Topptipset Torsdag 7 April » Analys & Tips

Topptipset idag » Onsdag 30 mars » Tips & Förslag

Analys, tips och spelförslag inför Topptipset Torsdag den 7 April hos Svenska Spel Sport & Casino

Kvartsfinalerna i Europa League & Conference League samt gruppspelet i Copa Libertadores fyller upp torsdagens Topptips. Barcelona och Marseille bär tydliga favoritskap men både katalanerna och fransmännen ser ut att streckas lite väl hårt för att singlas. Jag plockar därför fram spikpistolen på annat håll. Här nedan hittar ni som brukligt mina bästa drag. Mot full pott!

💰 Banken! – West Ham

Ett stabilt West Ham hemma i London ska i mitt tycke gälla som tämligen klara favoriter mot Ligue 1-nian Lyon. Så länge inte ettan överstiger 50 procent är det en utmärkt spik.

💣 Knallen! – PAOK

Marseille saknar ett par gubbar och har överlag haft stora problem hemma på Vélodrome under säsongen. De dubbelhövdade grekerna, som stod för ett briljant dubbelmöte mot Gent i åttondelen, räknar jag inte bort till låg procent.

1. Eintracht Frankfurt – Barcelona 1X2

Xavi har fått fart på det katalanska maskineriet och Barcelona kliver såklart in som tydliga favoriter i den här kvartsfinalen. Barca har gått från klarhet till klarhet de senaste månaderna och är fortsatt obesegrade det här året. Med det sagt lär det inte bli någon walk in the park på Deutsche Bank Park. Frankfurt har förmågan att blixtra till och tyskarna är alltjämt obesegrade på hemmaplan i Europa League. I åttondelen gjorde de två riktigt fina insatser mot Real Betis. Med högervridna procent vill jag gärna få med garderingar tidigt.

2. West Ham – Lyon 1

West Ham går mot en ny väldigt fin säsong under David Moyes. Londonlaget agerar stabilt i Premier League omgång för omgång och i åttondelsfinalen visade The Hammers klass då de slog ut Sevilla. På de nio senaste hemmamatcherna har WH raden 6-2-1. Lyon är ett lag med hög kapacitet som har ett väldigt fint innermittfält med brassen Paquetá och Ndombélé. Men fransmännen har presterat ojämnt under hela säsongen och faktum är att Lyon inte ligger bättre än på nionde plats i Ligue 1. Med skapligt streckvärde på WH ser jag ingen anledning att gardera favoriten. Spikad etta.

3. Braga – Rangers 1X

Dubbelmötet mellan Sporting Braga och Rangers känns vidöppet. Men med tanke på att båda lagen trivs klart bäst på hemmaplan får portugiserna gälla som favoriter på Estádio Municipal de Braga. Värdarna är obesegrade i hemmaborgen i Europa League och närmast kommer “Ärkebiskoparna” från en hemmaseger mot Benfica i Liga Portugal. Rangers slog överraskande nog ut Dortmund i sextondelen, men överlag har skottarna dippat sedan Steven Gerrard tackade för sig. Känslan är att 1X ska räcka i nordvästra Portugal.

4. Bodö/Glimt – Roma 2

I Europa Conference League har Bodö/Glimt gjort succé. Trots att mängder av nyckelspelare har lämnat Nordnorge det senaste året har Kjetil Knutsen trollat med sitt spelarmaterial. I höstas slaktade baggarna Roma med hela 6-1 hemma på konstgräset på Aspmyra Stadion. Trots detta kliver ändå italienarna in som rättmätiga favoriter i Bodö. Roma är förvarnade och ser för dagen klart bättre ut än i höstas. Dessutom ska man ha med sig att José Mourinho bänkade flera nyckelspelare senaste gången lagen gick i klinch på Aspmyra. Här lär det bli bästa tänkbara Roma-elva. Med dessa underlag känns spik-tvåan bra till rådande procent.

5. Leicester – PSV Eindhoven 1

Leicester gör ingen vidare säsong men Europa Conference League är såklart en turnering Premier League-mästarna från 2016 ska kunna vinna. För den här scenen har Brendan Rodgers en väldigt stark trupp. Helgens insats borta mot Man United (1-1) var lovande där framförallt nyckelspelare som Iheanacho, Barnes och Maddison klev fram. PSV är en tuff opponent som definitivt har höjden för att hota Leicester, men på King Power Stadium räknar jag ändå med att britterna tar tag i taktpinnen. Här saknar gästerna mittfältsnavet Érick Gutiérrez som är avstängd. Vettig etta till inte alltför hög procent.

6. Marseille – PAOK 1X2

Marseille kliver in som stora favoriter i dubbelmötet mot PAOK. Fransmännen har visat fin form den senaste månaden och truppen som sådan är slagkraftig. Dock kommer Jorge Sampaoli att få klara sig utan ett par nyckelspelare i den här tillställningen – Luan Peres är avstängd medan Milik alltjämt är skadad. Värt att ha i beaktning är även att Marseille bitvis haft problem hemma på Vélodrome under säsongen – i Ligue 1 har de ljusblå tagit 33 av deras 56 poäng på bortagräs. PAOK gjorde ett briljant dubbelmöte mot Gent i åttondelen och till rådande procent vägrar jag räkna bort de dubbelhövdade grekerna. Jag helgarderar och jobbar kupongrens.

7. Fortaleza – Colo Colo 1X2

För första gången någonsin har Fortaleza kvalificerat sig för gruppspelet i Copa Libertadores. Att brassarna slutade på fjärde plats i Série A den gångna säsongen var en enorm skräll. Yttern Glaybson Yago Souza Lisboa, mer känd som Pikachu, hade en strålande säsong i fjol då han noterades för nio pytsar och fem målgivande passningar i det brasilianska finrummet. I den första omgången ställs Pikachu & Co mot den chilenska storklubben Colo Colo som inlett ligaspelet briljant. De eviga mästarna från Santiago har enormt med rutin från dessa sammanhang och även fast de brasilianska lagen normalt sett håller högre standard räknar jag inte bort Colo till låg procent. Jag helgarderar från start.

8. Estudiantes – Vélez Sarsfield 1X

I Buenos Aires är det derby mellan två argentinska storklubbar. Estudiantes har öppnat ligaspelet bäst av dessa två parter. Libertadores-mästarna från 2009 har bara torskat en av de åtta inledande matcherna, och det var mot Boca Juniors. Nyförvärvet Mauro Boselli inledde säsongen med att göra ett par pytsar men de senaste matcherna har 36-åringen missat på grund av en skada. Vélez har fått en tung start på säsongen och coach Mauricio Pellegrino har redan fått lämna klubben. De vitklädda har spelat fyra bortamatcher den här säsongen och blivit nollade i samtliga. 1X bör vara tillräckligt.

108 rader

1. E.Frankfurt – Barcelona 1×2

2. West Ham – Lyon 1

3. Braga – Rangers 1x

4. Bodö/Glimt – Roma 2

5. Leicester – PSV Eindhoven 1

6. Marseille – PAOK 1×2

7. Fortaleza – Colo Colo 1×2

8. Estudiantes – Vélez Sarsfield 1x