Trippel till drygt 8 gånger degen 30/3 “Trippel till drygt…

Trippel till drygt 8 gånger degen 30/3 "Trippel till drygt…

Slutspelet i Hockeyallsvenskan och VM-kvalet från Nord & Centralamerika förgyller min trippel den här onsdagen. Jag har hittat ett par godbitar där Svenska Spel ligger högt med sina odds. Jag håller HV och “The Reggae Boyz” i handen medan ett par mål förhoppningsvis trillar in i San José.

Trippeln finns att rygga här

Västervik – HV71: 2 @ 1,50

Det har varit extrem klassblandning i slutspelsserien mellan Västervik och HV71. Gästerna leder med 3-0 i matchserien – 23-4 i målskillnad! Under måndagskvällen vann HV med hela 11-2 i Plivit Arena. Redan efter 13 minuter spel stod det 5-0 på tavlan.

Att Västervik ska lyckas vända på detta finns inte på världskartan. Allt har klaffat för HV som tveklöst steppat upp under slutspelet. Tommy Samuelsson förfogar över Hockeyallsvenskan klart starkaste trupp och grundserien vann HV i rätt överlägsen stil. Samuelsson har dessutom fått förstärkning av ett par gubbar de senaste månaderna, bland annat Tyler Kelleher och Myles Powell.

Rent spelmässigt har det inte sett så illa ut för Västervik som resultaten gör gällande. Men nu bör luften ha gått ur VIK. Kommer HV upp i en hyfsad prestation ska de ha toppchans att punktera matchserien redan under onsdagskvällen. 1,50 på raka tvåan kanske låter lågt, men faktum är att Svenska Spel är marknadshögst med det oddset. Den hugger jag.

Spel: 2 @ 1,50

Tävling: Hockeyallsvenskan (slutspel)

Plats: Plivit Arena

Tid: 19:00

Costa Rica – USA: Över 2,5 mål @ 2,70

I Nord & Centralamerikanska VM-kvalet ser Canada, USA och Mexiko ut att lösa direktplatserna till Qatar. Inför den sista omgången har fyran Costa Rica har tre poäng upp till tredjeplatsen och Mexiko.

För att Costa Rica ens ska ge sig själva chansen att lösa en direktplats krävs alltså en seger mot USA, gärna med ett par bollar dessutom. Att det ska inträffa är såklart långsökt, men känslan är costaricanerna kommer att gå för det. “Los Ticos” har sett stabila ut under de senaste samlingarna och skrapat ihop 16 av 18 poäng på de sex senaste omgångarna. Förra veckan blev det seger med 2-1 borta mot El Salvador.

USA är på pappret ett klart mer slagkraftigt landslag där bland annat Christian Pulisic finns att tillgå. Chelsea-stjärnan gjorde tre pytsar i 5-1-segern senast mot Panama hemma i Orlando. På bortagräs har däremot jänkarna varit klart sämre. Efter sex bortamatcher i kvalet har USA raden 1-3-2 på bortaplan.

Det Nord & Centralamerikanska kvalet har varit en väldigt målsnålt, men här tycker jag marknaden underskattar målmöjligheterna. Att Costa Rica måste vinna och ta in fyra plusmål på Mexiko bör öppna upp för en mer öppen matchbild. Det ska även sägas att det blev tre mål mellan lagen i höstas då USA vann med 2-1 i Columbus. Hela 2,70 på över 2,5 mål känns generöst med dessa underlag. I skrivande är det inget annat spelbolag som kan matcha Svenska Spels odds.

Spel: Över 2,5 mål @ 2,70

Tävling: VM-kval

Plats: Estadio Nacional de Costa Rica

Tid: 03:05

Jamaica – Honduras: 1 @ 2,02

I Kingston går ett jumbomöte av stapeln i den sista omgången. Oavsett hur den här matchen slutar kommer Honduras att slita sist i kvalgruppen.

Jamaica har ett par tunga samlingarna bakom sig men i det stora hela har “Reggae Boyz” gjort ett helt okej kval. I sex av 13 kvalmatcher har jamaicanerna plockat poäng. Bortamötet mot Honduras vann Jamaica med 2-0. Truppen i sin helhet ser även rätt spetsig ut – flera spelare lirar till vardags i de engelska ligorna, såsom Morrison, Grey och Aston Villa-yttern Leon Bailey. West Ham-anfallaren Michail Antonio saknas dock den här samlingen.

Honduras trupp består i stora delar av spelare från den inhemska ligan som håller medioker nivå. De vitklädda har inte vunnit någon match efter 13 omgångar och endast noterats för sex gjorda mål. I den förra omgången hemma mot Mexiko (0-1) var Honduras föga förvånande stundtals utspelade där mexarna vann goal attempts med 17-4.

Jamaica har en del klass i truppen och lär vilja avsluta kvalet på ett snyggt sätt hemma i Kingston. Honduras ska vara en passande uppgift. Drygt dubbel deg på raka ettan hugger jag.

Spel: 1 @ 2,02

Tävling: VM-kval

Plats: Independence Park

Tid: 03:05

Trippeln

Västervik – HV71: 2 @ 1,50Costa Rica – USA: Över 2,5 mål @ 2,70Jamaica – Honduras: 1 @ 2,02

Totalt odds: 8,18

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel