Topptipset Tisdag 10 Maj » Analys & Tips

Topptipset idag » Onsdag 30 mars » Tips & Förslag

Analys, tips och spelförslag inför Topptipset Tisdag den 10 Maj hos Svenska Spel Sport & Casino

Det är blandat utbud på tisdagens bong. Här görs det nedslag i inte mindre än sju olika länder. Liverpool och Genk är två klara favoriter som i mitt tycke streckas för högt för att singlas. Här nedan kan ni som brukligt ta del av en grundlig analys. God lycka!

💰 Banken! – Athletic Bilbao

Stabila Athletic Club har en hög lägstanivå och har under hela säsongen presterat som ett topplag. Med fint spelvärde på baskerna känns det givet att spika av Bilbao mot ett begränsat Granada som inte vunnit på hemmaplan sedan december.

💣 Knallen! – Charleroi

Charleroi tog poäng av Genk så sent som i fredags och har absolut möjligheten att återupprepa den bedriften. Med rejält vänstervridna procent är X2 av högsta prioritet i chokladlandet!

1. Aston Villa – Liverpool 1X2

Det blir ett speciellt möte för Gerrard och Coutinho när deras gamla Liverpool gästar Birmingham. Pool tappade dyrbara poäng mot Tottenham i helgen. Nu är det tre poäng upp till Man City när tre omgångar återstår, således ska det en hel del till för att The Reds ska lyckas peta ner City från tronen. Klopps maskin har som bekant gjort slarvsylta av det mesta den här våren men här tycker jag tvåan streckas för högt för att singlas. Aston Villa har visat upp höga toppar och kommer till spel i riktigt bra slag. Till rådande procent föredrar jag alla tecken från start.

2. Valencia – Real Betis 2

Valencia och Real Betis möttes i Copa del Rey-finalen för ett par veckor sedan. Då var det Joaquín och hans Betis som fick lyfta bucklan. Gästerna från Sevilla har inte bara gjort det bra i cupspelet den här säsongen, de grönvita har även gått starkt i La Liga där de fortfarande har en minimal möjlighet på fjärdeplatsen. Tyngre går det för Valencia. Los Ché har oerhört svårt att skapa målchanser och faktum är att de vitsvarta inte vunnit sedan mitten av mars. Till råga på allt saknas både Guillamón och kaptenen Gaya i försvaret på grund av avstängningar. Allt som allt känns tvåan som en vettig spik.

3. Granada – Athletic Bilbao 2

Viktiga poäng står på spel i Andalusien. Granada kämpar med sina näbbar och klor för ett nytt kontrakt medan Athletic Club slåss för Europaplatser. Andalusierna vann med tennissiffror senast mot Mallorca där precis allt gick in, men överlag har formen varit svag hela året. Vinsten mot Mallis var blott den andra sedan årsskiftet. Athletic Club är ett lag med fler strängar på lyran. Baskerna har ett tydligt grundspel och faller ytterst sällan ur ramen. Kommer Bilbao upp i normal standard här ska tvåan ligga nära till hands. Ny vettig spik-tvåa.

4. Jönköpings Södra – Landskrona 1X2

Bottenmöte från Superettan. Jönköpings Södra har inte alls kommit upp i förväntad nivå så här långt. Redan efter tre omgångar fick Patric Jildefalk sparken. Numera är det den assisterande tränaren Óscar García Rodrígues som håller i spakarna. J-Södra har torskat fyra av de fem inledande matcherna men trots detta kliver de ändå in som favoriter här. Position för position är inte Landskrona ett lika slagkraftigt lag. Skåningarna brukar dessutom ha problem på resande tass. Senaste segern på bortaplan var i juni förra året. Jag utgår från ettan men börjar den ticka upp mot 50-strecket välkomnas ändå garderingar tidigt.

5. Genk – Charleroi 1X2

Lag 5-8 i Jupiler League ingår nu i en fyrmannagrupp där vinnaren belönas med en biljett till Conference League-playoff. Genk inledde med två raka vinster men i den förra omgången tappade de poäng mot just Charleroi (2-2) på bortamark. Charleroi-anfallaren Issouf Bayo gjorde båda målen och han hade även en tredje boll i nätmaskorna som vinkades av för offside i den 96:e minuten. Bayo har öst in mål sedan han kritade på för klubben i vintras och jag utesluter inte att ivorianen kan sänka Genk. Värdlaget ska visserligen hållas högre men här har streckningen spårat ur fullständigt. Med magiskt spelvärde på underhunden är X2 av högsta prioritet!

6. Dundee FC – Hibernian X2

Trots att det återstår två omgångar av Premiership står det redan klart att Dundee FC kommer att degraderas till Championship. Den klassiska krokodil-klubben har kort och gott inte hållit måttet för det skotska finrummet. Framför hemmafansen har inte DFC fått segerjubla sedan den första januari. Anrika Hibernian är inte heller något toppgäng men de grönvita är svåra att forcera och torskar sällan mot den här typen av motstånd. Blott tre förluster har det blivit på de tio senaste omgångarna. X2 borde räcka.

7. Excelsior – Roda 12

I Eredivisie är det dags för playoff-spel (kvartsfinaler). Notera att detta är ett dubbelmöte. Femman Roda och sexan Excelsior är två jämbördiga och målglada gäng. I hemmalaget finns stekhete Thijs Dallinga som vann skytteligan med sina 32 pytsar. Dallinga & Co vann båda mötena mot Roda i grundserien och får gälla som knappa favoriter i hemmamötet. Här känns det dock sunt att gardera ettan. I en förmodad målrik tillställning lockar först och främst tvåan vid gardering.

8. Kayserispor – Trabzonspor 2

I den turkiska cupen är vi framme vid semifinaler. Trabzonspor vann hemmamötet med 1-0 och lite talar för att Kayserispor ska vända på detta. Svarta havets storm, som gästerna kallas, har varit rena rama maskinen hela säsongen. Trabzon har redan blivit turkiska mästare för första gången sedan 70-talet. Blott två av 36 ligamatcher har Trabzon torskat. Kayserispor är ett tämligen mediokert bottengäng som inte vunnit på hemmaplan sedan februari. Att värdlaget förr eller senare måste blotta sig ska de turkiska mästarna kunna utnyttja. Trolig tvåa.

108 rader

1. Aston Villa – Liverpool 1×2

2. Valencia – Real Betis 2

3. Granada – A.Bilbao 2

4. Jönköping – Landskrona 1×2

5. Genk – Charleroi 1×2

6. Dundee FC – Hibernian x2

7. Excelsior – Roda 12

8. Kayserispor – Trabzonspor 2