Topptipset Torsdag 31 Mars » Analys & Tips

Topptipset idag » Onsdag 30 mars » Tips & Förslag

Analys, tips och spelförslag inför Topptipset Torsdag den 31 Mars hos Svenska Spel Sport & Casino

Damernas Champions League samt Damallsvenskan står i blickfånget på torsdagens bong. Returen mellan Wolfsburg och Arsenal känns helt öppen medan det mesta talar för att Lyon vänder på steken mot Juventus. I det blågula finrummet gillar undertecknad ettorna skarpt i både Göteborg och Kalmar. Här nedan hittar ni som brukligt mina främsta drag.

💰 Banken! – Lyon

Mesta mästarinnorna har alla medel för att vända underläget mot Juventus så länge de håller sig ifrån utvisningsbåset. Lyon har inte tappat poäng i en enda hemmamatch den här säsongen och här på Parc OL är ettan snudd på odiskutabel.

💣 Knallen! – Unión La Calera

I den chilenska ligan väntar en tuff opponent för storklubben Colo Colo. Unión La Calera är obesegrade i sex raka matcher och gästerna har nyligen kvalificerat sig för Copa Libertadores. X2 i Santiago rensar fint bland bongarna!

1. Wolfsburg – Arsenal 1X2

Öppen retur på Volkswagen Arena. Det första mötet som spelades på Emirates slutade 1-1 där The Gunners var väl så bra som Wolfsburg. Även fast Arsenals målskytt från det första mötet, Beth Mead, nu är avstängd kommer Jonas Eidevall att kunna mönstra en stark offensiv. I den brittiska kedjan finns spelare som Miedema, McCabe och Blackstenius att tillgå. Wolfsburg har mer rutin från den här scenen men om ettan börjar leta sig upp mot 50-strecket så plockar jag fram garderingspennan tidigt.

2. Lyon – Juventus 1

Mesta mästarinnorna såg ut att ha full kontroll på dubbelmötet vid pausvilan i Turin. Men i den andra halvleken drog Ellie Carpenter på sig ett rött kort vilket var en stor anledning till att Juventus lyckades vända på matchen till en 2-1-seger. Italiensk damfotboll har varit på uppgång de senaste åren och i höstas imponerade Juve stort i gruppspelet. Men med det sagt talar allt för att Lina Hurtig & Co får det svårt på Parc OL. Spelare för spelare är Lyon klassen bättre och faktum är att fransyskorna vunnit samtliga hemmamatcher den här säsongen. Given etta.

3. Esbjerg – Hobro 1

Så sent som 2019/20 tillhörde både Esbjerg och Hobro IK det danska finrummet, men den här säsongen slåss lagen för att hålla sig kvar i Division 1. Esbjerg har haft blött krut i bössan den senaste månaden och närmast kommer värdlaget från en 0-3-torsk hemma mot Lyngby. Hobro är i bättre slag men på Blue Water Arena får ändå Esbjerg gälla som knappa favoriter. Senaste gången dessa kombantatter strålade samman vann trots allt Esbjerg med 6-2 på bortaplan. Ettan går först och håller den sig under 50-strecket är det en gångbar värdespik.

4. Colo Colo – Unión La Calera 1X2

I den chilenska ligan har föga förvånande de mesta mästarna fått en fin inledning. Colo Colo är en förening som fostrat flera chilenska stjärnor genom åren, bland annat Matías Fernández som var en av de största talangerna på Football Manager för knappt 20 år sedan. De så kallade “Indianerna” är alltid starka hemma i Santiago men någon walk in the park lär det inte bli mot Unión La Calera som slutade på fjärde plats i Primera División i fjol. Unión är obesegrade i sex raka matcher och har nyligen kvalificerat sig för gruppspelet i Copa Libertadores. Jag målar brett i jakten på kupongrens!

5. Häcken – Hammarby 1

Häcken tappade poäng i snökaoset uppe i Umeå i den första omgången. Johanna Rytting Kaneryd hittade nätmaskorna redan efter sju minuter men mycket roligare än så blev det inte för Hisingsgänget. Nu när Häcken vänder hem till götet talar allt för att de löser säsongens första trea. Trots kännbara spelartapp under vintern så förväntas Häcken återigen bli den främsta utmanaren till Rosengård om SM-guldet. Hammarby har inte alls kommit lika långt i sin damsatsning. Bajen åkte ut mot Häcken i Svenska Cupen för knappt två veckor sedan och i den allsvenska premiären blev det torsk med hela 0-3 hemma mot Eskilstuna. Motsvarande möte i fjol vann Häcken med hela 5-1. Ettan är snudd på odiskutabel.

6. IFK Kalmar – AIK 1X

Förmodat bottenmöte från Guldfågeln. Nykomlingen IFK Kalmar har fått in ett par spännande namn inför säsongen, bland annat den rutinerade isländskan Hallbera Gísladóttir som var en vital del av AIK:s mittfält i fjol. Kalmar fick inte helt oväntat pisk av ett starkt Kristianstad i premiären men här hemma på Guldfågeln ska de ha alla möjligheter att mäta sig med Gnaget. AIK stod för en liten skräll mot Örebro (2-0) i hemmapremiären. Men det är hemma på Skytteholms IP de gulsvarta förväntas ta sina poäng. I fjol hade AIK raden 1-2-8 med målskillnaden 5:33 på bortaplan i Damallsvenskan. Med strålande spelvärde på Kalmar tvekar jag inte på att strecka fån vänster.

7. Dynamo Dresden – Schalke 1X2

Anrika Schalke 04 tillhör toppskiktet av Zweite Bundesliga. Anfallaren Simon Terodde, som sprutat in mål med var och varannan klubb i Zweite de senaste åren, toppar föga förvånande skytteligan med sina 19 fullträffar. Hemma Gelsenkirchen har de blåvita varit stabila men bortaspelet har däremot lämnat en del i övrigt att önska. Även fast Dynamo Dresden huserar i de nedre regionerna av tabellen så är detta en på pappret tuff bortamatch. Dynamo har alltid ett enormt publikstöd på Rudolf-Harbig-Stadion där de gulsvarta plockat poäng i åtta av 13 matcher. Jag garderar favoriten tidigt.

8. Ingolstadt – Erzgebirge Aue

Något vidare spel i Zweite Bundesliga ser det varken ut att bli för Björn Paulsens gamla Ingolstadt eller Erzgebirge Aue kommande säsong. Båda lagen har gått kräftgång under i stort sett hela säsongen och avståndet upp till säker mark rejält. Ingolstad har inte vunnit en ligamatch sedan i början av februari då de sjukt nog slaktade Nürnberg på bortagräs med 5-0. I det här jumbomötet får dock värdlaget gälla som favoriter. Aue prenumererar inte heller på trepoängare, i synnerhet inte på bortaplan. Blott en seger har gästerna skrapat ihop på resande tass den här säsongen. 1X borde räcka.

108 rader

1. Wolfsburg – Arsenal 1×2

2. Lyon – Juventus 1

3. Esbjerg – Hobro 1

4. Colo Colo – Unión La Calera 1×2

5. Häcken – Hammarby 1

6. IFK Kalmar – AIK 1x

7. Dyn.Dresden – Schalke 1×2

8. Ingolstadt – Erzgebirge Aue 1x