Topptipset Tisdag 7 Juni » Analys & Tips

Topptipset idag » Onsdag 30 mars » Tips & Förslag

Analys, tips och spelförslag inför Topptipset Tisdag den 7 Juni hos Svenska Spel Sport & Casino

Tisdagens bong är en härlig mix av matcher som utspelar sig på fyra olika kontinenter. Bara det är något slags rekord. Högst smäller såklart Nations League-mötet i München där tyskarna hålls i handen. Mina bästa drag finner ni som brukligt här nedan. God lycka!

💰 Banken! – Senegal

Klasskillnaden mellan Rwanda och Sadio Manés Senegal är astronomisk. Som oddsen antyder är tvåan ren och skär bankränta i Diamniadio (Senegal).

💣 Knallen! – Förenade Arabemiraten

Arabemiraten har bland annat besegrat Sydkorea i VM-kvalet och alla medel finns definitivt för att mäta sig med ett för dagen halvdant Australien i Qatar. Skrällbud i Al Rayyan!

1. Förenade Arabemiraten – Australien 1X2

Förenade Arabemiraten och Australien gör upp i en obskyr kvalsemi i Qatar. Vinnaren ställs mot Peru i en “final” där segraren belönas med en plats till VM. Arabemiraten har inte kvalificerat sig till ett VM-slutspel sedan 1990 och här slår grabbarna från Mellanöstern helt klart från underläge. UEA gjorde dock flera fina insatser i VM-kvalgrupperna där de bland annat besegrade Sydkorea. Australien är givetvis en klart större fotbollsnation, dock är inte detta den direkt starkaste upplagan av Socceroos. Då Australien streckas upp mot 60 prollar på neutral matta välkomnas garderingar från start.

2. Tyskland – England 1

Tyskland fick en fin start i Nations League då Die Mannschaft grejade poäng borta mot Italien, med mersmak dessutom. Sedan Hansi Flick tog över rodret är tyskarna obesegrade och hemma på Allianz Arena i München förutsätter jag att England får problem. Britterna känns som brukligt överskattade. The Three Lions har ett par lyckade år bakom sig men torsken förra veckan mot Ungern var direkt pinsam. Tyskland känns helt klart som ett starkare lag och så länge inte ettan tickar över 50-strecket är Flicks mannar en gångbar spik i min bok.

3. Italien – Ungern 1X2

Europamästarna har åkt på en kraftig baksmälla sedan framgångarna förra sommaren. Att Italien missade VM i Qatar var en enorm missräkning. Coach Mancini har snurrat på en hel del positioner den här samlingen och det är inte alls omöjligt att vi får se ett relativt “b-betonat” Gli Azzurri under tisdagskvällen. Vid normala fall ska inte Ungern ha en suck mot Italien på stöveln, men då spelare som bland annat Verratti, Insigne och Chiesa saknas känns inte hemmasegern helt given i Cesena. Ettan garderas tidigt. 

4. Bosnien – Rumänien 1

Rumänien åkte på däng i Montenegro i den första omgången med 0-2. Rumänerna stod för en svag prestation och hade extremt svårt att skapa målchanser i Podgorica. Nu väntar en på pappret tuffare opponent från Balkanhalvön. I Bosnien finns väletablerade spelare som Kolasinac, Krunic, Pjanic och Dzeko. Även fast värdnationen fått ut väldigt lite av den “gyllene generationen” får ändå Bosnien gälla som tämligen klara favoriter i Zenica. Ettan går först.

5. Färöarna – Luxemburg X2

Luxemburg är sannerligen inte någon blåbärsnation längre, det har Sébastien Thill och gänget visat gång på gång de senaste åren. Gästerna gjorde ett helt okej VM-kval förra året då de exempelvis grejade tre pinnar borta mot Irland. Det blev även en seger i den första omgången av Nations League, 2-0 borta mot Litauen där Huddersfield-anfallaren Daniel Sinani gjorde båda målen. Färöarna är inte på samma nivå. Trots att Håkan Ericssons mannar brukar vara svårspelade ute på de blåsiga öarna känns det givet att strecka detta från höger.

6. Litauen – Turkiet X2

Det turkiska landslaget har varit extremt ojämna det senaste året. Turkarna trillade ur B-divisionen 2020 och skämde rent ut sagt ut sig i förra sommarens EM. Insatserna i VM-kvalet förra året gav även en hel del att önska då Turkiet tappade poäng hemma mot Lettland och torskade med hela 1-6 borta mot Nederländerna. Litauen är såklart en nation som Turkiet vid normala fall ska köra över, och de kan de mycket väl också göra. Men att gästerna streckas upp mot 80 prollar i Vilnius är i överkant. Den hårt ansatta tvåan är inte alls dum att gardera.

7. Rwanda – Senegal 2

I kvalet till Afrikanska Mästerskapen väntar omöjligt motstånd för lilla Rwanda, på senegalesisk mark dessutom. Senegal är lite av Afrikas Brasilien. Lejonen av Teranga vann mästerskapen tidigare i år och har ett oerhört stjärnspäckat landslag. Spelare som Gueye, Koulibaly och Sadio Mané är gubbar som Rwanda bara kan drömma om. Mer eller mindre hela Rwandas trupp består av spelare från den inhemska ligan som håller amatörmässig nivå. Tvåan är ren och skär bankränta.

8. Cuiabá – Corinthians 1X2

Lite brasiliansk samba från Série A avslutar kupongen. Storklubben Corinthians, även känt som folkets lag, toppar något förvånande tabellen efter nio omgångar på raden 5-3-1. Så gott som samtliga matcher har dock varit jämna och i Cuiabá ska inte gästerna från Sao Paulo ses som någon storfavorit. Framförallt inte då flera stora stjärnor dras med skador, såsom Willian, Paulinho och Fagner – tre herrar med landslagsrutin. Det finns inga lätta bortamatcher i Sydamerika och till rådande procent är det en no-brainer att gardera favoriten tidigt, trots Cuiabás svaga inledning. Alla tecken rekommenderas.

108 rader

1. UAE – Australien 1×2

2. Tyskland – England 1

3. Italien – Ungern 1×2

4. Bosnien – Rumänien 1

5. Färöarna – Luxemburg x2

6. Litauen – Turkiet x2

7. Rwanda – Senegal 2

8. Cuiabá – Corinthians 1×2