Topptipset Onsdag 30 Mars » Analys & Tips

Topptipset idag » Onsdag 30 mars » Tips & Förslag

Analys, tips och spelförslag inför Topptipset Onsdag den 30 Mars hos Svenska Spel Sport & Casino

Returerna i damernas Champions League samt den sista omgången från det Nord & Centralamerikanska VM-kvalet sätter färg på denna tvådagarskupong. En match från den colombianska ligan finns även med på ett hörn. Det finns gott om spikbud men desto färre potentiella skrällar på bongen, därför rekommenderar jag mindre system och mer kräm i radinsatserna. Här nedan hittar ni mina främsta drag.

💰 Banken! – Barcelona

De regerande mästarinnorna är totalt överlägsna i den spanska ligan. Barca kom inte upp i nivå i bortamötet mot Real Madrid förra veckan men vann ändå med 3-1. Större siffror lär det bli inför ett fullsmockat Camp Nou. Banketta!

💣 Knallen! – Arsenal

Arsenal var minst lika bra som Wolfsburg i det första mötet som spelades på Emirates. Jonas Eidevall förfogar över en ruskigt starkt trupp och jag förutsätter att brittiskorna kommer att stå upp bra även på tysk mark. Tvåan streckas tidigt.

1. Barcelona – Real Madrid 1

Ett Asllani-löst Real Madrid stod upp förvånansvärt bra i hemmamötet, men torskade ändå med 1-3. Att huvudstadslaget ska vända på detta finns inte på världskartan. Barcelona vann Champions League i fjol och är Spaniens i särklass bästa lag. I den spanska ligan har Barca vunnit samtliga 25 matcher. Lagen möttes för ett par veckor sedan i ligaspelet i Katalonien och då vann Barca med hela 5-0. Liknande siffror kan det även bli här på Spotify Camp Nou som uppges bli närmare fullsatt. Här ska det inte slösas på några garderingar. Ettan är bara att spika av.

2. PSG – Bayern München 1X

PSG står med halva foten i semifinalerna. Fransyskorna vann bortamötet mot Bayern München på Allianz Arena med 2-1 där Marie-Antoinette Katoto gjorde båda pytsarna. 23-åringen gjorde även dubbla strutar i helgen då PSG slog ut Fleury 91 i Coupe de France. PSG har inte torskat en hemmamatch på över ett år så att fransyskorna ska slarva bort detta känns långsökt. I gruppspelet så förlorade Bayern München borta mot Lyon, tyskorna blev även nollade av Benfica i Lissabon. Detta ska streckas från vänster.

3. Costa Rica – USA 12

En omgång återstår av det Nord & Centralamerikanska VM-kvalet. Mycket talar för att Costa Rica slutar på fjärde plats vilket innebär playoff. För att “Los Ticos” ska lösa en direktplats krävs det seger här samtidigt som costaricanerna tar in fyra mål på Mexiko. USA blev i praktiken klara för VM efter 5-1-segern senast mot Panama där Chelsea-stjärnan Christian Pulisic noterades för ett hattrick. Jänkarna besegrade Costa Rica i höstas med 2-1 och får även gälla som favoriter i San José. Tvåan garderas dock tidigt, först och främst med ettan.

4. Panama – Kanada 1X2

Kanada är det enda lag som är helt klara för VM i Qatar. Kanadickerna har varit väldigt tajta bakåt under hela kvalet samtidigt som Larin, David och Davies bildat en sylvass offensiv. Den sistnämnda Bayern München-stjärnan finns dock inte med den här samlingen. Något VM-slutspel kommer det inte att bli för Panama. Hemma i Panama City ska dock de så kallade “Kanalmännen” kunna stå upp bra mot ett redan VM-klart Kanada. På hemmaplan är värdnationen alltjämt obesegrade i kvalet. Detta helgarderas från start.

5. Mexiko – El Salvador 1

Mexiko har gått till åttondelsfinal i samtliga VM-slutspel sedan 1994 och mexikanerna är i praktiken klara för ett nytt mästerskap i Qatar. Rally Jiménez & Co har uppträtt stabilt under hela kvalet, framförallt hemma på Aztekastadion där Mexiko är obesegrade. Senaste gången värdnationen förlorade en kvalmatch på hemmaplan var 2013. El Salvador är på pappret ett mediokert landslag som föga förvånande haft det tufft under den tredje rundan. Mot ett motiverat Mexiko ska de inte ha någonting att hämta. Given etta.

6. Jamaica – Honduras 1

Jumbomöte från Kingston. Jamaica har haft det kämpigt under de senaste samlingarna och här saknas West Ham-stjärnan Michail Antonio. Trots detta ska ändå “Reggae Boyz” ses med goda chanser här. Jumbon Honduras är ett landslag som i stora drag består av spelare från den inhemska ligan. De vitklädda har fortfarande inte vunnit någon kvalmatch i den tredje rundan och i Kingston räknar jag med att Honduras får problem. När nationerna möttes i höstas vann Jamaica med 2-0. Ettan är en tänkbar spik.

7. Millonarios – Deportivo Junior 1X2

I den colombianska ligan stundar ett klassikermöte på Estadio El Campín i huvudstaden Bogotá. Millonarios är ett av nationens mest framgångsrika klubblag som återfinns på andra plats i ligaspelet. Detta trots att det blev förlust i den förra omgången mot Independiente Medellín med 0-1. Anrika Deportivo Junior har inte haft lika bra utdelning så här långt och här saknar gästerna två vitala anfallare – både Luis González och Miguel Borja är på landslagsuppdrag. Men det finns goda ersättare och här bör gästerna kunna stå upp bättre än vad strecken gör gällande. Jag strösslar på med garderingar och jobbar skräll i “Kaffelandet”.

8. Wolfsburg – Arsenal 1X2

Öppen retur på Volkswagen Arena. Det första mötet som spelades på Emirates slutade 1-1 där The Gunners var väl så bra som Wolfsburg. Jonas Eidevall har gått om klass i sitt Arsenal som bara förlorat en match i Women’s Super League den här säsongen. Stina Blackstenius har varit ett friskt tillskott som stärkt upp en redan slagkraftig offensiv. Även fast Wolfsburg har betydligt mer rutin från dessa sammanhang känns den här returen väldigt öppen. Därmed känns det givet att backa underdogen till skaplig procent – alla tecken.

108 rader

1. Barcelona – Real Madrid 1

2. PSG – Bayern München 1x

3. Costa Rica – USA 12

4. Panama – Kanada 1×2

5. Mexiko – El Salvador 1

6. Jamaica – Honduras 1

7. Millonarios – Dep.Junior 1×2

8. Wolfsburg – Arsenal 1×2