Topptipset Tisdag 24 Maj » Analys & Tips

Topptipset idag » Onsdag 30 mars » Tips & Förslag

Analys, tips och spelförslag inför Topptipset Tisdag den 24 Maj hos Svenska Spel Sport & Casino

De stora ligorna har haft säsongsavslutning vilket gör att spelutbudet ser något annorlunda ut. Två matcher från Superettan följs av lite europeiskt kvalspel samt tre matcher från den sista gruppspelsomgången av Copa Libertadores. Vassaste spiken hittas på Stadsparksvallen där J-Södra ställs mot Skövde i ett passande läge.

Banken! – Jönköpings Södra

Skövde har stagnerat och här saknar Tobbe Linderoth sitt anfallsess Cooper Love som är avstängd. J-Södra har högre kapacitet och med fint spelvärde på ettan är det ypperligt läge att spika!

Knallen! – Kaiserslautern

I det tyska kvalet till Zweite Bundesliga ska Kaiserslautern ha alla möjligheter att “skrälla”. Dynamo har inte vunnit en enda match det här året och i det första mötet som slutade mållöst på Fritz Walter Stadion var Kaiserslautern det bättre laget.

1. Jönköpings Södra – Skövde 1

Nykomlingen Skövde fick en smakstart på Superettan, men formen har stagnerat och här saknas en viss Cooper Love (avstängd) som gjort fem av lagets 13 mål. Utan honom försvinner det en hel del spets i Tobias Linderoths offensiv. Medan Skövde har stagnerat har Jönköpings Södra börjat komma igång. 5-2-segern hemma mot Utsikten följdes upp med 2-2 borta mot Västerås. J-Södra har en på pappret slagkraftig trupp och hemma mot en nykomling ska de absolut gälla som favoriter, framförallt då gästerna saknar sitt främsta anfallsvapen. Fin etta.

2. Östersund – Örgryte X2

På Jämtkraft Arena är det jumbomöte. Östersund har varit ett sjunkande skepp under flera års tid och det kommer knappast som någon överraskning att Falkarna går en tuff säsong till mötes. Att Örgryte gått kräftgång är betydligt mer oväntat med tanke på den spets som finns i truppen. ÖIS har släppt in en hel drös med psykologiskt tunga mål men rent spelmässigt har inte göteborgarna sett så usla ut som poängskörden gör gällande. Även fast gästerna troligtvis får klara sig utan Bärkroth (skadad) alltjämt håller jag ÖIS som knappa favoriter. Detta streckas från höger.

3. Dynamo Dresden – Kaiserslautern X2

Oviss retur från kvalet till Zweite Bundesliga. Det första mötet som spelades på ett spikat Fritz Walter Stadion slutade mållöst. Dynamo kommer från Zweite och borde normalt sett hållas som det bättre laget. Men de gulsvarta har ett hemskt halvår bakom sig och faktum är att Dynamo inte vunnit en tävlingsmatch sedan mitten av december. Felix Götze och hans Kaiserslautern har mer vind i seglen och det var de rödklädda som skapade klart flest målchanser i det första mötet. Ovisst. Ettan lockar minst till rådande procent – X2 således.

4. Excelsior – Den Haag 1

Vinnaren i dubbelmötet mellan Excelsior och Den Haag kommer att ta klivet upp till Eredivisie. I Rotterdam får Excelsior bära favoritskapet. I semifinalen slog värdlaget ut Eredivisie-gänget Heracles med sammanlagt 6-1! Föga förvånande gjorde Thijs Dallinga mål i både hemma- och bortamötet. Han vann skytteligan i Eerste Divisie med sina 32 pytsar. Den Haag imponerade inte alls lika mycket i semin mot FC Eindhoven där de verkligen hade marginalerna på sin sida. Så länge inte ettan överstiger 50 prollar är Dallingas Excelsior en potentiell spik.

5. Halifax – Chesterfield 1X2

I National League, Englands femtedivision, är det kvartsfinal på tapeten. Notera att detta spelas som ett enkelmöte. Halifax slutade tio poäng före Chesterfield i tabellen och får således fördel av hemmaplan här. The Shaymen, som hemmalaget kallas, ska hållas som det bättre laget i grunden. Här riskerar dock ett par nyckelspelare att saknas. Mittfältaren Kieran Green missade matchen senast mot Stockford på grund av en skada då det blev förlust. Rutinerade Martin Woods, som har ett förflutet i Premier League, linkade dessutom av banan med en skada. Med ett par avbräck hos Halifax känns det här vidöppet. Alla tecken ritas ner från start.

6. Club Nacional – Red Bull Bragantino 2

I Copa Libertadores sitter Club Nacional i en prekär sits. Den uruguayanska storklubben har torskat de två senaste matcherna och är nu tabelljumbo med fyra poäng. Det är dock bara en pinne upp till tvåan Red Bull Bragantino. Gästerna från Brasilien har fler strängar på sin lyra och Bragantino vann hemmamötet mot Nacional på ett bekvämt sätt med 2-0. I den matchen noterades inte uruguayanerna för ett enda skott på mål. Att Nacional förr eller senare måste framåt och blotta sig ska de dopade brasilianska tjurarna kunna utnyttja. Vettig tvåa.

7. Vélez Sarsfield – Estudiantes 1X2

I Buenos Aires är det derby. Storklubben Estudiantes har varit en klass för sig i Grupp C och gästerna har redan säkrat gruppsegern. Även fast coach Ricardo Zielinski mycket väl kan snurra på ett par positioner i den här tillställningen är ändå en skaplig insats att räkna med i det här derbyt. Vélez Sarsfield har under det senaste året varit ett mittenlag i den argentinska ligan och i Copa Libertadores har det bara blivit en seger. Även fast all motivation finns hos hemmalaget utesluter jag ingenting till rådande procent. Detta helgarderas.

8. Universidad Católica – Talleres de Córdoba 1X2

Flamengo har slaktat så gott som allt i Grupp H och där bakom har Talleres de Córdoba redan säkrat andraplatsen. Gästerna från Argentina har således inget att spela för i den sista omgången. Universidad Católica ser i sin tur ut att landa tredjeplatsen som leder till Copa Sudamericana, så länge inte det blir förlust här samtidigt som jumbon Sporting Cristal besegrar Flamengo. Talleres ska hållas som det bättre laget men på chilensk mark känns detta öppet, framförallt då Católica har mer att spela för. Gardera.

108 rader

1. Jönköping – Skövde 1

2. Östersund – Örgryte x2

3. Dyn.Dresden – Kaisersl. x2

4. Excelsior – Den Haag 1

5. Halifax – Chesterfield 1×2

6. Cl.Nacional – Bragantino 2

7. Vélez Sarsfield – Estudiantes 1×2

8. Uni.Católica – Talleres 1×2