Zalgiris Vilnius- KF Ballkani 12/7 “Returen i Vilnius”

Zalgiris Vilnius- KF Ballkani 12/7 "Returen i Vilnius"

Sanels Hörna

Det ska spelas Champions Leaguefotboll i den Litauiska huvudstaden Vilnius denna afton. Det är det suveräna huvudstadslaget Zalgiris som tar emot Ballkani från Kosovo. En väldigt oviss match där hemmaplan kan komma att bli avgörande. Jag tycker att lagen är väldigt jämna och ser ett värde i att Ballkani löser flest hörnor till hela 3.40 på Bethard.

Zalgiris

Zalgiris är mitt inne i sin säsong och ligger på en fin förstaplats i ligan. Endast en förlust har man inkasserat på hela arton matcher. Det är dock främst på bortaplan som spelet klickat. Nu väntar en retur i CL-kvalet hemma mot svårspelade Ballkani. Första mötet slutade 1-1 trots en dominant insats av Ballkani. Hörnorna i det mötet slutade 5-3 till laget från Kosovo. Jag har svårt att se hur spelbolagen motiverar ett så starkt favoritskap i hörnmarknaden fördel Zalgiris då man inleder matchen med ett neutralt resultat, precis som i första mötet. Känslan säger mig att hemmalaget från Vilnius är de som gör första målet och att vi då får en klar matchbild där bortalaget pressar för kvittering. En matchbild som helt klart gynnar kvällens hörnspel. Zalgiris torskade dessutom hörnorna med hela 2-8 i sin senaste ligamatch hemma vilket tyder på att de är mänskliga i den kolumnen.

Ballkani

Laget från Kosovo gjorde en fin match i första mötet men fick nöja sig med ett oavgjort resultat. Det betyder att det krävs seger ikväll för avancemang. Det i sin tur innebär att det inte finns anledning för laget att ligga lågt eller spela fegt trots bortaplan. Man spelade ju ut Zalgiris hemma och visst bör de ha modet att spela sin fotboll även ikväll och gå för seger. Jag ger Ballkani minst 50% chans att vinna hörnorna och anser att ett odds på 2.50 vore spelvärt. Nu får vi hela 3.40 vilket självklart måste plockas. GL!

Spela Ballkani flest hörnor på Bethard