Topptipset Onsdag 27 April » Analys & Tips

Topptipset idag » Onsdag 30 mars » Tips & Förslag

Analys, tips och spelförslag inför Topptipset Onsdag den 27 April hos Svenska Spel Sport & Casino

Serie A, Championship och framförallt Champions League-semifinalen på Anfield förgyller onsdagskvällen. Liverpool målas upp som enorma favoriter och det är väl egentligen inte mycket att säga om. Bättre skrällchanser finns det definitivt på stöveln. Topptipset går sedermera i mål under natten med fyra kamper från Copa Libertadores. Här nedan hittar ni som brukligt mina bästa drag. God lycka!

💰 Banken! – Liverpool

Ingenting ska tas ifrån Emerys Villarreal som gjort det overkligt bra så här långt. Ett formtoppat och skadefritt Pool på Anfield ser jag dock inte hur spanjorerna ska kunna hota.

💣 Knallen! – Torino

Torino är ett lag med hög kaliber som rubbat flera topplag. Grottar man ner sig i expected points så är Il Toro det laget i hela Serie A som haft sämst poängutdelning sett till lagets prestationer. Atalanta är i sin tur på nedgång och känns som en favorit i fara här.

1. Liverpool – Villarreal 1

Unai Emery har återigen bevisat att han är en cuptränare av rang. Emerys gula ubåt har sett väldigt fin ut hela säsongen och lilla Villarreal behöver inte alls be om ursäkt för att ha nått semifinalerna. På Anfield ser jag dock inte hur spanjorerna ska räcka till. Klopps Liverpool blir bara bättre och bättre. Försvaret med Van Dijk håller yppersta världsklass, likaså den offensiva trion som öser in mål. Samtidigt ser mittfältet bättre ut än någonsin nu när Thiago äntligen hittat rätt i Klopps bygge. Pool slaktar allt för dagen och hemma mot Villarreal räknar jag med att britterna vinner med ett par pytsar. Spikad etta.

2. Bologna – Inter 1X2

De regerande italienska mästarna var inne i en sämre period under februari/mars, men nu verkar Simone Inzaghi återigen fått fart på maskineriet och Inter får nu ses som favoriter till Scudetton. Den senaste veckan har de blåsvarta slaktat både Roma (3-1) och Milan (3-0). Helgens viktoria mot romarna var femte raka segern. Ett något utcheckat Bologna ska de såklart ses med toppchans mot. Dock kan jag ändå tycka att drygt 70 procent på tvåan är i överkant. Bologna är trots allt ett relativt stabilt mittengäng. När det finns få potentiella rensare på bongen vill jag gärna få med garderingar på Dall’Ara. Tvåan är dock en given utgång.

3. Atalanta – Torino 1X2

På stöveln har Gasperinis blåsvarta armé kört fast. Atalanta återfinns på åttonde plats vilket tveklöst är en grov missräkning för provinslaget som gjort succé de senaste åren. Innan 3-1-segern senast mot bottengänget Venezia stod Bergamo-klubben på fem raka matcher utan seger. Torino är en tuff opponent som brukar kunna växa med uppgiften. Under 2022 har Il Toro snott poäng av lag som Milan, Lazio, Inter och Juve. Trots skadan på Belotti utesluter jag inte att gästerna kan skrälla på Stadio Atleti Azzurri d’Italia. Alla tecken och skrälljobb.

4. Middlesbrough – Cardiff 1

I den engelska andradivisionen väntar en passande uppgift för ett formsvagt Middlesbrough som jagar playoff. Boro har presterat på en stabil nivå under i stort sett hela säsongen, men fem raka matcher utan seger har satt Chris Wilders gubbar i en rätt jobbig sits. Tre poäng är mer eller mindre ett måste här för att säsongen ska leva vidare i de två avslutande omgångarna. Cardiff City ska som sagt vara en passande motståndare. Walesarna tillhör det nedre skiktet och har inte mycket att spela för. När lagen möttes i höstas vann Middlesbrough bortamötet med 2-0, och i den matchen var Wilders armé det klart bättre laget. Trolig etta.

5. América MG – Deportes Tolima 1X

I Copa Libertadores har brasilianska América Mineiro fått en trög start. En poäng har det blivit efter två omgångar. Dock ska det sägas att poängen borta mot de regerande ligamästarna Atlético Mineiro i den förra omgången var ett stort styrkebesked. Nu när ett svagt Deportes Tolima välkomnas i Belo Horizonte ska MG kunna bjussa på lite brasiliansk samba. Gästerna från Colombia är också segerlösa efter två omgångar. I bortamötet mot Independiente del Valle tappade Tolima en 2-0-ledning, till stor del på grund av utvisningen på José Moya. Han är således avstängd här. Med skapligt spelvärde på brassarna utgår jag från vänster.

6. Colo Colo – River Plate X2

Tungviktsmöte från Santiago då mesta mästarna från Chile får besök av diton från Argentina. Båda lagen står på full pott efter två omgångar. Att River Plate har vunnit båda matcherna kommer knappast som någon överraskning. Los Millonarios har en oerhört slagkraftig trupp med sydamerikanska mått mätt och alla medel finns för att gå hela vägen i Libertadores. Något River lyckades med 2018. Colo Colo på chilensk mark är sannerligen ingen enkel bortamatch, dock slår de ändå från underläge mot den här typen av motstånd. X2 borde vara tillräckligt.

7. Emelec – Palmeiras 1X2

Resultaten brukar sällan springa iväg i Sydamerika, men när Palmeiras ställdes hemma mot Independiente Petrolero från Bolivia talade allt för tennissiffror. Trots att det stod 1-1 vid pausvilan vann Palmeiras tillslut med hela 8-1! I Ecuador kommer det dock att bli klart tuffare för brassarna som inlett ligaspelet allt annat än lovande. Emelec är obesegrade efter två omgångar och har gott om erfarenheter från den här turneringen. Så sent som 2019 nådde de slutspelet. Tvåan ska givetvis ligga närmast till hands men streckas Palmeiras över 50 prollar välkomnas garderingar.

8. Cerro Porteno – Penarol 1

Cerro Porteno är ett spännande gäng från Paraguay som står på fyra poäng efter två omgångar. Försvaret har varit ramstarkt den senaste månaden samtidigt som det finns gott om spets i offensiven. Inför säsongen fick Cerro in den gamla räven Marcelo Moreno från Cruzeiro, bolivianen som vann skytteligan i det sydamerikanska VM-kvalet. Penarol är inte heller några duvungar, dock ska det sägas att gästerna från Uruguay är klasser bättre hemma i Montevideo. I Libertadores-sammanhang har gästerna fått stryk i 13 av de 15 senaste bortamatchena. Sund etta.

108 rader

1. Liverpool – Villarreal 1

2. Bologna – Inter 1×2

3. Atalanta – Torino 1×2

4. Middlesbrough – Cardiff 1

5. América MG – Deportes T. 1x

6. Colo Colo – River Plate x2

7. Emelec – Palmeiras 1×2

8. Cerro Porteno – Penarol 1