Topptipset Onsdag 6 April » Analys & Tips

Topptipset idag » Onsdag 30 mars » Tips & Förslag

Analys, tips och spelförslag inför Topptipset Onsdag den 6 April hos Svenska Spel Sport & Casino

Champions League-kvartsfinalerna sätter guldkant på lill-lördagens Topptips som kryddats med 250 000 kronor extra! Några direkt givna vinnare finns det inte på kupongen vilket borgar för fin utdelning vid åtta gröna bockar. Jag har gått igenom raden grundligt och hittat tre latenta spikar till relativt låg procent. Så här lyder analysen.

💰 Banken! – Chelsea

Chelsea hade inga större bekymmer med Real i fjol, och britterna ska återigen ha riktigt goda chanser att bemästra mesta mästarna som stått för en rad svajiga insatser de senaste månaderna. Fin etta.

💣 Knallen! – Coventry

I en troligtvis tajt historia mellan två jämna lag på City Ground är det ett utmärkt läge att backa Gyökeres Coventry. Med finfint spelvärde på underdogen är X2 av högsta prio i Nottingham.

1. Chelsea – Real Madrid 1

De regerande mästarna från London får bära ett relativt tydligt favoritskap mot Real Madrid, i alla fall i det första mötet på Stamford Bridge. De må ha stormat en del kring Abramovich Chelsea den senaste månaden och i lördags blev det torsk med hela 1-4 mot Brentford. Känslan är dock att helgens missräkning var en indikation på att fokus främst ligger på CL. Real Madrid har haft gott om marginaler och domslut på sin sida vid flera tillfällen den här säsongen. Spelmässigt ser det däremot stundtals risigt ut. Real blev totalt slaktade innan uppehållet mot Barca (0-4) och avancemanget i åttondelen mot PSG var allt annat än rättvist. Kan Chelsea sätta stopp för Benzema ska väldigt mycket vara vunnet. Jag håller Tuchels manskap högre och spikar ettan på den brittiska bron hela vägen upp till 50 procent.

2. Villarreal – Bayern München 1X2

Villarreal slår ifrån rejält underläge i kvartsfinalen. Dock bör de kunna stå upp bättre hemma på El Madrigal än vad procenten gör gällande. Bayern München har definitivt höjden för att gå hela vägen i CL, men känslan är att lag som Liverpool och Man City har en betydligt högre lägstanivå. På bortagräs har Bayern bara vunnit två av de fem senaste matcherna, trots rätt mediokert motstånd under den här perioden. Villarreal har i sin tur kommit upp i överraskande bra prestationer gång på gång i det europeiska finrummet. Under 180 minuter var spanjorerna klart bättre än Juventus i åttondelsfinalen. Jag helgarderar detta från start och håller tummarna för “Den gula ubåten”.

3. Burnley – Everton 1X

I Premier League står det oerhört viktiga poäng på spel på Turf Moor. Burnley och Everton är två riktigt formsvaga lag som fajtas för ett nytt kontrakt. De blåvita från Liverpool har varit extremt usla på resande tass hela säsongen och här står både Allan och Keane som avstängda. Lampard har dessutom fortfarande en hel drös med spelare i rehabrummet. Således är det inget mysterium att Burnley målas upp som knappa favoriter på Turf Moor där Sean Dyches benknäckare alltid är svåra att bryta ner. Med skapligt spelvärde på hemmalaget känns det givet att strecka från vänster.

4. Middlesbrough – Fulham 1X2

I Championship är det bara en tidsfråga innan Fulham blir matematiskt klara för Premier League. Mitrovic & Co har slaktat det mesta och i helgen blev det tre poäng i derbyt borta mot QPR där föga förvånande Mitrovic gjorde båda målen. Tuffare kommer det dock bli på Riverside Stadium. Middlesbrough har sett fina ut under hela året och Boro har nu slagit sig in på topp 6. Innan hemmaförlusten mot Chelsea i FA-cupen stod The Reds på nio raka hemmasegrar. Det här kan mycket väl gå åt endera håll. Jag helgarderar från start.

5. West Bromwich – Bournemouth 1

På The Hawthorns är det mer eller mindre vinna eller försvinna för West Brom. För att WBA ska ha chans på topp 6 måste de i princip gå rent. Formen har varit på nedgång hela året, men truppen är en av seriens allra bästa och på hemmaplan har The Baggies varit genomgående stabila. Den senaste hemmamatchen slutade med seger mot maskinen Fulham. Topplaget Bournemouth kommer givetvis inte att bli någon enkel nöt att knäcka. The Cherries agerar stabilt och har ett relativt tydligt grepp om andraplatsen. Men på The Hawthorns håller jag WBA som knappa favoriter och till rådande procent är ettan en tänkbar chansspik.

6. Nottingham – Coventry X2

Två lag som jagar topp 6-placeringarna går i klinch på City Ground. Senaste gången lagen möttes var i premiäromgången, då vann Coventry en helt jämnt tillställning med 2-1 på hemmaplan. Mycket talar även för att detta blir tajt. Nottingham Forest har bättre form och över tid har de varit väldigt stabila på City Ground. Här riskerar dock Steve Cooper att sakna flera gubbar, framförallt i försvaret. Vänsterbacken Max Lowe saknas alltjämt, frågetecken sätts också kring Cook, McKenna samt anfallaren Grabban. Med dessa underlag köper jag inte att Forest streckas så här pass hårt. X2 är ett givet drag i en troligtvis jämn match.

7. Dunfermline – Raith Rovers 1

I den skotska andraligan stundar ett derbyt på East End Park. Dunfermline Athletic slåss för ett nytt kontrakt medan Raith Rovers är med i kampen om playoff-platserna till Premiership. Gästerna inledde säsongen väldigt lovande men The Rovers har successivt dalat. Sett till de 15 senaste omgångarna är Raith det lag som tagit minst poäng och släppt in flest mål. Därmed ska Dunfermline ses med skaplig chans på hemmaplan där de är obesegrade under 2022. Upp till 45 prollar är ettan en fullt rimlig spik.

8. Talleres de Córdoba – Universidad Catolica 1X2

Sist ut är en gruppspelsmatch från Copa Libertadores. Argentinarna från Córdoba har skralt med erfarenhet från den här scenen och säsongsinledningen från Talleres har varit allt annat än lovande. “Matadorerna” har dragit på sig röda kort i var och varannan match och efter åtta omgångar står Talleres noterade för blott en vinst och ynka fyra gjorda mål. Universidad Catolica är regerande chilenska mästare som har gott om erfarenhet från dessa sammanhang. Med argentinska stjärnor som Buonanotte och Zampedri utesluter jag inte att Universidad kan störa Talleres i Córdoba. Tickar ettan över 55 procent helar jag upp detta.

108 rader

1. Chelsea – Real Madrid 1

2. Villarreal – B.München 1×2

3. Burnley – Everton 1x

4. Middlesbrough – Fulham 1×2

5. West Brom – Bournemouth 1

6. Nottingham – Coventry x2

7. Dunfermline – Raith Rovers 1

8. Talleres – Uni.Catolica 1×2