Topptipset Onsdag 4 Maj » Analys & Tips

Topptipset idag » Onsdag 30 mars » Tips & Förslag

Analys, tips och spelförslag inför Topptipset Onsdag den 4 Maj hos Svenska Spel Sport & Casino

Den andra semifinalen i Champions League sätter guldkant på onsdagens Topptips. Undertecknad tar tydlig ställning på Bernabéu. Utöver returen i Madrid är det skotsk brunkboll, MLS samt fem matcher från gruppspelet i Copa Libertadores som står på programmet. Här nedan hittar ni mina bästa drag. Vamos!

💰 Banken! – Manchester City

Real Madrid har turat klart nu. Benzema kan inte göra sitt livs match omgång efter omgång. Ett i grunden klart mer kompetent Man City känns som en riktigt fin spik så länge tvåan inte skenar iväg i procent.

💣 Knallen! – Talleres de Córdoba

Det var jämnt när Talleres och Flamengo drabbade samman i Rio de Janeiro. Nu när brassarna reser till Argentina lär det bli ännu tightare. Med tanke på att Flamengo står på full pott kan de mycket väl vara nöjda med en pinne i Córdoba. 1X är således av högsta prio till dessa skeva streck.

1. Real Madrid – Manchester City 2

Det var en riktig popcorn-match som gick av stapeln på Etihad förra veckan. Manchester City vann till slut med 4-3, något som Real Madrid får vara mest nöjda över med tanke på hur matchen såg ut. City skapade enormt med målchanser och ledde med 2-0 redan efter drygt tio minuters spel. Där och då kändes det som att det här dubbelmötet mycket väl hade kunnat vara punkterat vid pausvilan i Manchester. Att Real Madrid ska vända på detta känns långsökt. Visserligen har Benzema varit hela Europas bästa spelare den här våren, men som helhet ser City tveklöst ut som ett bättre fotbollslag. Jag håller britterna klart högre och så länge inte tvåan skenar iväg i procent spikas högertecknet på Bernabéu.

2. Queen’s Park FC – Dunfermline X2

I Skottland väntar kvalspel mellan Queen’s Park och Dunfermline, fyran i League One mot nästjumbon från Championship. I det här dubbelmötet ska Dunfermline gälla som klara favoriter. Under våren har gästerna som väntat gått rätt starkt. I vintras gjorde The Pars flera starka nyförvärv, bland annat fick klubben in försvararen Efetobore Ambrose som har ett förflutet i Celtic. Andrew Robertsons gamla Queen’s Park är inte riktigt på samma nivå. The Spiders gick endast segrande från en av de fem sista matcherna i League One så det går absolut att sätta ett frågetecken kring formen. Med fint spelvärde på bortalaget känns det givet att strecka detta från höger.

3. Cincinnati – Toronto 1X2

På andra sidan pölen väntar ett back to back-möte mellan Cincinnati och Toronto FC. Båda lagen har presterat ojämnt så här långt. Värdlaget från Ohio har kammat noll i tre av de fyra inledande hemmamatcherna, däremot blev det seger med 2-1 borta mot Toronto i helgen. Kanadickerna, som leds av Bob Bradley vars son är kaptenen Michael Bradley, har släppt in sju mål på de två senaste matcherna, men i Ohio ska ändå TFC ska med skaplig poängchans. I förlusten hemma mot Cincinnati var det trots allt Toronto som såg ut som det bättre laget. Detta känns mer öppet än vad procenten gör gällande. Alla tecken är att föredra.

4. Talleres de Córdoba – Flamengo 1X2

I Copa Libertadores sitter Flamengo i pole position i Grupp H. Brassarna har inlett gruppspelet med tre raka vinster. I 3-2-segern senast mot Universidad Católica noterades storstjärnan Gabriel Barbosa för två pytsar. Nu väntar Talleres de Córdoba som går riktigt trögt i den argentinska ligan. Det finns dock ett stort kunnande i laget hos argentinarna som står på sex poäng i Grupp H. Bortamötet mot Flamengo, som slutade 3-1 i brassarna, var en förhållandevis jämn tillställning. Hemma i Córdoba bör värdlaget kunna stå upp minst lika bra, framförallt med tanke på att Flamengo bör vara tämligen nöjda med ett oavgjort resultat. 1X är av högsta prio till rådande procent.

5. Deportivo Cali – Corinthians X2

Den brasilianska storklubben Corinthians vann hemmamötet mot Boca Juniors med 2-0 där den före detta Shakhtar Donetsk-mittfältaren Maycon gjorde båda målen. Dessförinnan blev det seger med 1-0 hemma mot Deportivo Cali där brassarna var det klart bättre laget. I Cali lär det bli tuffare för Corinthians, dock slår Deportivo helt klart från underläge här. Colombianerna ligger inte bättre än på 18:e-plats i den inhemska ligan. Ett mer kompetent Corinthians bör lösa minst en pinne. X2 ramar in detta.

6. Always Ready – Boca Juniors 2

Boca Juniors, som vunnit Libertadores sex gånger, har inte levt upp till förväntningarna så här långt. Finalisterna från 2018 har bara vunnit en match och det var hemmamötet mot Always Ready som slutade 2-0. Båda målen gjordes då av rutinerade Dario Benedetto. Always Ready från Bolivia är på pappret gruppens svagaste kort. Uppe på hög höjd i El Alto är bolivianerna alltid svårspelade på grund av den höga höjden, men nu när ett motiverat och klart mer slagkraftigt Boca erbjuder skapligt spelvärde är jag inte främmande för att singla tvåan.

7. Deportes Tolima – Independiente del Valle 1X2

Deportes Tolima och Independiente del Valle har varit två positiva överraskningar. Framförallt gästerna från Ecuador som toppar gruppen med fem inspelade poäng. Blåsvarta Independiente har haft en del marginaler på sin sida så här långt. I hemmamötet mot Deportes Tolima var de väldigt illa ute där de låg under med 0-2 i paus. Hemmalaget från Colombia har sett fina ut de senaste veckorna och kommer till spel med fyra raka vinster i bagaget. Bortasegern borta mot brasilianska América MG i den förra omgången var en stor skräll. Tolima ska hållas som knappa favoriter på hemmamark men tickar ettan upp mot 50-strecket välkomnas garderingar tidigt.

8. Sporting Cristal – Universidad Católica 1

Det har inte gått vägen för Sporting Cristal som är poänglösa efter tre omgångar. Insatserna har varit lovande i samtliga tre matcher men peruanerna har kort och gott haft svårt att förvalta målchanserna. Mittfältaren Gerald Tavara var avstängd i 0-1-förlusten senast mot Talleres de Córdoba men här ska han vara tillbaka i spel. Nu när ett mediokert Universidad Católica gästar bör Sporting kunna få lite retroaktiv utdelning. Chilenarna går trögt i den inhemska ligan och hade en del flyt i hemmasegern mot Sporting Cristal (2-1) där Universidad avgjorde på stopptid. Med tanke på de inledande resultaten är känslan att peruanerna, som normalt sett är starka hemma i Lima, underskattas något. Runt 45 prollar är ettan en tänkbar spik.

108 rader

1. Real Madrid – Man City 2

2. Queen’s Park – Dunfermline x2

3. Cincinnati – Toronto 1×2

4. Tall. de Córdoba – Flamengo 1×2

5. Deportivo Cali – Corinthians x2

6. Always Ready – Boca Juniors 2

7. Dep.Tolima – Inde. del Valle 1×2

8. Sp.Cristal – Uni.Católica 1