Topptipset Torsdag 21 April » Analys & Tips

Topptipset idag » Onsdag 30 mars » Tips & Förslag

Analys, tips och spelförslag inför Topptipset Torsdag den 21 April hos Svenska Spel Sport & Casino

Torsdagens Topptips ser ruskigt spännande ut, ur alla aspekter. Det finns två tydliga favoriter på bongen, Malmö FF och Bajen, och båda dessa överstreckas kraftigt. Således är det inte helt lätt att gräva fram spikar. Med hög utdelningspotential samt 250 000 kronor extra i prispotten är detta inget man vill missa. Här nedan får ni en stadig analys som lite extra kött på benen. God lycka!

💰 Banken! – Elfsborg

Elfsborg har skapat gott om målchanser i samtliga matcher och mot nollpoängaren Helsingborg ska Jimmy Thelins gulsvarta armé ses som hyfsat klara favoriter. På en svår rad känns tvåan på Olympia sund att singla till rådande procent.

💣 Knallen! – Värnamo

Det finns såklart en gräns för hur högt en favorit kan streckas. Malmö har passerat denna med god marginal. Spelet har inte övertygat under inledningen och med kraftigt högervridna procent känns det givet att gå för skrällen i Värnamo.

1. Värnamo – Malmö FF 1X2

Guldfavoriten Malmö FF har haft maximal utdelning inledningsvis. MFF fick hjälp av domaren i premiären mot Kalmar, stora problem uppstod mot Elfsborg i den andra omgången och resultatet i helgens 3-0-seger mot AIK speglade inte riktigt matchbilden. Mot Gnaget torskade MFF expected goals med 1,59 – 2,59. Detta betyder såklart inte att malmöiterna har inlett dåligt, men att “Di blåe” ser ut att streckas upp mot 80 procent i en bortamatch är överdrivet. IFK Värnamo må vara ett av seriens svagaste kort, men hemma på Finnvedsvallen räknar jag inte bort Jonas Therns gubbar till på tok för låg procent. Alla tecken och skrälljobb!

2. Helsingborg – Elfsborg 2

Helsingborg är ett av fyra lag som står på noll poäng. Skåningarna har inte alls fått igång skyttekungen Anthony van den Hurk och efter tre omgångar är HIF det laget som skapat minst kvalificerade målchanser. Med det sagt är inte HIF på Olympia någon enkel bortamatch, men här ser jag ändå boråsarna som relativt tydliga favoriter. Elfsborg kommer troligtvis att tillhöra toppen av Allsvenskan precis som i fjol. Rent spelmässigt har gästerna inlett lovande och i 4-1-segern senast mot Värnamo fick de gulsvarta lite retroaktiv utdelning. På en svår kupong är Elfsborg helt klart ett spikalternativ.

3. Degerfors – Hammarby 1X2

En annan nollpoängare är Degerfors som släppt till vansinnigt mycket chanser så här långt. Men nu väntar hemmapremiär på Stora Valla där Degen var väldigt starka under fjolåret. Mattan är troligtvis i risigt skick vilket borde öka värmlänningarnas chanser något då ett spelande Hammarby gästar. Det svänger verkligen om Martí Cifuentes Bajen. Bröderna från Söder har full pott efter tre omgångar och mår som klubb väldigt bra för stunden. Med det sagt går det givetvis inte att spika stockholmarna oavsett procent. Nu när favoriten överstreckas grovt på den torftiga mattan i Värmland är jag snabb med att gardera upp detta i jakten på kupongrens.

4. Real Sociedad – Barcelona 2

I Spanien är smekmånaden över för Xavi. Barcelona följde upp uttåget i Europa League med att torska hemma mot lilla Cádiz. Till råga på allt har Gerard Piqué anklagats för korruption. Katalanerna ska dock inte sågas alltför mycket. Sedan årsskiftet har trots allt Barca raden 10-2-1 i ligaspelet. Real Sociedad är aldrig lätta att bryta ner på Anoeta där det knappt görs mål denna säsong. La Real är pålitliga bakåt men offensiven ser ruskigt trubbig åt då Alexander Isak är iskall och bästa målskytten Mikel Oyarzabal är skadad. Barca ska hållas högre och får också fullt förtroende av mig så länge inte tvåan överstiger 50 procent.

