Topptipset Tisdag 3 Maj » Analys & Tips

Topptipset idag » Onsdag 30 mars » Tips & Förslag

Analys, tips och spelförslag inför Topptipset Tisdag den 3 Maj hos Svenska Spel Sport & Casino

Det är en salig mix av matcher på kvällens Topptips. Det är sannerligen inte varje dag lag som Montrose och Airdrieonians sällskapar med Liverpool. The Reds var helt överlägsna i den första CL-semin mot Villarreal och allt talar för att Klopps maskin kommer att avancera till final. Dock ser britterna ut att streckas lite väl hårt på El Madrigal. Jag har gått igenom bongen grundligt och plockat ut tre spännande spikar till låg procent. Vamos!

Banken! – The Strongest

En fysisk prövning väntar för CA Paranaense som inlett säsongen svajigt. Bolivias starkaste lag uppe i La Paz är sannerligen ingen enkel bortamatch. Precis som landslaget är The Strongest vansinnigt starka uppe i bergen. Bra etta.

Knallen! – Östersund

Upp mot 75 procent på ett lag i Sveriges mest ovissa serie känns överdrivet, oavsett vilka lag som står på banan. Östersund har bara torskat en match så här långt och till rådande procent räknar jag inte bort Falkarna på Örjans Vall.

1. Villarreal – Liverpool 1X2

Det var föga förvånande spel mot ett mål förra veckan på Anfield. Liverpool vann bekvämt med 2-0 och ingenting talar väl egentligen för att uppstickaren Villarreal ska vända på detta. Dock tror jag den enskilda matchen blir jämnare än vad strecken pekar på. Matcherna duggar som bekant oerhört tätt för Pool och med tanke på utgångsläget blir jag inte förvånad ifall Klopps gubbar står för en lite blekare insats här – som i returen mot Benfica i kvartsfinalen som slutade 3-3 på Anfield. Att spanjackerna inte torskat på El Madrigal sedan november ska även nämnas. Summa summarum rekommenderar jag garderingar tidigt.

2. Halmstad – Östersund 1X2

Två lag som trillade ur Allsvenskan den gångna säsongen ska nu mäta svärd på Örjans Vall i Superettan. Topptippade Halmstad har inte helt oväntat sett bäst ut av dessa parter så här långt. Med det sagt har inte inledningen varit övertygande från HBK som torskade hemmapremiären mot Norrby. Magnus Powell och hans Östersund har inlett skakigare men 1-0-segern i den förra omgången mot Dalkurd bör ha gett lite luft under vingarna. På den tunga mattan i Halland ska kungarna från Tylösand hållas som favoriter, men runt 75 procent på ettan är helt klart överdrivet. Jag garderar upp detta och jobbar kupongrens.

3. Bournemouth – Nottingham 1X

I den näst sista omgången av Championship kan Bournemouth säkra en plats till Premier League. Tre poäng är det ner till Nottingham Forest, således räcker det med tre poäng här för de rödsvarta. Gästande Forest är ett av de lagen som gått bäst de senaste månaderna men på Vitality Stadium får ändå gästerna agera underdogs. Bournemouth har presterat på en stabil nivå hela säsongen och har bara kammat noll i en av de tolv senaste matcherna. 1X borde vi sitta lugnt med.

4. Partick Thistle – Inverness 1X2

I kvalet till skotska Premiership ställs Partick Thistle mot Inverness, fyran mot trean i Championship. Ian McCalls Thistle är faktiskt nykomlingar i League One så att The Jags slutade på fjärde plats i serien får ses som en liten överraskning. Inverness avslutade grundserien lovande och ser snäppet starkare ut än värdlaget. Men i Thistles hemmaborg känns detta vidöppet, framförallt med tanke på att det är ett dubbelmöte. Detta ska bara helgarderas.

5. Montrose – Airdrieonians 1X

På Links Park ska det kvalas upp till Championship. Airdrieonians avslutade grundserien klart bäst av dessa parter, till stor del tack vare Giffnock-sonen Calum Gallagher som öst in mål. Med det sagt lär The Diamonds, som gästerna kallas, vara nöjda med en pinne på Links Park. Blåvita Montrose har bara torskat en hemmamatch sedan september i hemmaborgen. Airdrieonians har besökt den här arenan vid två tillfällen tidigare under säsongen utan att lyckas vinna. 1X föreslås.

6. Deportivo Táchira – Emelec 2

Natten till onsdagen rullar Copa Libertadores. Deportivo Táchira från Venezuela står på fyra poäng efter två omgångar av gruppspelet, mot alla odds. I bortamötet mot Emelec, som slutade 1-1, prisades Táchira runt 10,00 gånger pengarna vilket säger det mesta. Den venezuelanska ligan håller medioker nivå och faktum är att Deportivo inte ligger bättre än på sjätte plats i ligaspelet. Emelec från Ecuador är i grunden ett klart starkare lag som så sent som 2019 besegrade brasilianska bjässar som Cruzeiro och Flamengo i Libertadores. Med fint spelvärde på gästerna är tvåan en gångbar chansspik.

7. The Strongest – CA Paranaense 1

The Strongest är långt ifrån turneringens starkaste kort. För dagen är dock de så kallade Tigrarna Bolivias starkaste kort. Los Tigres toppar den inhemska ligan och föga förvånande är The Strongest obesegrade på hemmaplan i Libertadores. Precis som landslaget är Tigrarna oerhört starka hemma i La Paz, till stor del på grund av den höga höjden (3600 meters höjd). Spelare för spelare är CA Paranaense ett skickligare lag, men brassarna har inlett både Série A och kontinentalspelet svagt. Uppe i de bolivianska bergen förutsätter jag att besökarna får det jobbigt. Ettan är en vettig spik.

8. Caracas – Club Libertad 2

Caracas är ett mediokert gäng från Venezuela som är segerlösa efter tre omgångar av gruppspelet. Värdlaget har varit tydliga underdogs i samtliga matcher och även här slår de från underläge. Club Libertad toppar både gruppen och den paraguayanska ligan. De vitsvarta från Asunción har varit stabila bakåt och framåt finns det gott om spets. Den tidigare Benfica och Spartak Moskva-mittfältaren Lorenzo Melgarejo har visat klass med både mål och assist under gruppspelet. Den troliga tvåan är ett spikbud.

108 rader

1. Villarreal – Liverpool 1×2

2. Halmstad – Östersund 1×2

3. Bournemouth – Nottingham 1x

4. Partick Thistle – Inverness 1×2

5. Montrose – Airdrieonians 1x

6. Deportivo Táchira – Emelec 2

7. The Strongest – Paranaense 1

8. Caracas – Club Libertad 2