Topptipset Torsdag 26 Maj » Analys & Tips

Topptipset idag » Onsdag 30 mars » Tips & Förslag

Analys, tips och spelförslag inför Topptipset Torsdag den 26 Maj hos Svenska Spel Sport & Casino

Kristi himmelsfärd firas med en hel del cupfinaler. Bland annat ska Svenska Cupen avgöras på både herr- och damsidan – i kraft av hemmaplansfördel får både Hammarby och Rosengård gälla som hyfsat klara favoriter. Kupongens vassaste spik hittas dock i den kroatiska cupfinalen. Observera tidigt spelstopp!

💰 Banken! – Hajduk Split

Hajduk Split besegrade Rijeka för ett par veckor sedan med hela 3-0 och i den här finalen ska Hajarna ses som tydliga favoriter, framförallt då den här cupfinalen spelas i Split. Bra tvåa!

💣 Knallen! – Odense

All press ligger på Midtjylland i den danska cupfinalen, detta trots att Andreas Alms Odense plockat fyra av sex möjliga poäng mot Vargarna under säsongen. Med rejält högervridna procent är det ypperligt läge att sätta sig i Alms båt!

1. Hammarby – Malmö FF 1

På Tele2 ska Hammarby försöka försvara cupguldet från i fjol. Bajen har fått en smakstart under Cifuentes och bröderna från Söder toppar Allsvenskan efter nio omgångar. Tyngre har det gått för Milojevic Malmö FF som kantats av skador hela våren. Även fast di blåe börjat få tillbaka ett par gubbar från rehabrummet så blev det torsk hemma mot Häcken i helgen – detta var tredje raka nederlaget. I Stockholm brukar MFF ha det svårt och på Tele2:s plastmatta håller jag Bajen som tämligen klara favoriter. Vettig etta.

2. Rosengård – Häcken 1

Föga förvånande är det Rosengård och Häcken som nått finalen i Svenska Cupen på damsidan. Precis som Hammarby drar Rosengård en fördel av att spela finalen på hemmaplan (Malmö IP). Skånskorna är regerande svenska mästarinnor och toppar också Damallsvenskan med raden 7-3-0. Med trion Berglund, Seger och ​​Schough har Rosengård en väldigt stabil ryggrad. Känslan är att det inte riktigt finns samma spets hos Häcken som tappade Stina Blackstenius i vintras. På skånsk mark håller jag Rosengård som favoriter och till rådande procent känns ettan som en fin spik.

3. Odense – Midtjylland 1X2

I Landspokal Cup är det final på Bröndby Stadion i Köpenhamn. Midtjylland avslutade mästerskapsserien riktigt starkt men trots detta var det FC Köpenhamn som blev danska mästare. De rödsvarta vargarna från Herning har ett väldigt kompetent lag på pappret men i den här finalen blir Midtjylland för stora favoriter. Odense tillhörde nedflyttningsserien och håller inte samma nivå i grunden. Andreas Alms mannar har dock stått för en stark vår och i en enskild match utesluter jag inte att OB kan överraska. Med magiskt strålande spelvärde på Alms pågar jobbas skräll i finalen – alla tecken.

4. Kayserispor – Sivasspor X2

Den turkiska cup-finalen spelas vid Bosporen. Sivasspor avslutade Süper Lig med fyra vinster på fem omgångar och i den här finalen får de ses som knappa favoriter. Kayserispor slog förvisso ut de turkiska mästarna Trabzonspor i semifinalen vilket var en stor skräll. Men avslutningen på ligaspelet var riktigt svagt – i den sista omgången blev det torsk mot just Sivasspor med 1-2. Vi bör kunna sitta lugna i den turkiska båten med X2.

5. Rijeka – Hajduk Split 2

Näst på tur är en cupfinal från Kroatien. Noterbart är att den här matchen spelas på Poljudstadion i Split – Hajduks hemmaborg. Alexander Kacaniklic har haft svårt att få speltid i Hajduk Split som har en fin säsong bakom sig. Jens Gustafssons gamla hajar slutade på andra plats i den inhemska ligan, sju pinnar före Rijeka. Lagen möttes för bara ett par veckor sedan på Stadion HNK Rijeka, då vann Hajduk med hela 3-0. Föga förvånande gjorde vasse Marko Livaja två av målen i den tillställningen. Han kan mycket väl fälla avgörandet i finalen. Den troliga tvåan spikas.

6. Rosenborg – Haugesund 1X2

Den norska storklubben Rosenborg är på dekis. Mesta mästarna från Trondheim har inlett Eliteserien trögt. Blott två vinster har det blivit efter sju omgångar. Närmast kommer RBK från ett poängtapp mot nykomlingen Ham-Kam. Gästande Haugesund är ett oberäkneligt gäng som fått fart på grejerna efter den svaga inledningen. Den senaste bortamatchen vann gästerna med hela 4-0 borta mot Odds BK. Haugesund plockade poäng båda hemma och borta mot Rosenborg i fjol och på Lerkendal ska besökarna ha klart bättre poängchans än vad procenten visar. Jag helgarderar och jobbar skräll.

7. Sarpsborg – Molde 12

Molde är ett av Norges starkaste kort. De två senaste åren har MFK slutat på andra plats i Eliteserien bakom suveränen Bodö/Glimt. Erling Moes mannar har öppnat den här säsongen stabilt och i Sarpsborg kliver gästerna ut som favoriter. Stefan Billborns Sarpsborg 08 är dock inget lag som ska underskattas. Billborns gubbar har blixtrat till i ett par matcher och har ett riktigt vasst anfallsvapen i den före detta Malmö-anfallaren Guillermo Molins. I en troligtvis målglad tillställning är det inte alls dumt att kombinera utgångstvåan med den lågt streckade ettan.

8. Auxerre – St. Etienne 1X2

Ligue 2-klubben Auxerre och mesta mästarna St. Etienne gör upp i ett dubbelmöte. Vinnaren belönas med en plats i Ligue 1 kommande säsong. Storklubben St. Etienne är på väg att nå rock bottom. De grönklädda har gått kräftgång hela säsongen i det franska finrummet men i den sista omgången lyckades ändå Les Verts lösa en kvalplats. Philippe Mexés gamla Auxerre har inte alls samma typ av press på sina axlar. Ser vi till lagens trupper så värderas St Etiennes mer än fem gånger så högt vilket säger det mesta – gästerna ska ha klart högre kapacitet. På Stade de l’Abbe-Deschamps känns detta dock öppet. Alla tecken.

108 rader

1. Hammarby – Malmö FF 1

2. Rosengård – Häcken 1

3. Odense – Midtjylland 1×2

4. Kayserispor – Sivasspor x2

5. Rijeka – Hajduk Split 2

6. Rosenborg – Haugesund 1×2

7. Sarpsborg – Molde 12

8. Auxerre – St. Etienne 1×2