5. Levante – Sevilla 12

Hösten var becksvart för Levante som låg tvärsist i serien vid årsskiftet. Men sedan dess har de så kallade “Grodorna” fått fart på grejerna och hoppet om förnyat kontrakt lever fortsatt. När sex omgångar återstår har Valencia-klubben sex pinnar upp till säker mark. Sett till de tio senaste omgångarna har Levante raden 4-2-4. Topplaget Sevilla är inne i en sämre period och kommer närmast från en svidande förlust mot Real Madrid. På Ramón Sánchez Pizjuán är andalusierna alltid att räkna med men faktum är att Sevilla inte vunnit en bortamatch i La Liga sedan den tredje januari. Då inget av lagen gynnas av ett oavgjort resultat känns “gaffeln” (etta-tvåa) som det självklara valet.

6. Espanyol – Rayo Vallecano 1

Rayo Vallecano reser till Barcelona i allt annat än bra slag. Gästerna från Madrid torskade borta mot Alavés i den förra omgången och Rayo står på nu på 13(!) raka ligamatcher utan seger. I Vallecas brukar de komma upp i bra prestationer men bortaspelet har varit undermåligt hela säsongen. På resande tass har Rayo raden 1-3-11 vilket talar sitt tydliga språk. Här saknas viktige Ivan Balliu som är avstängd, frågetecken sätts även kring Radamel Falcao som dras med en skada. Därmed bör ett både skadefritt och och hemmastarkt Espanyol ses med god chans. På hemmaplan har katalanerna vunnit de tre senaste matcherna. Trots förmodad hög procent väljer jag att dra en rövare och spika ettan.

7. Cádiz – Athletic Bilbao 1X2

Sedan Sergio González tog över Cádiz i januari har de gulklädda börjat hitta rätt och nu är det sex poängs marginal ner till giljotinen. Vinsten mot Barcelona på Camp Nou i måndags var såklart en enorm framgång. Här väntar en helt annan typ av match mot ett lurigt Athletic Club som likt Cádiz är ett lag som gillar att ligga på rulle och kontra. Baskerna är ett sammansvetsat gäng som sällan är lätta att forcera. Bilbao har endast torskat fyra bortamatcher i ligaspelet och i Andalusien håller jag gästerna som knappa favoriter. Tvåan bör dock garderas, helst med samtliga tecken.

8. Burnley – Southampton 12

I Premier League är läget prekärt för Burnley som nyligen sparkat Sean Dyche från tränarposten. Trots en match mer spelad än Everton är det tre poäng upp till säker mark (inför onsdagens matcher). Således kommer det att krävas en uppryckning för att Burnley ska lyckas hålla sig kvar i finrummet. The Clarets har fortsatt en förmåga att komma upp i skapliga prestationer hemma på Turf Moor och här räknar jag inte bort Wout Weghorst & Co. Southampton har varit inne i en formsvacka de senaste veckorna. Visserligen lyckades Soton besegra Arsenal på påskafton men det var ett rejält rån. På resande tass har The Saints överlag haft det jobbigt och detta känns vidöppet. Inget lag lär jubla över ett oavgjort resultat, krysset lockar således minst. Etta-tvåa i utgång.

108 rader

1. Värnamo – Malmö FF 1×2

2. Helsingborg – Elfsborg 2

3. Degerfors – Hammarby 1×2

4. Sociedad – Barcelona 2

5. Levante – Sevilla 12

6. Espanyol – Vallecano 1

7. Cádiz – Athletic Bilbao 1×2

8. Burnley – Southampton 12