Topptipset Onsdag 8 Juni » Analys & Tips

Topptipset idag » Onsdag 30 mars » Tips & Förslag

Analys, tips och spelförslag inför Topptipset Onsdag den 8 Juni hos Svenska Spel Sport & Casino

Nations League och Damallsvenskan står för varsin hälft på lill-lördagens Topptips. Gott om potentiella spikar finns det på bongen där framförallt Häcken ser ut att vara en stabil favorit att luta sig mot. Skrällarna hittas i Glasgow och Umeå. Mot full pott!

💰 Banken! – Häcken

Rosengård och Häcken är en klass för sig i Damallsvenskan. När ett formsvagt Eskilstuna United gästar Hisingen talar allt för en bekväm hemmaseger, framförallt då United saknar Matilda Plan i backlinjen. Given etta!

💣 Knallen! – Umeå IK

Umeå har varit svårspelade uppe i Västerbotten. Norrländskorna har tagit alla deras poäng på hemmaplan och ska absolut inte vara uträknade mot Linköping som saknar viktige Olga Ahtinen. Skrällbud!

1. Belgien – Polen 1X

Världstvåan Belgien inledde Nations League rent ut sagt bedrövligt. Det blev torsk med hela 1-4 hemma mot Nederländerna i den första omgången. De Bruyne totalsågade hela turneringen innan spektaklet drog igång så visst går det absolut att sätta ett frågetecken kring motivationen hos City-stjärnan & Co. Med det sagt kliver ändå Belgien in som klara favoriter hemma i Bryssel. Polen håller hyfsad stabil nivå men räcker sällan till när motståndet skruvas upp. I den första omgången blev det en knapp 2-1-seger hemma mot ett b-betonat Wales. Så länge inte ettan skenar iväg känns det givet att strecka detta från vänster.

2. Wales – Nederländerna 2

VM-klara Wales får snart byta namn till Bales. Real Madrid-spelaren låg föga förvånande bakom målet i 1-0-segern mot Ukraina i playoff-finalen som spelades i söndags. Rent spelmässigt var det ingen vidare insats från britterna som lär få det tufft här. Gubbe för gubbe är Nederländerna klasser bättre. De Oranje har fått fram en spännande generation som gått urstarkt sedan Louis van Gaal tog över rodret. 4-1-segern borta mot Belgien i premiären var ytterligare ett kvitto på att Nederländerna är på rätt väg. Den troliga tvåan kan gladeligen lämnas allena i Cardiff.

3. Irland – Ukraina 1X2

Oviss kamp från Dublin. Ukraina har lyckats kraftsamla och stått för två riktigt bra insatser den här samlingen, men det blev en väldigt snöplig förlust i playoff-finalen mot Wales i söndags. Nu väntar tre Nations League-matcher inom loppet av sex dagar, vilket lett till att coach Oleksandr Petrakov flaggat för att det blir en del rotation på den gröna ön under onsdagen. Ett troligtvis mer ordinarie och även mer utvilat Irland ska således ses med skaplig chans hemma i Dublin, trots att de grönvita stod för ett rejält magplask i premiären då det blev torsk mot Armenien. Det här känns som sagt ovisst. Jag helgarderar därför från start.

4. Skottland – Armenien 1X2

Skottland avslutade VM-kvalet lovande i höstas men i playoff-semin blev det torsk hemma mot Ukraina med 1-3. Britterna har ett stort kunnande i truppen men känslan är att det saknas spets i den sista tredjedelen där ett stort ansvar vilar på Ché Adams axlar, framförallt då Lyndon Dykes är skadad. Självfallet ska skottarna ses med fin chans hemma mot Armenien, men här ser Steve Clarkes mannar ut att bli lite väl hårt streckat för att spikas. Armenien vann deras grupp i C-divisionen 2020 och inledde årets Nations League med en viktoria hemma mot Irland. Tickar skottarna upp mot 70-strecket är det inte alls dumt att gardera upp detta i jakten på högre utdelning.

5. KIF Örebro – Hammarby 1

I Damallsvenskan har KIF Örebro varit stabila hemma på Behrn Arena, precis som i fjol. På hemmagräset har Elli Pikkujamsa & Co vunnit fyra av sex matcher. Hemma mot ett ojämnt Hammarby ska Örebro ha alla chanser på en ny trea. Bajen har ett stort kunnande i truppen med offensiva klasspelare som Jansson, Larsson och Janogy, men försvaret är långt ifrån vattentätt och faktum är att Pinones-Arce damer bara vunnit en match utanför Stockholms gränser i Damallsvenskan. När Örebro lutar åt att bli lågt streckat är jag inte främmande för att spika hemmalaget.

6. Häcken – Eskilstuna 1

Precis som förra säsongen ser Häcken ut att vara den enda utmanaren till Rosengård. Hisingslaget är fortfarande obesegrade i Damallsvenskan. Närmast kommer göteborgskorna från en 5-1-seger borta mot Brommapojkarna där Mille Gejl klev fram och avgjorde matchen på egen hand redan i den första halvleken. Gästande Eskilstuna United kommer till spel i klart sämre slag. Faktum är att gästerna blivit nollade i de tre senaste omgångarna. Försvararen Matilda Plan blev utvisad senast mot Vittsjö och är således avstängd mot Häcken. Som både odds och procent antyder ska ettan ligga väldigt nära till hands på Bravida. Jag spikar.

7. Umeå IK – Linköping 1X2

Amalie Vangsgaard har varit glödhet för Linköping under den första halvan av säsongen. Danskan står redan noterad för åtta fullträffar i Damallsvenskan. Som helhet har LFC sett stabila ut men uppe i Umeå ser gästerna ut att bli lite väl hårt streckat. Att försvararen Olga Ahtinen är avstängd är ett tydligt avbräck. Det forna storlaget Umeå IK har haft det tufft så här långt men på hemmagräset har de svartklädda ändå gått okej. Faktum är att UIK tagit alla sina poäng på Umeå Energi Arena. Här har bland annat Häcken tappat poäng. Med fint spelvärde på underdogen känns det givet att gå för skrällen. Alla tecken.

8. Vittsjö – Kristianstad X2

Bortsett från stjärnsmällen uppe i Umeå (0-4) i mitten av april har Vittsjö presterat på en jämn och stabil nivå. Försvaret är ramstarkt samtidigt som det finns spets framåt i form av Rantala och Clara Markstedt. I derbyt mot Kristianstads DFF slår dock Vittsjö från underläge. KDFF har börjat rada upp vinster och sprutat in mål, till stor del tack vare amerikanskan Tabby Tindell som toppar skytteligan med sina nio strutar. På Vittsjö IP bör det vara fördel Kristianstad. Tvåan streckas först.

108 rader

1. Belgien – Polen 1x

2. Wales – Nederländerna 12

3. Irland – Ukraina 1×2

4. Skottland – Armenien 1×2

5. KIF Örebro – Hammarby 1

6. Häcken – Eskilstuna 1

7. Umeå IK – Linköping 1×2

8. Vittsjö – Kristianstad x2