Topptipset Tisdag 31 Maj » Analys & Tips

Topptipset idag » Onsdag 30 mars » Tips & Förslag

Analys, tips och spelförslag inför Topptipset Tisdag den 31 Maj hos Svenska Spel Sport & Casino

Topptipset inleds med ett par blågula kamper från Division 1 & 2. Vi ska bland annat bekanta oss med älgarna från Härnösand. Därefter väntar sydamerikansk boll under natten och på onsdag går kupongen i mål med det minst sagt speciella playoff-mötet mellan Skottland och Ukraina. Mot 8 rätt!

💰 Banken! – Umeå FC

Det råder klassblandning mellan Umeå-lagen i Division 1. Team TG har torskat de nio inledande matcherna och står på 3:27 i målskillnad vilket säger det mesta. Stabil tvåa.

💣 Knallen! – Ponte Preta

Sport Recife har tydliga problem med målskyttet och här ställs de mot Ponte Preta som hållit nollan i över hälften av deras matcher. Med fint spelvärde på underdogen är X2 av högsta prio.

1. Team TG – Umeå FC 2

Derby från Umeå i Norrettan. Med tanke på att lagen delar arena är det inte tal om någon hemmaplansfördel. Team Thorengruppen ser inte ut att hålla måttet i den här serien. Efter nio omgångar står TG på noll poäng och 3:27 i målskillnad. I den förra omgången blev det torsk mot Vasalund med 0-1, detta trots att TG spelade elva mot tio under hela den andra halvleken. Umeå FC har snott ett helt koppel av spelare från Thorengruppen de senaste åren och det råder ingen som helst tvekan om vilket lag som är bäst i stan. Trots förmodad överstreckning och halvdan form hos UFC känns tvåan som en given spik i derbyt.

2. Västra Frölunda – BK Astrio 12

Spännande möte från Division 2 Västra Götaland. Västra Frölunda och BK Astrio är två lag som öppnat säsongen lovande. Gästerna från Halmstad har varit ruskigt starka framåt och är det laget som gjort flest mål i serien. 18-åringen Remo Gotfredsen Grgic står redan på åtta gjorda mål efter nio omgångar. Offensiva kvalitéer finns det också hos Västra Frölunda som blev det första laget att plocka poäng av Eskilsminne (2-2) i den förra omgången. I en förmodad målrik tillställning borde “gaffeln” (etta-tvåa) räcka.

3. IF Älgarna – IFK Östersund 2

I Division 2 Norrland ställs IFK Östersund mot IF Älgarna i ett passande läge. Den kylslagna våren uppe i Härnösand har medfört att gräset på Ängevallen inte hållit måttet, därför spelas den här matchen på Högslättens konstgräs. Älgarna har som nykomlingar inlett något över förväntan, men här bör det bli svårt. Att både målvakten Jesper Wiklund och Fredrik Wiking är avstängda är tydliga avbräck. IFK Östersund är ett väletablerat Div 2-lag som visat klass i ett par matcher under våren. Om inte tvåan överstiger 55 procent är IFK en gångbar spik.

4. Bragantino – Goiás 1

I Copa do Brasil spelas en returmatch från den tredje omgången. Red Bull Bragantino vann bortamötet för lite drygt en månad sedan med 2-1, således är det klar fördel för energidryckslaget inför returen. Trots att Bragantino haft det tufft under de senaste veckorna i Série A och Copa Libertadores ska det ändå väldigt mycket till för att mediokra Goiás ska vända på detta. Gästerna från Goiânia är nykomlingar i Série A och förväntas slåss i de nedre regionerna av det brasilianska finrummet. Så länge Bragantino håller sig under 60 procent spikar jag ettan.

5. Sport Recife – Ponte Preta 1X2

Sport Recife trillade ur finrummet i fjol och har nu tagit ny fart i Série B. De så kallade lejonen har inlett fullt godkänt, men inte mycket mer. SR har blivit nollade i de två senaste matcherna och det råder ingen tvekan om att målskyttet varit ett problem så här långt. Trots att Recife står på 15 pinnar efter nio omgångar har det bara blivit sex mål framåt. Ponte Preta har också haft bekymmer med målfabrikationen, men försvaret har varit ramstarkt – besökarna från Campinas har hållit nollan fem av nio matcher. Att det här tickar 0-0 hela vägen upp till 90 är absolut ingen vild gissning. Med finfint spelvärde på underdogen måste X2 prioriteras.

6. Bucaramanga – Atlético Junior 1X2

I den colombianska ligan har “fortsättningsgruppen” i Aperturan precis inletts. Bucaramanga förlorade som väntat borta mot storklubben Millionaires i den första omgången med 0-1. I den andra omgången ska Leoparderna ses med klart bättre poängchans. Atlético Junior slutade bara tre poäng före Bucaramanga i Aperturan. De polkagrisfärgade från Barranquilla har varit ojämna under säsongen och här finns det viss risk för slitna ben. Natten till lördagen var Atlético ute och vevade i Copa Libertadores, då blev det torsk med 0-4 hemma mot Unión de Santa Fe. Favorittvåan bör garderas.

7. Atlético Nacional – Millonarios 1X

Tungviktsmöte från Medellín mellan Colombias två mest framgångsrika klubbar. Detta är inte den starkaste upplagan av Atlético Nacional, som vann Copa Libertadores så sent som 2016. Dock är de grönvita enormt starka på hemmaplan där de endast torskat en match det här året. Millonarios vann Aperturan och får gälla som favoriter i den här fortsättningsgruppen. Borta mot Atlético Nacional lär de dock vara nöjda ifall de tar poäng. Till rådande procent lockar tvåan föga. 1X.

8. Skottland – Ukraina 1X2

Playoff-mötet på Hampden Park kommer såklart att bli väldigt speciellt. Hur Ukraina tar sig an den här uppgiften är omöjligt att förutspå. Så länge Oleksandr Petrakovs mannar fixar detta rent mentalt finns alla möjligheter att utmana Skottland. Britterna är alltid starka på nationalarenan, men ser vi till nationernas trupper så ser Ukraina minst lika starka ut. Både Ryan Fraser och Kieran Tierney saknas i matchtruppen på grund av skador. Det här känns vidöppet. Alla tecken ritas ner från start.

108 rader

1. Team TG – Umeå FC 2

2. Västra Frölunda – Astrio 12

3. IF Älgarna – IFK Östersund 2

4. Bragantino – Goiás 1

5. Sport Recife – Ponte Preta 1×2

6. Bucaramanga – Atl.Junior 1×2

7. Atl.Nacional – Millonarios 1x

8. Skottland – Ukraina 1×2