Topptipset Tisdag 21 Juni » Analys & Tips

Topptipset idag » Onsdag 30 mars » Tips & Förslag

Analys, tips och spelförslag inför Topptipset Tisdag den 21 Juni hos Svenska Spel Sport & Casino

Nordiskt på Topptipset denna tisdag då kupongen inleds på Island för att sedan avslutas i Finland. Däremellan ska ett gäng sydamerikanska bataljer avhandlas. Notera att detta är en maratonkupong som går i mål först onsdag kväll. Mot åtta gröna bockar!

Spelstopp: 21:14

Banken! – Hafnarfjördur

Akranes harvar på i botten av Besta-Deild Karla. De gulsvarta var nära att åka ur i fjol och även denna säsong kommer nog att tillbringas i den nedre regionen av tabellen. Hafnarfjördur är klasser bättre och har som vanligt en trumf på hand i listige Matthias Vilhjalmsson. Bra spiktvåa!

Knallen! – Leiknir Reykjavik

Valur ser ut att bli ordentligt övervärderade av svenska folket när nästjumbon Leiknir Reykjavik gästar Hlídarendi. Gästerna har en usel säsongsinledning i ryggen, men prestationen mot Hafnarfjördur senast var ett steg i rätt riktning. Emil Berger och company har det som krävs för att skrälla i detta derby!

1. Levadia Tallinn – Víkingur Reykjavik 2

Vi inleder på Víkingsvöllur i Reykjavik där Champions League-kvalmötet mellan Levadia Tallinn och Víkingur Reykjavik äger rum, vilket innebär hemmafördel för de sistnämnda islänningarna. “Gästerna” utpekas rättvist till oddsfavoriter i hemmaborgen och ska ses med god chans att ta sig vidare från denna semifinal som är direkt avgörande. Att “Vikingarna” därtill har fått vila en dag längre inför denna batalj kan komma att bli avgörande. De tillresta letterna var i farten så sent som i torsdags. Svenske backen Oliver Ekroth har visat fin poängform för islänningarna då 30-åringen stått för en assist och ett mål i de två senaste ligamatcherna. Har den gänglige smålänningen ånyo vaknat på rätt sida av sängen lotsar han sitt gäng till en ny framgång här. Tvåan är en bra värdespik!

2. Valur – Leiknir Reykjavik 1X2

Vi stannar kvar på Island där två möten från högstadivisionen Besta-Deild Karla väntar härnäst. Detta är ett Reykjavik-derby mellan Valur och Leiknir där hemmalaget utmålas till gigantiska favoriter. Det beror främst på att besökarna från den sydöstra delen av huvudstaden inlett ligasäsongen uselt och parkerar som nästjumbo. Ingen seger på kontot ännu för åttan från i fjol, som behöver steppa upp om det inte ska börja lukta nedflyttning. Streckprocenten ser dock ut att bli rejält vänstervriden och att lämna ettan allena kommer därför inte på tal. Emil Berger och övriga besökare är förvisso klart sämre spelare för spelare, men stod för en imponerande upphämtning mot Hafnarfjördur senast – en prestation som kan ha gett mersmak. Trots att det är ett topplag som står på andra sidan bör multisportklubben inte räknas bort. Alla tecken och skrälljobb!

3. Akranes – Hafnarfjördur 2

Akranes var ytterst nära att åka ur högstadivisionen i fjol och det ser onekligen ut att bli samma visa denna säsong. De gulsvarta har inlett svagt med blott en vinst på de nio första omgångarna. Nu väntar Hafnarfjördur som kan slå samtliga lag i serien på en bra dag. Besökarna är en väletablerad klubb på den blåsiga ön och i startelvan finns bland annat den rutinerade målsprutan Matthias Vilhjalmsson. 35-åringen har visat att gammal är äldst med sina sju mål och fyra målgivande passningar hittills. Här ska det vara stor klasskillnad, till runt 60-65 procent är tvåan en gångbar spik!

