Topptipset Torsdag 16 Juni » Analys & Tips

Topptipset idag » Onsdag 30 mars » Tips & Förslag

Analys, tips och spelförslag inför Topptipset Torsdag den 16 Juni hos Svenska Spel Sport & Casino

Återigen är det den sydamerikanska bollen som står i fokus. Brasilianska Série A och Série B samt argentinska Liga Profesional fyller upp torsdagens Topptips. Detta är tre ligor som lejonparten av alla tippare inte har järnkoll på, således går det att hitta en hel del goa drag på raden. Mina tankar hittar ni här nedan. Vamos!

💰 Banken! – Palmeiras

Mästarna från Copa Libertadores har öppnat ligasäsongen strålande och ingenting talar för att Palmeiras ska slarva bort på poäng mot ett halvdant Atlético GO. Således känns de grönvita som en vettig favorit att luta sig mot på den här svåra raden.

💣 Knallen! – Vélez Sarsfield

Vélez var ett topplag i fjol och besitter en av Argentinas starkaste trupper. Trots en krampaktig inledning på ligaspelet har de alla chanser att få med sig tre poäng i derbyt mot Racing Club. Tvåan rensar fint i Buenos Aires.

1. Botafogo – São Paulo 1X

Storklubben Botafogo har ett par jobbiga år bakom sig och comebacken till Série A har inte varit lätt. De vitsvarta står på fyra raka förluster och återfinns under nedflyttningsstrecket efter elva omgångar. Med det sagt ska Botafogo ha klart större poängchans här än vad strecken gör gällande. São Paulo kommer nämligen till spel med en sargad trupp. En handfull spelare har skadeproblem, däribland tian Nikão. Dessutom har ett par gubbar varit iväg på landslagsuppdrag de senaste veckorna. Därmed köper jag inte att São Paulo målas upp som klara favoriter i Rio. Den värdemässigt fina ettan inleder.

2. Palmeiras – Atlético Goianiense 1

Det går absolut att argumentera för att Palmeiras är hela Sydamerikas bästa lag, precis som i fjol då de brasilianska mesta mästarna vann Copa Libertadores. São Paulo-laget förlorade ligapremiären i början av april, men sedan dess är Palmeiras obesegrade. Att ett halvdant Atlético Goianiense ska ta poäng på Allianz Parque är väldigt långsökt. Gästerna från Goiânia kommer förvisso till spel i gott slag men på den här arenan fick de stryk med hela 0-4 i fjol. Trots att ettan streckas stenhårt känns Palmeiras som en vettig spik att ta, framförallt med tanke på att de övriga sju matcherna på kupongen ser väldigt öppna ut.

3. Avaí – Fortaleza 2

Fortaleza har haft svårt att kombinera ligaspelet med Copa Libertadores. Fjolårets succégäng har avancerat från gruppen i Libertadores men i Série A är Ceará-klubben tabelljumbo. Formen är dock gryende och i den här bortamatchen ska Fortaleza ses som tämligen klara favoriter. Avaí är på pappret en svag nykomling som till synes alltid spelar på gränsen, något som leder till en hel del ostskivor och utvisningar. Här saknas mittfältarna Eduardo & Bruno Silva samt försvaren Raniele på grund av avstängningar. Ett i grunden slagkraftigare och mer ordinarie Fortaleza får därför förtroendet till relativt låg procent. Tvåa.

4. Vila Nova – Operário 1X2

Nere i den brasilianska tvåan går Vila Nova kräftgång. De så kallade Tigrarna från Goiânia är tajta bakåt men har förtvivlat svårt att göra mål. Efter tolv omgångar har det bara blivit åtta fullträffar och en seger vilket gör El Tigre till tabelljumbo. Dock ska det sägas att Vila Nova plockat poäng i fem av sex hemmamatcher. Operário opererar på den övre halvan av tabellen, trots att de endast vunnit en av sex bortamatcher. Hemmaplansfördelen väger alltid tungt nere i Série B, således känns detta vidöppet. Alla tecken från start.

5. Rosario Central – Godoy Cruz X2

I Argentina tillhör plantskolan Rosario Central det nedre skiktet av finrummet. I staden Rosario har mängder av världsklasspelare växt upp, bland annat Messi, men årets upplaga ser svag ut. La Academia slutade sist i Copa de la Liga Profesional i våras och efter två omgångar av ligaspelet står Rosario fortsatt på noll gjorda mål. Godoy Cruz, även känt som Vinproducenterna, är ett lag med högre potential som stod för en fin insats senast mot Racing Club (2-0) där nyförvärvet Salomón Rodríguez gjorde båda målen. Här lutar jag något mer åt höger. X2.

6. Argentinos Juniors – Independiente 1

I Buenos Aires är det derby. Argentinos Juniors gjorde det riktigt bra under våren i Copa de la Liga Profesional – endast fyra lag tog fler poäng än Maradonas moderklubb. I ligapremiären mot Aldosivi blev det seger med 2-1 hemma på Estadio Diego Armando Maradona. Independiente har inte alls gått lika bra under våren och på bortagräs är det sällan Los Diablos Rojos övertygar. Blott en av sju bortamatcher gick Independiente segrande från i Copa de la Liga Profesional. Ettan lämnas därför allena i huvudstadsderbyt.

7. Platense – Gimnasia La Plata 1X2

Nästa derby från regionen Buenos Aires går av stapeln på Estadio Ciudad de Vicente López. David Trezeguets gamla Platense har överraskande nog inlett ligaspelet med två raka segrar. Vinsten senast borta mot Vélez Sarsfield (1-0) var en stor skräll där Platense stundtals var utspelade. Trots hemmaplansfördel slår de ändå från underläge här. Gimnasia La Plata har också inlett lovande och har på pappret ett starkare lag att tillgå. När lagen möttes tidigare i våras vann Gimnasia med hela 3-0 på den här arenan, dock var det ett resultat som var i överkant. Tvåan inleder, detta garderas sedan efter storleken på lädret.

8. Racing Club – Vélez Sarsfield 1X2

Kupongens tredje derby från Buenos Aires utspelar sig på Estadio Presidente Perón. Anrika Racing Club gick obesegrade från grundspelet i Copa de la Liga Profesional. Det blev däremot torsk mot Boca Juniors i semifinalen. Det blev även förlust i den andra omgången av ligaspelet borta mot Godoy Cruz med 0-2 där utvisningen på Tomás Chancalay i den första halvleken blev kostsam. Anfallaren är nu avstängd. Vélez Sarsfield har haft en del oflyt i de två inledande matcherna men insatserna har varit lovande. I det här derbyt ska Lucas Pratto & Co kunna stå upp bättre än vad procenten visar. Garderingar välkomnas från start.

108 rader

1. Botafogo – São Paulo 1x

2. Palmeiras – Goianiense 1

3. Avaí – Fortaleza 2

4. Vila Nova – Operário 1×2

5. Rosario – Godoy Cruz x2

6. Arg. Juniors – Independiente 1

7. Platense – Gimnasia La Plata 1×2

8. Racing Club – Vélez Sarsfield 1×2