Topptipset Torsdag 30 Juni » Analys & Tips

Topptipset idag » Onsdag 30 mars » Tips & Förslag

Juni månads sista Topptips står för dörren. Kupongen inleder hemma i Svedala där en mix mellan Division 1 och 2 samt kvalet till Svenska Cupen står för underhållningen. Därefter hittas resterande duster på andra sidan Atlanten. Vamos!

💰Banken! – Piteå

Team TG håller inte Division 1-klass och ska inte ha något att säga till om på LF Arena där ett skickligare Piteå väntar. Värdföreningen löser en enkel seger i Norrbotten – spiketta

💥Knallen! – Atlanta United

New York Red Bulls ser ut att bli gravt överskattade av svenska folket. Hemmavid är Tjurarna tredje sämst i Eastern Conference och då kan det uppstå problem när ett Atlanta United med hög kapacitet kommer på besök. 1X2.

1. Piteå – Team TG 1

Norrlandsderby från LF Arena i Piteå där oddsen indikerar en ensidig historia. Team TG från Umeå har inte gjort någon succé i Ettan Norra sedan de tog klivet upp, av resultaten hittills att döma tvingas den så kallade Thoréngruppen tillbaka till Division 2 när säsongen är till ända. PIF är inte samma lag som i fjol, mycket på grund av att succémannen Pashang Abdulla gick till Dalkurd i Superettan. Men trots det enorma tappet är norrbottningarna det klart bättre laget i denna fajt och torde vinna komfortabelt i hemmaborgen. Till korrekta streck är ettan en singel.

2. Ängelholm – Tvååker X2

Ängelholm är nykomling i Ettan Södra där Skånegänget gjort det okej så här långt. Gulkostymerna fick dock sina fiskar varma när Falkenberg gästades. 0-7 i brakan tog möjligen ner Änglarna på jorden igen. Roar Hansens mannar ska nu skifta fokus då seriekonkurrenten Tvååker gästar Ängelholms IP för ett möte i Svenska Cupen-kvalet. Sällskapen möttes i seriespelet i april, ett möte som TIF kammade hem med 3-1. Besökarna är på det stora hela det bättre laget och bär rättvist favoritkostymen även inför denna uppgörelse. Till runt 40 prollar inleder tvåan, men finns det stålar kan krysset gott säkra upp.

3. Räppe – Rosengård 1X2

Växjö-gänget Räppe GOIF slutade sexa i Division 2 Södra Götaland i fjol. Tittar vi på smålänningarnas säsongsinledning lutar det åt att det blir en liknande placering i år. De gulsvarta har dock gjort det bra på Nya Räppevallen som invigdes för mindre än en månad sedan. Premiären bjöd på en jämn kamp mot topplaget IFK Berga (3-4) och i den efterföljande hemmamatchen blev det segerjubel då Asarum slogs tillbaka med 3-1. Nu kommer serieledaren Rosengård på besök och pekas av naturliga skäl ut som favoriter av oddsmarknaden. Skillnaden mellan de två kombattanterna är dock inte alls så stor som strecken gör gällande. Blickar vi bakåt slutade lagens enda möte i de småländska skogarna med Räppe-vinst. Börja måla från vänster där värdet finns.

4. Charlotte – Austin 12

Mot “amerikat” där två dueller i MLS ska avhandlas. Första anhalt är North Carolina där Charlotte besöks av Texas-klubben Austin. De förstnämnda har halkat efter i den östra konferensen samtidigt som gästerna från södern klättrat upp på en tredjeplats i den västra motsvarigheten. Värdarna ska med det sagt ses med bäst segerchans i Queen City då de ljusblå är ett av ligans bästa hemmalag med sex viktorior av åtta möjliga. I skrivandets stund tornar ettan upp sig som en potentiell värdespik, men då gästerna som vanligt har ett ess i rockärmen i form av skytteligaledaren Sebastián Driussi känns det trots allt oklokt att utelämna den lågt betrodda tvåan. “Gaffeln” (etta-tvåa) föreslås i vad som kan bli en målrik tillställning!

5. New York Red Bulls – Atlanta United 1X2

Kupongens bästa skrällchans uppenbarar sig på Red Bull Arena i Harrison. Atlanta United har förvisso lidit av tunga tapp efter femteplatsen i fjol, men i truppen finns alltjämt klassgubbar som Marcelino Moreno och Josef Martínez. Vinnarna av MLS Cup anno 2018 är betydligt vassare än vad tiondeplatsen i Eastern Conference indikerar. Att de hemmahörande Tjurarna, som en gång i tiden tränades av Hasse Backe, är divisionens tredje sämsta hemmalag är ett annat faktum som talar för att gästerna inte bör räknas bort i denna fajt. 1X2 känns som ett givet val och då jobbas naturligtvis högersidan där streckprocenten just nu är på tok för låg!