par klasspelare, bland annat den nederländska superstjärnan Martens. Häcken är i sin tur på nedgång. Blackstenius lämnade laget i vintras och för en dryg månad sedan tappade Hisingslaget även Kaneryd. Göteborgskorna ligger inte bättre än på fjärde plats i Damallsvenskan och mot ett av Europas bästa lag talar allt för klassblandning. Ettan är klar!

4. Sparta Prag – Roma 2

Italiensk damfotboll är på uppgång. Förra säsongen lyckades Juventus ta sig vidare från “dödens grupp”. Roma borde hålla liknande nivå som Juve – i fjol skiljde det endast fem pinnar mellan lagen i Serie A. Truppen innehåller ett par landslagsspelare och mot tjeckiskt motstånd kliver Roma in som klara favoriter. Sparta Prag är kort och gott inte på samma nivå. Förra säsongen fick Sparta pisk i kvalet i både hemma- och bortamötet mot Köge vilket säger det mesta. Tvåan är en vettig spik.

5. Valur – Slavia Prag 1

Nästa tjeckiska bidrag är Slavia Prag. Slavia håller liknande nivå som Sparta men till skillnad från “Spartanerna” har Sejde Abrahamsson & Co fått en hyfsat lottning. Med det sagt är inte Valur någon enkel opponent. De isländska lagen har gjort det okej ute i Europa förut och i Elin Jensen har öborna en riktigt vass anfallare som smäller in bollar i både klubb- och landslaget. Ute på ön ska Valur hållas som knappa favoriter och nu när isländskorna lutar åt att bli lågt streckade är ettan ett spikalternativ.

6. Australien – Nya Zeeland 1X2

I Queensland ska två grannar träningsspela. VM-klara Australien har inte torskat mot Nya Zeeland sedan 90-talet men den här torsdagen är det inte alls omöjligt att den trenden bryts. Det förväntas bli rotation hos “Socceroos” som tagit ut 31 spelare till den här samlingen, däribland sju debutanter. Med dessa underlag ska Nya Zeeland kunna stå upp klart bättre än vad procenten antyder. I gästerna trupp finns rutinerade gubbar som Boxall, Reid och tanken Chris Wood. Med fint spelvärde på underhunden garderar jag upp detta från start!

7. Lettland – Moldavien 1X

I Nations Leagues lägst rankade division går en “toppmatch” av stapeln i Riga. Lettland är gruppens klart starkaste kort och står föga förvånande på tre vinster efter tre omgångar. Baltikums stolthet vann bortamötet mot Moldavien med 4-2, letterna plockade även poäng av nationer som Norge och Turkiet i det senaste VM-kvalet. Moldavien hade det sannerligen tuffare i VM-kvalet där moldaverna bland annat fick pisk mot Danmark med hela 0-8. Letterna ska självfallet hållas som klara favoriter men skenar ettan iväg upp mot 70 procent välkomnas ändå garderingar.

8. Island – Venezuela X2

Sist ut är en träningsmatch från Österrike. Ingen hemmaplansfördel således för Island som kommer till spel med en minst sagt medioker trupp. Öborna har varit tydlig på nedgång de senaste åren och dagens spelarmaterial består i mångt och mycket av gubbar som till vardags lirar i Sverige och Danmark. Här finns dessutom risken att coach Arnar Vidarsson roterar med tanke på att Island ska ut och veva i Nations League nästa vecka. Med dessa underlag ska ett mer spetsigt och rutinerat Venezuela kunna stå upp fint på natural matta, trots att sydamerikanerna stod för ett hädiskt VM-kval. Detta streckas från höger.

108 rader

1. Skottland – Ukraina 1×2

2. Brann – Rosengård 1×2

3. PSG – Häcken 1

4. Sparta Prag – Roma 2

5. Valur – Slavia Prag 1

6. Australien – Nya Zeeland 1×2

7. Lettland – Moldavien 1x

8. Island – Venezuela x2