4. Aldosivi – Platense 1X2

Mot varmare breddgrader då ett sydamerikanskt nattäventyr väntar. Sejouren inleds i argentinska Liga Profesional där mötet mellan Aldosivi och Platense är först ut. Två sällskap som värderas som i princip helt jämna av oddsmarknaden. Besökarna från Florida hade det tufft i fjol men har gett sig själva en smakstart på denna säsong då det blivit sju pinnar på de tre inledande omgångarna vilket renderat i en tredjeplats. I hemmalaget är det nog inte lika muntra miner då de gröngula förlorat samtliga matcher hittills. “Hajarna” besitter dock ett högt grundkunnande och som strecken ligger just nu kan Diego Villars adepter inte uteslutas. Dessvärre för värdarnas del synade unge löftet Santiago Laquidain det röda kortet senast och sitter därmed på botbänken. Ett kännbart tapp. Målandet kan gott påbörjas från höger, men täck gärna hela brädet om resurser finns.

5. Central Córdoba – San Lorenzo 12

Central Córdoba och San Lorenzo har bägge inlett säsongen på godkänt vis, men ska det bli någon placering på den övre halvan kommer det att krävas mer av dem i fortsättningen. En trepoängare borde finnas i kikarsiktet hos båda kombattanterna, och med tanke på att det finns ett högt offensivt kunnande på båda sidorna av det gröna schackbrädet är det bäddat för målfest. Två av lagens tre inbördes möten (alla tävlingar) har slutat med fyra eller fler mål. Läge därför att skippa det överstreckade krysset då det ser ut att bli värde ute på kanterna. Värdarna har även ett ruskigt starkt mittfält med firma Soraire/Martínez som motor och får därför utgångstipset, men “gubben” (etta-tvåa) är inte fel!

6. Chapecoense – Clube de Regatas Brasil 1

En duell från Brasileiro Série B där Chapecoense och och CR Brasil gör upp om viktiga pinnar. Båda lagen snittar lite över en poäng per match och följs åt i tabellen,. Ett avancemang denna säsong är nog inte aktuellt för någon av dem, men främst värdarna har kapacitet att klättra uppåt. De grönklädda nollade topplaget Bahia på bortaplan senast, men dessvärre blev segern dyrköpt då anfallsstjärnan Pedro Perotti såg rött och drog på sig en avstängning. Erfarne måltjuven Ederson är dock en fullvärdig ersättare och kommer att bli giftig i denna hemmamatch. Gästerna har inte alls levererat på resande tass och riskerar att dra på sig en ny plump i protokollet. Ettan singlas till trevlig procent!

7. Seinajoen – FC Haka 1X2

De tusen sjöarnas land är nästa anhalt då dubbla fajter från finska Veikkausliiga tar det hela i mål. Både Seinajoen och Haka har blandat och gett under säsongsinledningen, men den senaste tiden är det de sistnämnda som visat upp starkast form. Faktum är att FCH inte förlorat någon av sina fyra senaste tävlingsmatcher (cupen inräknad). Lägg även till att gästerna från Valkeakoski bara förlorat en enda match på OmaSp Stadion genom åren. Värdet ser dock ut att lägga sig i västerled, och då målvaktskaptenen Jesse Öst och hans adepter såg fina ut mot topplaget Inter Turku senast de spelade på hemmaplan är ettan ett måste. Heltäckningsmatta rekommenderas.

8. Vaasan Palloseura – FC Honka 1X

FC Honka är som vanligt med i toppen av den finländska högstadivisionen, men gulränderna ser med det sagt ut att bli lite väl hårt betrodda av svenska folket. Runt 70 procent på tvåan är minst 20 procentenheter för högt. Värdarna Vaasan Palloseura, eller VPS som de kallas, körde över IFK Helsingfors med 5-1 senast och kan absolut samla på sig en ny trepoängare även fast det är tuffare motstånd som väntar denna gång. Inhoppande jamaicanen Steven Morrissey stod för dubbla strutar i storsegern och får troligen chansen från start här. Skillnaden mellan dessa gäng är inte alls så stor som tipparna vill få det till, så med smaskigt spelvärde på vänsterkanten är 1X rätt väg att gå – den överstreckade tvåan kastas i Bottenviken!

108 rader

1. Levadia T. – Víkingur 2

2. Valur – Leiknir 1×2

3. Akranes – Hafnarfjördur 2

4. Aldosivi – Platense 1×2

5. C.Córdoba – San Lorenzo 12

6. Chapecoense – CRB 1

7. Seinajoen – FC Haka 1×2

8. VPS – FC Honka 1x